Magabiztos, 5:1 arányú győzelmet aratott a 2019-es esztendő utolsó bajnoki mérkőzésén a Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. A szombathelyiek a Veszprém gárdáját küldték haza kiadós vereséggel és így a tabella 2. helyén várhatják a januári folytatást.

A két csapat szeptemberi összecsapása csupán egyetlen gólt hozott és a derbi elején úgy tűnt, hogy ezúttal sem sűrűn rezdülnek meg a hálók. A 7. percben aztán jött Vas Ádám és találatával vezetést szerzett a hazaiaknak. Ezt követően azonban inkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapusoknak nem igen akadt dolguk. A félidő hajrájában viszont egy parádés kontra végén Michel Melónak már csak az üresen tátongó kapuba kellett betalálni, így a szünetben két góllal járt előrébb a Haladás.

A második játékrészben is folytatódott a kemény, férfias küzdelem. Hajmási Milán aztán a 25.percben gondolt egy merészet és viszonylag távolról eleresztett egy lövést, amit a vendégek cerberusa a saját kapujába ügyetlenkedett, ennek köszönhetően pedig már 3:0-ás állást mutatott az tábla. A veszprémieknek nem volt más választásuk, öt a négy elleni játékra kellett váltaniuk, ami meg is hozta az eredményét: a 30. minutumban egy balról érkező beadás Vas Ádámról pattant Alasztics Marci ketrecébe. Viszont sokáig nem örülhettek Frank Tamás tanítványai, ugyanis még ebben a percben ők is összehoztak egy öngólt: Dróth Zoli szabadrúgása Komáromi Péterről került a hálóba. A Haladás mesterlövésze az utolsó percben még rúgott egy „rendes” gólt is, amivel beállította az 5:1-es végeredményt.

A szombathelyiek így magabiztos győzelemmel búcsúztatták az évet, aminek köszönhetően a bajnokság második helyéről várhatják a január 13-i folytatást, amikor a bronzérmes pozícióban állomásozó Nyírgyulaj vendégei lesznek.

Haladás VSE-Futsal Veszprém

Gólszerzők: Vas Ádám (7.), Michel Melo (19.), Hajmási Milán (25.), Komáromi Péter öngól (30.), Dróth Zoltán (40.) illetve Vas Ádám öngól (30.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. Futsal Veszprém 6 +9 11
3. DEAC 7 -6 11
4. MVFC Berettyóújfalu 6 -1 11
5. Újpest FC-220VOLT 7 -12 4
Go to top