Optimális esetben akár egyesületünk két birkózója is kvalifikációt szerezhet a tokiói ötkarikás játékokra. Emellett a korosztályos világversenyeken is eredményesen szerepelhetnek sportolóink.

Hosszú évek óta klubunk egyik legsikeresebb szakosztálya a birkózóké. Veréb István tanítványai enyhe túlzással élve ipari mennyiségben szállították a jobbnál jobb eredményeket a hazai és a nemzetközi versenyekről. A tavalyi évben azonban a koronavírus-járvány miatt nagyon kevés lehetőségük volt sportolóinknak a nemesfémgyűjteményük bővítésére. Birkózóink összesen 22 erőpróbán léphettek szőnyegre. Ezek közül csupán négy volt nemzetközi viadal. Ifjabb Veréb István és Ligeti Dániel révén így is sikerült egy-egy aranyérmet begyűjtenünk, Wittmann Kristóf pedig egy bronzot hozott haza Szombathelyre.

- Az idei évben a legfontosabb cél természetesen a tokiói olimpia. A Japánba szóló repülőjegy megszerzésére Ligeti Dánielnek és a fiamnak, azaz ifjabb Veréb Istvánnak van esélye. Utóbbinak persze csak abban az esetben, ha a szövetség indítja a kvalifikációs versenyeken. Ezen kívül bízom abban is, hogy tanítványaim a különböző korosztályos világversenyeken is eredményesen szerepelnek majd – fogalmazott Veréb István szakosztályvezető.

Itthon a 2020-as évben klubunk a második helyen végzett a csapatbajnoki pontversenyben. Remélhetőleg idén sem adják ennél alább birkózóink.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Felső-házi rájátszás tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 1 +1 9
2. Futsal Veszprém 1 0 3
3. Debreceni Egyetemi AC 1 0 1
4. SG Kecskeméti Futsal 1 -1 0
5. MVFC Berettyóújfalu 0 0
Go to top