Csupán két ponttal szerzett kevesebbet a Haladás Szombathely női röplabdacsapata idei első NB I-es hazai mérkőzésén az eddig szintén nyeretlen ellenfelénél, de a végig szoros, kiélezett mérkőzést a vendég Gödöllő 3:1-re nyerte.

Haladás Szombathely-Peta Gödöllői RC 1:3 (21, -24, -23, -23)

Szombathely, 250 néző, NB I-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Mezei Z., Halász.

Haladás: Bagyinka 4, Reljic 10, Kinser 10, KALMAN 14, Bokor 4, PARADZIK 15. Csere:  Farkas B. (liberó), Zoltán (liberó), Merklinné, Fazekas, Dancsecs 1. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Gödöllő: SZÉLES 12, Tóth Bagi, Hackl 10, LUTTER 11, LAKATOS 17, Vecsey 9. Csere: Kovács A. (liberó), Nagy Zs. (liberó), Halla, Nagy K. 1, Horváth P. 2. Vezetőedző: Grózer György.

Három év után gyülekezhettek a szombathelyi szurkolók újra NB I-es röplabda-mérkőzésre. A kezdősípszót megelőzően ünnepélyes pillanatokat teremtettek a HVSE vezetői: a Haladás VSE Röplabdasportjáért emlékplakettet adományozták dr. Mucsi Péternek, Bedőcs Gergelynek pedig a klub utánpótlásáért végzett munkáját ismerték el. A játékosoknak egy-egy szál fehér rózsával kedveskedett Bokor Zsolt sportigazgató, Veréb István és Foki Róbert elnökségi tag, a pályafutását mindvégig a Haladásban töltő, annak lezárása után szurkolóként is hűséges Tarlaczné Iszak Juditot pedig egy mezzel is megajándékozták.

Fej fej mellett indult a találkozó, inkább egymás hibáiból éltek a csapatok. Aztán a nyitásokat pontosabban fogadó, így tervszerűbben, keményebben támadó Gödöllő került előnybe, 11-17-ről kellett visszakapaszkodni. Sikerült, Paradzik a centerposzton volt többször eredményes, de ejtésekkel is zavart lehetett okozni a vendégek mezőnyvédekezésében ; 19-19-nél egyenlített a Haladás, majd megszerezte idei első NB I-es játszmagyőzelmét (25-21).

A második játszmában 6-6-ig ment együtt a két csapat, aztán a fogadásokban bizonytalanabb hazaiak leszakadtak (13-18). Ám ezúttal is sikerült ledolgozni a hátrányt, bár már három játszmalabdája is volt a vendégeknek – 24-24-re alakult az állás. Innen azonban már nem engedték ki a kezükből a szettet a gödöllőiek (24-26).

Szorosan alakult a harmadik játékrész is, a nyitások, nyitásfogadások határozták meg a játék képét. 8-8 után megint el tudtak lépni a vendégek (9-14), de szívós munkával, javuló mezőnyvédekezéssel a hazaiak utolérték a Gödöllőt (17-17). Ezután sajnos megint elúszott néhány pont, és az energiákat újra a felzárkózásra kellett fordítani. Egyenlíteni még sikerült (21-21), de ezután a Gödöllő újabb lépéselőnyt szerzett és a negyedik játszmalabdáját értékesítette (23-25).

Hasonló volt a játék képe a folytatásban; 10-10 után nyitásfogadási hibákból hátrányba kerültek a szombathelyiek (10-14) és 22-22-nél egalizáltak. És sajnos megint nem a hazaiaknak sikerült továbblépni (23-25).

Grózer György: – Megnéztük a szombathelyiek Budaörs elleni meccsét, és úgy jöttünk ide, hogy egy szoros meccset fogunk játszani. Ez meg is volt, ezt a találkozót bármelyik csapat megnyerhette. Örülök, hogy mi voltunk azok.

Dr. Mucsi Péter: – Ugyanazokat a hibákat követjük el mérkőzésről mérkőzésre: amikor előnyt szerezhetnénk, apró hibákkal felhozzuk, akár a padlóról is képesek vagyunk felállítani az ellenfelet. A nyitásainkon mindenképpen javítani kell és a nyitásfogadásunk is javításra szorul. Látszott, hogyha pontosabban tudunk fogadni, akkor a centerjátékunk kimagaslik. Dolgozunk tovább, és remélem, hogy hamarosan minden összeáll.

Forrás: vaol.hu