Zsinórban 10. meccsét nyerte meg Megyei II. osztály Északi csoportjában érdekelt felnőtt labdarúgó együttesünk, ráadásul a szezon eddigi legtöbb találatát szerezték a mérkőzésen. Szenczi Imre csapata 13-szor talált be a Sitke ellen a Kenderesi utcai HVSE pályán. A felnőttek mellett korosztályos csapataink is igazi gólparádét rendeztek a fordulóban.

A tabella hátsó felében helyet foglaló Sitke gárdáját fogadták labdarúgóink a Megyei másodosztály 24. fordulójában. Lendületben lévő csapatunk sikeres szereplését szerette volna folytatni, célunk sorozatban a 30. pont megszerzése volt. Az esélyekhez méltó módon kezdtük a találkozót, azonnal támadásba lendültünk és már az első percekben megszerezhettük volna a vezetést, de a kaput végül a 10. percben sikerült bevennünk Varga Csaba révén. A folytatásban aztán futószalagon gyártottuk a helyzeteket, amelyekből a szünetig még négyet sikerült értékesíteni, ezekből Németh Gábor hármat jegyzett hét perc leforgása alatt, Szenczi Bence pedig a 35. percben vette be ellenfelünk kapuját. A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is magas hőfokon dolgozott csapatunk. Ráadásul mindkét együttes a támadófocit részesítette előnyben, így a térfélcsere után összesen tíz gól esett, melyből nyolcat szereztek a mieink. A csereként pályára lépő Edelényi Bálint négyszer is eredményes volt, Varga Csaba duplázott, valamint Ferencz Zoltán, Berta Attila és Machinek Barnabás is egy-egy góllal járult hozzá a szezon legtöbb Zanati-Haladás-góljával elért győzelemhez. Bár a védekezésünk ezúttal nem volt hibátlan, de a mutatott játék továbbra is bizakodásra ad okot a folytatást illetően.

Szenczi Imre, vezetőedző: - Már a mérkőzés legelején megszerezhettük volna a vezetést, de így sem sokat kellett várni rá, mert a tizedik percben megvolt az előny. Ettől kezdve sorra jöttek a helyzetek, amelyeknek talán a felét használtuk ki. A folytatásban sem változott sokat a játék képe, szinte mindegyik támadásunk gólveszélyt jelentett ellenfelünk kapujára. Örülök, hogy sikerült az U14-es korosztályunk rúgott góljainak számát megismételnünk. Ami kicsit árnyalja a képet, az a kapott három gól. Ennek ellenére sem lehetek és nem is vagyok elégedetlen. Sőt! Jár a gratuláció a fiúknak, mert a mérkőzés végéig motiváltak voltak és nem csapott át egyénieskedésbe a teljesítményük. Remélhetőleg lendületben maradunk, mivel szerdán egy kupamérkőzés is vár ránk, ahol további céljaink vannak. A bajnokságból pedig hátravan még nyolc forduló, de úgy érzem, ezt már csak mi ronthatjuk el! Ígérem: nem fogjuk!

 

Zanati KSE-Haladás VSE - Sitke KKSE 13-3 (5-1)

Zanati KSE-Haladás VSE: Kántor György - Janek Dávid, (csere: Szabó Zoltán 67'), Berta Attila, Varga Csaba - Németh Ede (csere: Nemes Dávid 46'), Perger Dániel (csere: Machinek Barnabás 46') Szőts Máté (csere: Bódi Bence 46'), Maráczi István - Németh Gábor (csere: Edelényi Bálint 46'), Ferencz Zoltán, Szenczi Bence.

Vezetőedző: Szenczi Imre

Gólszerzőink: Edelényi Bálint (52., 56., 63., 85.), Németh Gábor (12., 15., 18.), Varga Csaba (10., 69.), Szenczi Bence (35.), Ferencz Zoltán (49.), Berta Attila (59.), Machinek Barnabás (82.)

 

Lőtt gólok és szerzett pontok tekintetében utánpótláscsapataink is remekeltek a legutóbbi játéknapon. U16-os együttesünk 14 alkalommal talált be a Szarvaskend kapujába, míg az U14-es regionális bajnokságban érintett labdarúgóink 13 gólt lőttek az ajkai kapuba. Az U15-ös korosztályú csapatunk szintén az Ajka ellen játszott, gólnélküli döntetlennel tartott itthon egy pontot. És szép eredményt ért el az U14-es kiírásban szereplő, de 12 éves játékosokkal felálló együttesünk, akik idegenben 2-2-es döntetlent játszottak a Csákánydoroszló ellen.

U16:

Vas Megyei U-16 'Déli' csoport 14. forduló

Szombathelyi Haladás VSE - Szarvaskend SE 14-1 (6-1)
Gólszerzőink: Simon Levente (4., 10.), Varga Iván (14., 42.), Molnár Tamás (15.), Rapport Rodrigó (25., 65., 79., 88.), Cser Rudolf (40., 57., 90.), Fekete Kornél (63.), Pereznyák Ádám Zoltán (86.)

 

U15:

MLSZ Regionális U-15 Észak-Nyugati csoport 25. forduló

Szombathelyi Haladás VSE - FC Ajka 0-0 (0-0)

 

U14:

MLSZ Regionális U-14 Észak-Nyugati csoport 25. forduló

Szombathelyi Haladás VSE - FC Ajka 13-0 (5-0)
Gólszerzőink: Pál Levente (7.), Tóth-Szatmári Zétény (16.), Horváth Dániel (30., 40., 78.), Somfalvi Barna (35., 43.), Macoun Bence József (48.), Tóth Kornél (50.), Németh Nándor (60.), Fekete Iván (62.), Pomázi Balázs (67.-öngól), Hári Kevin Péter (74.)

Vas Megyei U-14 Szombathelyi csoport 18. forduló

Szombathelyi Haladás VSE - Söpte Sport Egyesület 8-0 (3-0)
Gólszerzőink: László Levente (21.), Spanyó Álmos (26.), Horváth Márton Benedek (35.), Takács Márton (37.), Németh Nándor (49., 69.), Hujber Dominik László (55.), Simon Mátyás (57.)

 

U12:

Vas Megyei U-14 Körmendi csoport 18. forduló

Csákánydoroszló KSE - Szombathelyi Haladás VSE 2-2 (0-1)
Gólszerzőnk: Andor Áron (23., 55.)