A koronavírus-járvány miatt hazánkban is hetek óta szünetelnek a különböző sportági bajnokságok, így természetesen a futsal pontvadászata is leállt.  Játékosaink közül most Dróth Zolit kérdeztük arról, hogy miként telnek a napjai.

Nagyon egyszerű a válasz, mert most tényleg minden a gyerekek körül forog – kezdte a helyzetjelentést a magyar futsal ikonikus figurája. – Akár azt is mondhatnám, hogy főállású apuka lettem, mert szinte minden időmet a két gyerkőccel töltöm. Nagyon sokat játszunk. Vásárolni is csak a feleségem jár el.

 

Itt maradtatok Szombathelyen vagy máshol töltitek ezt a minden szempontból nagyon nehéz időszakot?

Itt vagyunk Szombathelyen és a rokonokkal sem találkozunk személyesen. A nagyszülőkkel is csak telefonon és az interneten beszélgetünk. Ők most csak a világhálón láthatják az unokáikat, de úgy gondolom, hogy így tudunk rájuk is vigyázni. Nehéz ez a szituáció, de mindenkinek be kell tartania a szabályokat, mert csak így együtt tudunk a járványon úrrá lenni. Nagyon fontos, hogy lehetőleg mindenki maradjon otthon!

 

Hogyan tudsz most edzeni, mit tudsz tenni annak érdekében, hogy formában maradjál?

A kötelező feladatokat rendszeresen megkapom Juanra mestertől. Szerencsére van egy kisebb kertem, ahol a labdás gyakorlatokat meg tudom csinálni, erősíteni pedig a lakásban is tudok. A munkavégzést dokumentálnunk kell, amit aztán el is küldünk a vezetőedzőnknek. Futás külön nincs kiírva, de akinek van rá lehetősége, természetesen csinálhatja.

 

Mennyire várod a folytatást?

 Már csak azért is várom, mert a kényszerű szünet előtt nagyon jól ment a Halinak. Megnyertük a Magyar Kupát és a bajnokságban is felfelé ívelő volt a formánk. Nagyon nehéz ezt a helyzetet mentálisan feldolgozni. A legrosszabb a bizonytalanság, de sportolók vagyunk, úgy kell készülnünk, úgy kell élnünk, hogy bármikor folytatni tudjuk a megkezdett munkát. Akár éppenséggel a megszakított bajnokságot. De addig is vigyázzunk egymásra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. Futsal Veszprém 6 +9 11
3. DEAC 7 -6 11
4. MVFC Berettyóújfalu 6 -1 11
5. Újpest FC-220VOLT 7 -12 4
Go to top