Megyei I. osztályú labdarúgócsapatunk kétgólos vereséget szenvedett a Király SE együttese ellen. A mieink háromgólos hátrány után szépíteni tudtak, de a vendégek megőrizték előnyüket, és 3-1-re megnyerték a találkozót.

Felnőtt labdarúgócsapatunkra nem kisebb feladat várt a Haladás Sportkomplexumban, mint a komoly játékerőt képviselő Király SE együttese. A mieink szokásukhoz híven kezdeményező, bátor futballal rukkoltak elő, és a vezetés megszerzéséhez is nagyon közel jártunk az elején, a lehetőséget azonban nem sikerült gólra váltani. Labdabirtoklási fölényünk megvolt, mezőnyben ellenfelünk fölé tudtunk kerekedni, igazán komoly helyzetekig, lövésekig azonban nem sikerült eljutni. A tavalyi ezüstérmes a 10. percben - egy türelmetlen támadáselőkészítésünk után - megszerezte a vezetést (0-1), majd tizenöt minutummal később újabb gólnak örülhetett a vendégalakulat (0-2). A fordulás után egyértelműen az egyenlítés reményében ment ki a pályára csapatunk, de a Király SE is el akarta dönteni a találkozót, az első támadásukból pedig be is találtak (0-3), ami gyakorlatilag el is döntötte a bajnoki pontok sorsát. A szépítés ugyan sikerült Szenczi Bencének köszönhetően az 54. percben (1-3), de ennél többre már nem futotta, a Király SE vitte a három pontot.

Szenczi Imre, vezetőedző: „Sajnos csak periódusok voltak, amikor elégedett voltam a játékunkkal, ez pedig kevésnek bizonyult. Hiányoztak a jó egyéni teljesítmények, ma csak keveseknek sikerült kiemelkedőt nyújtani. Talán Ferencz Zoltán és Szenczi Bence teljesítménye, illetve Iván Gergő egy-egy megmozdulása emelhető ki.

VAS MEGYEI I. OSZTÁLY 6. FORDULÓ

HALADÁS VSE-ZANATI SE – KIRÁLY SE 1-3 (0-2) 

Haladás VSE-Zanati SE: Kántor György - Nagy Bence (Buzás László 46') Machinek Barnabás, Varga Csaba, Péter Ábrahám – Perger Dániel (Szakály Benjámin 74’) Szőts Máté, Ferencz Zoltán- Iván Gergő, Pap Márton (Németh Gábor 74') Szenczi Bence

Edző: Szenczi Imre

 

Király SE: Király Mátyás – Szalay Máté. Auer Ákos, Subicz Gábor, Kudron Dániel (Tamás Bálint 76’), Reseterits Bálint, Fábián Bálint (Hegedűs Martin 85’), Devecseri Kornél, Halmosi Péter, Németh Dominik, Schimmer Szabolcs

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Szenczi Bence (54’), ill. Halmosi Péter 2 (10’, 25’), Fábián Bálint (46’)

 

U19-es, ifjúsági csapatunk ezúttal szabadnapos volt, nem játszott mérkőzést.