A koronavírus járvány miatti szünet után első alkalommal rendez versenyt klubunk súlyemelő szakosztálya. Az erőfelmérőn nyolc sportoló képviseli majd a hazai, azaz zöld-fehér színeket.

- Nagyon vártunk már arra, hogy ismét egy viadal keretében mérhessük le azt, hogy hol is tartunk. Ezen a területi minősítő versenyen serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korosztályú férfi súlyemelők lépnek majd dobogóra, akik közül nyolcan a klubunk sportolói. Én valamennyiüktől jó szereplést várok, de leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy egyik új tanítványunk, Papp Géza miként teljesít élete első hivatalos erőpróbáján – vezette fel a versenyt Márkus Erzsébet. Szakosztályvezetőnk elmondása szerint összesen tizennégyen indulnak majd, akik közül négyen Körmendről, míg ketten Zalaegerszegről érkeznek a Haladás Sportkomplexum Tóth Gézáról elnevezett csarnokába. A hazai versenyzők között ott lesz az a Papp Géza, aki három-négy hónapja foglalkozik komolyabban a súlyemeléssel és most pályafutása első jelentős erőpróbájára készül.

- Most még nem nagyon izgulok, de szerintem a verseny előtt már egészen más lesz a helyzet. Ha szakításban sikerülne 100, míg lökésben 118 kilót elérnem, akkor nagyon elégedett lennék magammal – fogalmazott klubunk junior korcsoportú versenyzője, aki Sopronból jár át Szombathelyre edzeni.

A területi minősítő verseny 2020. június 12-én pénteken 16 órakor kezdődik. Biztonsági okokból a rendezvényre nézők, érdeklődők nem jöhetnek be. A kezdés előtt az indulóknak a kéz-, és lábfertőtlenítés után testhőmérséklet mérésén kell átesniük.

A pénteki viadal lényegében a felvezetése lesz a Nyugat-Magyarországi Tini Országos Bajnokságnak, melyet június 27-én szintén a Haladás VSE rendez majd meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Felső-házi rájátszás tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 3 +8 15
2. MVFC Berettyóújfalu 3 +10 13
3. Debreceni Egyetemi AC 4 -5 4
4. Futsal Veszprém 3 -6 3
5. SG Kecskeméti Futsal 3 -7 1
Go to top