Vas Ádám nagyon sajnálja, hogy a koronavírus-fertőzés veszélye miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség felfüggesztette a 2019-2020-as NB I-es futsalbajnokság küzdelmeit, de bízik abban, hogy a pontvadászat belátható időn belül folytatódni fog, mivel véleménye szerint a Halinak akkora esélye még sohasem volt a bajnoki címre, mint ebben a szezonban.

- Bár szinte csak pár órája hozta meg az MLSZ a határozatát, de már most nagyon várom a folytatást – vágott rögtön a dolgok közepébe Vas Ádám, futsalcsapatunk válogatott játékosa. – Természetesen én is megértem a döntést, szerintem is a legfontosabb dolog a világon az egészség. Úgy gondolom, hogy ez a megelőző lépés nagyon sokakat megóvhat a fertőzéstől. Ettől függetlenül sportolóként már most hiányoznak az edzések, mérkőzések. Főként azért is, mert véleményem szerint a Haladás most egyértelműen esélyes a bajnoki aranyra. A Magyar Kupában már bizonyítottuk, hogy a legmagasabb csúcsokat is meg tudjuk hódítani.

 

Mi a program most, hol fogod az elkövetkezendő időszakot tölteni?

Úgy tervezzük a párommal, hogy hazautazunk Székesfehérvárra a szüleimhez és megpróbálunk mindenben segíteni nekik. Ez azt jelenti, hogy a szükséges bevásárlásokat, egyéb ügyintézéseket magunkra vállaljuk. Azt szeretnénk, ha nekik minél kevesebbet kellene otthonról kimozdulniuk, közösségbe menniük. Azon kívül az edzőnk küldi a napi egyéni programokat. Természetesen azt is megcsinálom, mert amennyire lehet, formában kell maradnunk a jelenlegi nehéz körülmények ellenére is.

Mennyire nehéz most egy időre itt hagyni a megszokott közeget?

Egyértelműen nehéz, mert én már szinte szombathelyinek érzem magam. Szeretem a klubot, a várost, de főként a szurkolókat, akik imádják a futsalt. Korábban játszottam már Győrben és Veszprémben is, de egyik közeg sem állt ilyen közel a szívemhez. Nem titok, hogy hosszabb távra tervezek itt és ebben fontos elem, hogy már gyerekekkel is foglalkozhatok. Az egyik utánpótlás korosztályunk mellett edzősködhetek.

 

Ráadásul nálunk príma kosármeccsekre is járhatsz.

Ez így igaz. Fehérvári vagyok és ott is nagyon sokat jártam kosármeccsekre és ha tehetem, itt is kilátogatok a Falco mérkőzéseire. Ismerőseim is vannak az együttesben, de én amúgy mindenevő vagyok a sport területén. Szívesen megnézem a Hali röplabdázóit, vagy éppen az utánpótlásunk futsalmeccseit is.

Számodra mennyire fontos a siker?

 Természetesen lényeges, de én csapatban gondolkodok. Nagyon jó, hogy ebben a szezonban már több mint tíz gólt szereztem, de ennél fontosabb, hogy a Halival bajnokok legyünk. Korábban a Győrrel már nyertem bajnokságot és Magyar Kupát is, de akkor fiatalként még nem számítottam alapembernek. Úgy gondolom, hogy most én is egy fontos láncszem vagyok és ennek megfelelően mindent meg is fogok tenni a közös siker érdekében. Ahogy például a válogatottban is megtettem, ahol nem kevesebb, mint hat szombathelyi játékos volt a keretben. Szerintem ez egy rendkívül nagy elismerés a klubunknak. Remek társaim vannak itt a Halinál és zárásként is csak azt mondhatom, amivel kezdtem: jó lenne minél hamarabb újra pályára lépni és megnyerni a bajnoki címet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. Futsal Veszprém 6 +9 11
3. DEAC 7 -6 11
4. MVFC Berettyóújfalu 6 -1 11
5. Újpest FC-220VOLT 7 -12 4
Go to top