Aláírta fél+egy esztendőre szóló szerződését a Haladás VSE futsalcsapatának legújabb szerzeménye. A 108-szoros válogatott Dávid Richárd minden valószínűség szerint a Rubeola elleni hazai bajnokin mutatkozhat majd be a szombathelyi gárda zöld-fehér szerelésében.

Újabb klasszis futsalossal erősítette meg amúgy is nívós játékoskeretét a Haladás VSE. A magyar nemzeti csapat egyik kulcsemberének számító Dávid Richárdot sajtótájékoztató keretében mutatta be a klub a média képviselőinek.

- Nagyon jelentős célokat tűztünk ki a csapatunk elé. A bajnokságban és a Magyar Kupában is döntőbe akarunk kerülni. Ebben pedig kifejezetten nagy segítségünkre lehet Dávid Richárd, aki minden kétséget kizáróan az egyik legjobb magyar futsaljátékos – fogalmazott Bokor Zsolt sportigazgató, aki arról is tájékoztatatta a megjelent újságírókat, hogy jó esély van arra, hogy a Magyar Kupa legjobb négy együttese Szombathelyen döntsön majd a trófea sorsáról. Ehhez persze arra is szükség lenne, hogy a vasi zöld-fehérek sikerrel vegyék a legjobb nyolc között a Dunaferr jelentette akadályt és bejussanak a Final Fourba.

 

A jelenlegi helyzet alapján úgy néz ki, hogy a 108-szoros válogatott futsalos január 20-án a Rubeola elleni hazai meccsen öltheti majd magára első alkalommal a Haladás VSE zöld-fehér szerelését. Addig bőven lesz ideje arra, hogy megismerkedjen új játékostársaival.

- Úgy érzem, hogy egy családba érkeztem. Nagyon baráti a hangulat az öltözőben. Amúgy a srácok közül többekkel együtt játszunk a válogatottban, így egyáltalán nem ismeretlen a közeg. Örülök, hogy a Haladásban folytathatom a pályafutásomat, mivel ezt a csapatot mindig is nagyra tartottam. Ráadásul határozottan komoly célokért küzdhetek a gárda tagjaként– mondta Dávid Richárd a sajtótájékoztatón, azt követően pedig átvette azt a 15-ös számú mezt, melyben majd a Haliban szerepelni fog.   

Juanra Calvo vezetőedző örömmel konstatálta, hogy egy újabb meghatározó játékossal számolhat a jövőben. Véleménye szerint a Dávid Richardot is soraiban tudó keret egyértelműen alkalmas arra, hogy a vezetőség által kitűzött célokat teljesítse.

Pálmay Tamás szakágvezető arról számolt be, hogy a játékossal fél+egy esztendőre szóló szerződést kötött a klub. Elmondása szerint még egy légiós érkezése várható, ugyanis pótolni szeretnék a sérülés miatt távozó Bruno Pettersont.