Súlyemelés

Gyürüs Barbara és Boros Viktória is korosztályos versenyzőként indulhattak a felnőttek számára kiírt Európa-bajnokságon, melyet a pandémia miatt végül egy évvel később, idén áprilisban rendeztek meg Moszkvában. Egyesületünk súlyemelői jó erőben érkeztek az erőpróbára, eredményeik biztatóak a jövőre nézve, ugyanakkor némi hiányérzete van a szombathelyi különítménynek.

Boros Viktória és Gyürüs Barbara személyében két versenyzőt is delegált egyesületünk a súlyemelő Európa-bajnokságra, melyet többszöri halasztás után április 3. és 11. között rendeznek Moszkvában. A lányoknak szombaton és vasárnap szurkolhatunk, akik egy hosszúra nyúlt felkészülést követően bizonyíthatnak. Mindkettőjük nagyon várja már a versenyt és hatalmas büszkeség tölti el őket, hogy hazánkat és a Haladás színeit is képviselhetik a kontinensviadalon.

A jelenlegi helyzet alapján a Haladás VSE sportolói közül Gyürüs Barbara és Boros Viktória utazhat a moszkvai felnőtt kontinensvetélkedésre. Az Európa-bajnokságot a tervek szerint április 3-a és 11-e között rendezik meg az orosz fővárosban.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is kifejezetten jól teljesítettek súlyemelőink a Savaria Kupán, mely Tóth Géza Emlékverseny is egyben. Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai összesen kilenc érmet és több különdíjat tartottak itthon.

Sportolóink már elkezdték az alapozást, gőzerővel készülnek az előttük álló feladatokra. Márkus Erzsébet, súlyemelő szakosztályunk vezetője vázolta terveinket a 2021-es évre.

Tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Tóth Géza Emlékverseny, ami Savaria Kupa is egyben. A jubileumi erőfelmérőre előzetesen 16 egyesület közel nyolcvan súlyemelője nevezett, népes mezőny jön össze a Haladás Sportkomplexumban lebonyolítandó viadalra.

A pontszerző hatodik helyen végeztek a csapatbajnokság Budapesten megrendezett döntőjében egyesületünk súlyemelői. A mieink három női, valamint két férfi sportolóval utaztak a fővárosi viadalra.

Összesen 25 érmet tartottak itthon súlyemelőink azon a területi minősítő versenyen, amely a 2021-es esztendő első itthoni erőfelmérője volt. A Haladás Sportkomplexum Tóth Gézáról elnevezett csarnokában megrendezett sportesemény keretében a megjelentek megemlékeztek a Haladás VSE tavaly elhunyt világbajnoki ezüstérmes kiválóságáról, Rehus Uzor Györgyről.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően teljesítettek Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai a Haladás Sportkomplexumban megrendezett korosztályos versenyen. Fiataljaink a sok érem mellett három különdíjat is itthon tartottak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Felső-házi rájátszás tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 3 +8 15
2. MVFC Berettyóújfalu 3 +10 13
3. Debreceni Egyetemi AC 4 -5 4
4. Futsal Veszprém 3 -6 3
5. SG Kecskeméti Futsal 3 -7 1
Go to top