Az utóbbi évek egyik legparádésabb, legnagyobb győzelmét aratta a Haladás VSE futsalcsapata azzal, hogy tavaly december elején, a bajnokság alapszakaszának 12. fordulójában 10:0-ra legyőzte a Ferencváros együttesét. A nagy Fradi-verésből a szombathelyiek fiataljai is alaposan kivették a részüket. A remek mérkőzésről és a nagycsapat keretéig vezető útról kérdeztük négyüket.

Milyen érzés volt a Ferencváros ellen 10:0-ra megnyert mérkőzésen zsúfolt lelátók előtt a Haladás VSE zöld-fehér szerelésében pályára lépni és aktív szerepet vállalni a fölényes győzelemben?

Nagy Kevin: - A Fradi elleni meccs előtt úgy gondoltam, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz és én esetleg pár perc erejéig pályára léphetek. A derbi viszont úgy alakult, hogy végig mi domináltunk és ez az eredményben is megmutatkozott. Alig akartam hinni a fülemnek, amikor a mester szólt, hogy irány a pálya. Egy olyan csodálatos érzés töltött el, amit csak az tud igazán megérteni, aki már átélt valami hasonlót. Ezt a meccset soha nem fogom elfelejteni. Már csak azért sem, mert első NB I-es meccsemen góllal és gólpasszal tudtam hozzájárulni a csapat győzelméhez.

Sipos Gergő: - Nagyon jó érzés volt a Fradi ellen szerepelni, jó érezni azt a bizalmat, amit mi fiatalok itt a Halinál megkapunk. A remek szurkolótáborunk pedig minden meccsen plusz motivációt, energiát ad.

Péter Ábrahám: - Fantasztikus, leírhatatlan érzés volt a Fradi ellen pályára lépni és gólokat szerezni. Persze a találatokhoz a társak is kellettek, ugyanis ez csapatjáték. 

Homlok Levente: - Nagyon felemelő érzés volt beszállni a Fradi ellen. Csodálatos hangulatot varázsoltak a szurkolóink és mi próbáltuk őket minél jobban kiszolgálni. Igen nagy megtiszteltetés a számomra, hogy ilyen kiváló játékosokkal játszhattam együtt. Nagyon sokat segített a bátorításuk, bíztatásuk.

 

Milyen jelentősége van ennek a mérkőzésnek a pályafutásodban?

Nagy Kevin: - Én még a dédunokáimnak is csillogó szemmel fogok majd mesélni a Fradi elleni meccsről. Óriási jelentőséggel bír a számomra.

Sipos Gergő: - A magabiztosságomat, az önbizalmamat növeli az a tény, hogy egy NB I-es meccsen is meg tudom állni a helyemet.

Péter Ábrahám: - Egy nagyon emlékezetes meccs a számomra a Fradi elleni. Remélem, hogy ennek köszönhetően a továbbiakban még felszabadultabb játékra leszek képes.

Homlok Levente: - Nagyon fontos meccs volt a számomra. Boldog voltam a lehetőségért, hisz egy helyi srácnak, akinek mindene a Haladás, nincs nagyobb megtiszteltetés annál, minthogy a szeretett klub mezét magára húzhassa. Úgy gondolom, hogy ez óriási előrelépés a pályafutásomban és remélem, hogy a későbbiekben sikerül majd minél többször pályára lépnem az NB I-es csapatunkban.

 

Mi a véleményed a klubunknál folyó utánpótlás-nevelésről? Mennyit profitálhatsz abból, hogy válogatott játékosok sorával gyakorolhatsz együtt, alkalmanként velük szerepelhetsz a felnőtt csapatban?

Nagy Kevin: - Szerintem nagyon jó munka zajlik nálunk, nem véletlen, hogy annyi sikeres fiatal játékosunk van. Sokat tanulhatunk a nagyoktól, ez egyértelműen az előnyünkre válik. Jótanácsokat kapunk tőlük, amit a későbbiekben hasznosítani tudunk.

Sipos Gergő: - Örvendetes, hogy ilyen sok gyerek futsalozik nálunk. Erre érdemes alapozni a jövőt. A válogatott játékosoktól sokat tanulhatunk, ebből csak profitálhatunk.

Péter Ábrahám: - Nekem is lehetőségem van az utánpótlás-képzésben dolgozni, így nem is minősíteném a munkánkat. Megteszik azt az eredmények. A nagyokkal edzeni pedig igen jelentős segítség. Én nem olyan régóta futsalozok, ezért rengeteg hiányosságom van, amit nekik köszönhetően is ki tudok küszöbölni, így szinte napról napra tudok fejlődni.

Homlok Levente: - A Haladásnál igen komoly hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre. Ennek eredménye az is, hogy már nagyon sok fiatal kaphatott lehetőséget a felnőtt csapatban. Látszik, hogy a klub ránk építi a jövőt, nekünk pedig „csak” az a feladatunk, hogy dolgozzunk. Amúgy is szerencsés helyzetben vagyunk, mivel válogatott játékosokkal (is) edzhetünk, játszhatunk nap mint nap. Rengeteget segítenek nekünk, átadják a tapasztalataikat, melyeket szinte minden szituációban hasznosítani tudunk. Ők a példaképeink. Megmutatták, hogy hová lehet eljutni alázatos munkával és szorgalommal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. Futsal Veszprém 6 +9 11
3. DEAC 7 -6 11
4. MVFC Berettyóújfalu 6 -1 11
5. Újpest FC-220VOLT 7 -12 4
Go to top