Az NB I-es futsalbajnokság 12. fordulójában, kiütéses, 10:0 arányú győzelmet aratott a Haladás VSE a Ferencváros ellen. A hazai pályán játszó szombathelyiek közül Péter Ábrahám, Hajmási Milán és Dróth Zoltán is duplázni tudott.

Annak ellenére, hogy sokan nehéz mérkőzésre számítottak, már a találkozó harmadik percében beköszönt a Fradinak Péter Ábrahám. Ezt némi gólcsend követte, ám a 8. minutumban Vas Ádám találatának köszönhetően már 2:0 volt a Hali javára. Nem sokkal később pedig már 3:0 állt a táblán, ugyanis „Ábris” a második is találatát szerezte.

- Fenomenális érzés, nem is gondoltam volna reggel amikor felkeltem, hogy ez meg fog történni. Nagyon boldog vagyok – fogalmazott a derbit követően a pályafutása során első élvonalbeli bajnoki góljait szerző tehetséges fiatal játékos.

A 13. percben Vidák Balázs érkezett jól egy kipattanóra és négyre növelte a Haladás előnyét.

A második félidőben pedig jött a feketeleves a Fradinak. Ebben a 20 percben Hajmási Milán és Dróth Zoltán 2-2, míg Sipos Gergő, valamint Nagy Kevin 1-1 alkalommal vette be a vendégek kapuját, így a derbi végeredménye 10:0 lett. Tombolt is rendesen a népes publikum és természetesen zengett a „Szép volt fiúk” rigmus.

- Szerintem nagyon fontos volt, hogy az elején igen gyorsan megszereztük a vezetést. Utána már nagyon jól játszottunk és ebből a fiatalok is kivették a részüket. Örülök, hogy mindenkinek sok lehetőséget tudtam adni. Gratulálok a csapatnak és köszönöm a közönség lelkes buzdítását - értékelt a mérkőzés után Juanra Calvo vezetőedző.

Győzelmének köszönhetően a Haladás továbbra is a tabella második helyén áll. A vasi zöld-fehérek legközelebb, december 16-án hétfőn a Kecskemét otthonában lépnek pályára.

Haladás VSE-FTC Fisher Klíma 10:0 (4:0)

Gólszerzők: Péter Ábrahám (3., 10.), Hajmási Milán (21., 23.), Dróth Zoltán (31., 32.), Vas Ádám (8.), Vidák Balázs (13.), Sipos Gergő (31.), Nagy Kevin (40.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. Futsal Veszprém 6 +9 11
3. DEAC 7 -6 11
4. MVFC Berettyóújfalu 6 -1 11
5. Újpest FC-220VOLT 7 -12 4
Go to top