Hat játékosunk került be a litvániai Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar futsalválogatottba. A mieink a hazaiakon kívül a török és az észak-ír nemzeti csapattal mérik össze a tudásukat.

Szerdától négy napon át a litvániai Jonavában vendégeskedik a Dróth Zoltánt, Vas Ádámot, Alasztics Marcellt, Sásdi Bálintot, Hajmási Milánt és Dávid Richárdot is soraiban tudó magyar futsalválogatott. A mieink egyértelműen esélyesként érkeznek a balti államba, ugyanis az aktuális világranglistán mind a három ellenfelüket megelőzik. Turzó József együttese szerdán az észak-írekkel szemben kezd. Csütörtökön a törökök, míg szombaton a házigazda litvánok következnek. A kvartett első helyezettje automatikusan a jövő évi csoportkörbe jut, míg a másodikra és a harmadikra még idén tavasszal pótselejtezők várnak. Azaz kifejezetten hosszú csatározások elé néznek azok a csapatok, melyek szerepelni akarnak a 2022-es hollandiai Európa-bajnokságon. Remélhetőleg a magyarok Litvániában megteszik az Eb-re vezető út első lépését.

- Minden szempontot figyelembe véve csakis az első hely megszerzése lehet a célunk. Úgy érzem, hogy a keret valamennyi tagja nagy lehetőségnek tartja ezt a selejtező kört. Ennek megfelelően mindenki optimistán készül rá – fogalmazott Turzó József szövetségi kapitány.

A magyar futsalválogatott programja:

Szerda 15.00: Magyarország-Észak-Írország

Csütörtök 15.00: Magyarország-Törökország

Szombat 19.00: Litvánia-Magyarország

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. Futsal Veszprém 6 +9 11
3. DEAC 7 -6 11
4. MVFC Berettyóújfalu 6 -1 11
5. Újpest FC-220VOLT 7 -12 4
Go to top