Nem véletlen örvend nagy népszerűségnek a vasi megyeszékhelyen az íjászat, egyesületünkben több országos bajnok, valamint Európa-bajnoki aranyérmes is akad. Ráadásul kortól, nemtől vagy épp sportmúlttól függetlenül bárki elkezdheti. Takács Gergő szakosztályvezetővel azért ültünk asztalhoz, hogy visszatekintsünk a közelmúlt eseményeire és a rendkívül sűrűnek ígérkező nyári időszakot is górcső alá vettük.

A hosszúra nyúlt téli időszak után már a szabadtéri versenyeken bizonyíthatnak egyesületünk versenyzői, az idei nyár pedig több meglepetést is tartogat a sportág szerelmeseinek. A tavalyi évben elhalasztott világbajnokságot idén hazánk rendezi, erre készülnek íjászaink, és a fiataloknak nyári tábort is szervez szakosztályunk.

Hogyan teltek az elmúlt hetek, hónapok?

- Szerencsére a tavalyi évben a megfelelő biztonsági előírásokat betartva sikerült a kültéri versenyeket megrendezni. Egyedül a világbajnokság maradt el, amelynek Szekszárd adott volna otthont, ezt végül 2021-re halasztották el. A magyar bajnokságban Tomsics Balázs és Kukorelli Edit is megszerezte az összetett első helyet. Az edzéseken is változtatunk kellett, próbáltuk megoldani a legbiztonságosabb módon, többen egyéni tréningekkel tartották magukat formában. Aztán a harmadik hullám kitörésénél már teljesen leállítottuk a foglalkozásokat és 1 hónapja tudtuk újrakezdeni a munkát, és ami külön öröm volt számomra, hogy a gyerekek már nagyon vártak. Természetesen versenyzőinknek muszáj volt megoldani ezt a helyzetet, és az eddigi eredményekből kiindulva úgy néz ki sikerült is.

Áprilisban a szabadtéri szezon elkezdődött, milyen eredményeket sikerült szerezni a Haladás versenyzőinek?

- Igen, tavasszal elindult a kültéri szezon is, a magyar bajnokság mellett már a regionális bajnokság is kezdetét vette. Eddig minden versenyről több érmet is hazahoztunk. Például az első bajnoki fordulót Molnár József magabiztosan, magas pontszámmal nyerte meg Barebow kategóriában. Ki kell még emelnem Seres Armandot, Kukorelli Editet és Tomsics Balázst is, akik szintén szép eredményeket érnek el a versenyeken.

Meglehetősen sűrű lesz a versenynaptárotok, érezhető ezen szakágon is, hogy minden hétvégére jut egy rendezvény? 

- Szerencsére sok versenyt rendeznek most az egyesületek a hivatalos bajnokságokon kívül is. Ennek köszönhetően valóban újra felpezsdült a honi íjászélet, és ezeken az erőpróbákon igyekszünk részt is venni, hiszen így tudunk versenykörülmények között gyakorolni a szekszárdi világbajnokságra.

Az íjászat talán az egyik olyan sportág, amire nyugodtan lehet azt a jelzőt használni, hogy kortalan. Érződik ez az egyesületünk létszámán és átlagéletkorán?

- Természetesen! Az íjászatra valóban illik az a jelző, hogy kortalan, szinte bármikor elkezdhető. Mindenki megtalálja a maga számára legszimpatikusabb kategóriát és versenyeket. Nem utolsósorban igazi rekreációs sportágról beszélünk, tele szépséggel és nyugalommal. Fontos kiemelni, hogy jó lehetőség családi programnak is egy helyi verseny, hiszen az egész család űzheti közösen ezt a sportot. Én bátran ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki!

Minden évben igyekeztünk táborokkal, különböző rendezvényekkel népszerűsíteni a sportágat és a szakosztályunkat. Idén is várható hasonló program, amely a fiatalokat vagy épp az idősebbeket célozza meg?

- Az elmúlt 10 év alatt rengeteg programot csináltunk kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. Köztük egy Guiness rekordot is felállítottunk a Magyar Íjász Szövetséggel karöltve, 60 órán keresztül hatvan sportoló és amatőr hobbista részvételével tartottak célra a lelkes sportbarátok. Nagy reményekkel várjuk az idei nyarat, hogy ismét meg tudjuk szervezni a gyerekek körében rendkívül népszerű íjász táborunkat.

Fotó: Berényi Péter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +18 24
2. MVFC Berettyóújfalu 8 +2 21
3. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
4. A Studio Nyíregyháza 8 -5 14
5. DEAC 8 -5 8
6. Futsal Veszprém 8 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top