Heti négy edzéssel elkezdhették a munkát klubunk sportíjászai is. A tervek szerint a hosszú kihagyás miatt az első időszakban az alapokat veszik majd át ifjú sportolóink.

A koronavírus-járvány miatt a sportíjászok sem gyakorolhattak együtt. Csupán azok edzhettek, akik lakóhelyükön saját maguknak biztosítani tudták az infrastrukturális feltételeket. Most nyolchetes kihagyás után léphettek lőállásba sportolóink. A beosztás szerint hétfőn és szerdán a gyerekek tréningezhetnek. Az edzések elején visszanyulnak majd az alapokhoz az edzőjük irányításával. Kedden és csütörtökön viszont egyéni gyakorlásra van lehetőség, ezeken főként lövések szerepelhetnek a programban.

Az edzéseken kizárólag azok az íjászok vehetnek részt, akik kitöltötték és leadták az egyesületünk által rendszeresített biztonsági nyilatkozatot. Sportolóink az eszközeiket, felszerelésüket hozzák és viszik, így csökkentik a fertőzés veszélyét. Emellett használniuk kell a kihelyezett fertőtlenítőszereket is. A lővonalban pedig maximum hárman tartózkodhatnak.

- Nagyon vegyes a kép, mert voltak olyanok, akik a kényszerű szünet alatt tudtak lőni, de olyanok is bőven akadtak, akiknek erre nem volt lehetőségük. Természetes, hogy ezért sokan visszaestek formájukban. Ezért most főként a technikai elemeket gyakoroljuk, rengeteget „iskolázunk”. Az elkövetkezendő időszak versenyeiről még nincsenek konkrétumok. A Magyar Íjász Szövetség megfogalmazta ajánlásait, ezek alapján kell majd megszervezni az erőpróbákat. Mi júliusban rendeztünk volna meg az országos bajnokság egyik fordulóját, de valószínű, hogy ezt a megmérettetést nem tudjuk megszervezni. Az viszont már biztos, hogy a szekszárdi világbajnokság egy évet csúszik – adott rövid tájékoztatót a helyzetről Takács Gergő, sportíjászaink szakosztályvezetője. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Felső-házi rájátszás tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 3 +8 15
2. MVFC Berettyóújfalu 3 +10 13
3. Debreceni Egyetemi AC 4 -5 4
4. Futsal Veszprém 3 -6 3
5. SG Kecskeméti Futsal 3 -7 1
Go to top