Klubunk sportolói a különböző országos bajnokságok mellett idén még korosztályos világ- és Európa-bajnokságon is rajthoz állhatnak. Kiss-Geosits Beatrix tanítványai heti három közös edzéssel készülnek az erőpróbákra.

Talán a tájfutókat viselte meg legkevésbé a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozás, ugyanis ők eleve a szabadban, többnyire egyedül edzenek. Így nekik túlságosan sokat nem kellett változtatniuk a felkészülési tematikájukon.

- Nekünk a korlátozások alatt is volt lehetőségünk tréningezni. Húsvétkor például a Parkerdőben alakítottam ki egy pályát. Az elrejtett térkép megtalálása után „tojáskeresésben” vetélkedhettek sportolóink. Ezen kívül pedig a Csónakázótó környékén is bőven tudtunk edzeni. Ettől függetlenül most egy speciális időszakot élünk: május 2-a óta alapozunk, de közben készülünk a nyár végén kezdődő versenyidőszakra is – fogalmazott Kiss-Geosits Beatrix. Szakosztályvezetőnk elmondása szerint a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség már el is készítette a versenynaptárát. Ebben augusztustól kezdődően rengeteg hazai, valamint külföldi erőpróba szerepel. Így például a különböző országos bajnokságokat is megtartják. A teljesség igénye nélkül lesznek rövid-, közép-, valamint hosszútávi viadalok is, melyeken külön-külön, illetve váltóban, csapatban is összemérhetik tudásukat, felkészültségüket a sportolók.   

- Lényegében augusztustól négy hónapon át lesznek bajnoki hétvégék. Emellett pedig Salgótarjánban ifjúsági Európa-bajnokságon, míg Szlovákiában iskolai mezei futó világbajnokságon indulhatnak fiataljaink. Sajnos a szenior vb-t három (!) évvel lehalasztották, ez pedig azt jelenti, hogy többünknek korcsoportot, kategóriát is váltani kell majd addig. Ez biztosan nem könnyíti meg majd a dolgunkat – zárta szavait Kiss-Geosits Beatrix.

Jelenleg klubunk gyermek tájfutói kivételével valamennyi korosztályunk edzésben van. Átlagosan 15-20 sportoló vesz részt a foglalkozásokon. Ők a serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt és szenior korcsoportokat képviselik. Az biztos, hogy számukra a rendkívül elnyújtott versenyidőszak miatt nem lesz egyszerű dolog a formaidőzítés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Felső-házi rájátszás tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 3 +8 15
2. MVFC Berettyóújfalu 3 +10 13
3. Debreceni Egyetemi AC 4 -5 4
4. Futsal Veszprém 3 -6 3
5. SG Kecskeméti Futsal 3 -7 1
Go to top