Az előzetes várakozásoknál jóval szorosabb mérkőzésen 4:2 arányban győzte le a Haladás VSE a Dunaferr együttesét a futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Így a szombathelyiek kétgólos előnnyel utazhatnak a február 12-i dunaújvárosi visszavágóra.

Hiába győzte le a bajnokságban oda-vissza a Dunaferr csapatát a Haladás, a kupacsata első felvonását a Duna-partiak kezdték jobban: Klacsák révén már a második percben megszerezték a vezetést. A folytatásban átvette az irányítást a Hali és a 7. percben az egyenlítés is összejött. Ekkor Simic lövése került Klacsákról a vendégek kapujába. Nem sokkal később pedig már a szombathelyieknél volt az előny: Alasztics egészpályás átadását Dróth bólintotta a hálóba. A 14. minutumban Simic lépett ki a védők közül és 3:1-re alakította az állást.

Térfélcserét követően a születésnapos Vidák lőtt éles szögből a kapuba és így már három találattal járt előrébb a Juanra-legénység. A várt folytatás azonban elmaradt és Klacsák újabb góljának köszönhetően kettőre csökkent a Haladás előnye. Mivel a végjátékban már nem esett újabb találat, 4:2 lett a derbi vége. Így a szombathelyiek kétgólos előnnyel utazhatnak majd a február 12-i dunaújvárosi visszavágóra. Ettől függetlenül a vasiak jelentősnek mondható lépést tettek a Final Four-ba vezető úton.

Haladás VSE - Dunaferr Due Dutrade FC 4:2 (3:1)

Gólszerzők: Klacsák Bence öngól (7.), Dróth Zoltán (9.), Milos Simic (14.), Vidák Balázs (22.) illetve Klacsák Bence (2., 36.)