Egyik legnagyobb riválisunk otthonában, Pecölön játszott felnőtt labdarúgócsapatunk 0-0-ás derbit. Ez a mérkőzés egyben a bajnoki cím felé vezető út egyik legfontosabb állomása is volt, hiszen a hátralévő két fordulóban a csodánál is több kellene vetélytársunknak ahhoz, hogy beérjen minket.

A hétközi Halmosi Zoltán nevét viselő Vas megyei kupadöntőt követően sok pihenő nem jutott Szenczi Imre együttesének. Felnőtt labdarúgóink vasárnap már Pecölön, a megyei másodosztályú bajnokság 30. fordulójában léptek pályára. A szezon legfontosabb rangadója is volt egyben ez a találkozó, hiszen győzelmünk esetén a gólarány miatt már nem sok esélye van beérni minket a mögöttünk lévőnek.

A nagy esőzés alaposan megnehezítette a futballisták dolgát, a felázott pályán nehezen lendültek játékba a főszereplők. Ráadásul eltiltása miatt vezetőedzőnk nem foglalhatott helyet a kispadon, így Márkus Gábor segítette a csapatot. A tapogatózó első perceket követően a Pecöl lépett fel kezdeményezőbben, számukra csak a győzelem volt elfogadható eredmény a tabella szempontjából. Ennek megfelelően hosszú indításokra alapozott támadásokat vezettek, melyekből néhány veszélyes helyzetet is kialakítottak kapunk előtt. Együttesünk kapusa, Kántor György azonban remekül állta a sarat és kiválóan őrizte hálónkat. A szünet jót tett labdarúgóinknak, és már egy félidővel közelebb a végéhez sokkal felszabadultabban léptek pályára. A fáradt lábak ellenére minden erejüket mozgósítva küzdöttek játékosaink, védelemünket sem tudták feltörni a hazaiak, de támadásban is több helyzetet alakítottunk ki a második játékrészben. Végül győzött a zöld-fehér szív, és mi örülhettünk a bajnoki pontnak.

Üldözőink közül a Söpte gárdája hazai pályán győzni tudott ezen a játéknapon, így matematikailag még utolérhetnek minket. Azonban ez talán tényleg csak elméleti síkon lehetséges, hiszen jelenleg 62 találat az előnyünk velük szemben. Június 12-én hazai pályán fogadjuk egy elmaradt forduló pótlásán a CONOIL Merseváti SE csapatát, ahol végleg bebiztosíthatjuk aranyérmünket.

Szenczi Imre, vezetőedző: - Ellenfelünk óriási lelkesedéssel és akarattal szerette volna elodázni az ünneplésünket. Többekből rengeteg energiát kivett a szerdai kupadöntő, így ez a döntetlen a szív diadala volt! Ezúttal Kántor Gyuri szenzációsan védett, és Bódi Bence is jól szállt be a mérkőzésbe. A többiek pedig az utolsó energiájukat mozgósították a siker érdekében! Köszönöm nekik! Gratulálok, és sok sikert kívánok a pecöli csapatnak, nagyon megnehezítették a dolgunkat. Nekünk pedig adott a nemes feladat a jövő hétvégén, amelyre szeretettel várunk mindenkit, aki velünk ünnepelne!

Vas Megyei II. o. Északi-csoport 30. forduló

Pecöl KMSE - Zanati KSE-Haladás VSE 0-0

Zanati KSE-Haladás VSE: Kántor György - Nemes Dávid (Edelényi Bálint 63'), Janek Dávid (Machinek Barnabás 78'), Varga Csaba, Maráczi István (Németh Ede 73') - Szőts Máté, Berta Attila, Perger Dániel - Németh Gábor (Bódi Bence 51'), Szenczi Bence, Ferencz Zoltán.
Vezetőedző: Szenczi Imre

 Fotó: Horváth Balázs

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top