Felnőtt labdarúgóink egy jó iramú, sok helyzetet hozó mérkőzésen játszottak 1-1-es döntetlent a tavalyi Megyei I. osztályú bajnokság negyedik helyezettjével.

Vasárnap délután Megyei I. osztályú csapatunk a Rába-partra látogatott, hogy a Körmendi FC ellen megkezdje szereplését. Bátran, lendületesen kezdtük a találkozót, ám nem könnyítette meg dolgunkat ellenfelünk nagyon masszív és stabil védelme. A mezőnyfölényünk egyértelműen megvolt, igazán komoly gólszerzési lehetőséget viszont nem tudtunk kidolgozni az első félidőben. A szünet után már változott a helyzet, veszélyesek tudtunk lenni a körmendi kapura, a vezetés megszerzése azonban csak nem akart összejönni. A 72. percben aztán érvényesült a futball törvényszerűsége: ami nekünk nem sikerült, az a házigazdának igen. Egy rögzített szituáció után Sipos Bálint tudott eredményes lenni és megszerezte a vezetést a Körmendnek (1-0). A hazaiak öröme viszont nem tartott sokáig, 2 perccel később egy remekbe szabott támadás végén Ferencz Zoltán egalizált, kezdődhetett minden elölről (1-1). Pörögtek az események, a 77. percben Majtényi Dominik kiállítása miatt emberhátrányba került a Körmend, mi pedig küzdöttünk a három pont megszerzéséért. Jöttek a védelem mögé berúgott labdák, a centerezések, de vagy egy közbelépés, vagy egy kapusbravúr rendre megakadályozott minket a második találat megszerzésében. Végül újabb gól már nem született, így 1-1-es döntetlennel és pontosztozkodással ért véget az összecsapás.

Szenczi Imre, vezetőedző: - A játékunkkal egy-egy periódust leszámítva nem lehetek elégedetlen, mert kontrollálni tudtuk a mérkőzést, mezőnyfölényben játszottunk, még ha ez sokáig meddő is volt. A második félidőben jöttek a helyzetek is, ezeknek a kihasználásában viszont mindenképpen javulunk kell. Örülök, hogy gyorsan tudtunk reagálni a bekapott gólra, annak viszont nem, hogy emberelőnyben annyira görcsössé váltunk, hogy ez a játékunk rovására ment. Jelen pillanatban inkább érzem két elvesztett pontnak ezt a döntetlent, mint egy megnyertnek. Az viszont, hogy ez az 1-1 mennyire értékes, az pár forduló elteltével fog csak kiderülni. Ennek ellenére semmi gond nincs, megyünk és játszunk tovább, hiszünk abban, hogy ennek meglesz a gyümölcse! Nagy Bence, Péter Ábrahám, Perger Dániel, Ferencz Zoltán, valamint Iván Gergő játékét szeretném kiemelni.

VAS MEGYEI I. OSZTÁLY, 1. FORDULÓ

KÖRMENDI FOOTBALL CLUB – HALADÁS VSE-ZANATI SE 1-1 (0-0)

Körmendi FC: Balogh Ádám – Zsoldos Attila (Török Gergő 77.), Lakosi Dávid, Buti Tibor, Köntés Balázs (Németh Bálint 48.) – Sály Péter, Majtényi Dominik, László Dániel – Horváth Norbert (Tompa Kristóf 82.), Sipos Bálint, Majczán Kevin (Krajczár Martin 50.)

Vezetőedző: Kurucz Ádám

Haladás VSE – Zanati SE: Luisser Márk – Buzás László (Németh Ede 73.), Nagy Bence, Varga Csaba, Péter Ábrahám – Szőts Máté (Maráczi István 62.), Perger Dániel (Bódi Bence 86.), Ferencz Zoltán – Iván Gergő (Németh Gábor 62.), Pap Márton, Szenczi Bence

Vezetőedző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Sipos Bálint 72., ill. Ferencz Zoltán 74.

Kiállítva: Majtényi Dominik 77. (Körmend)

 

Megyei I. osztályú U19-es csapatunk is megkezdte szereplését, ők 2-0-ás vereséget szenvedtek a nyitófordulóban.

VAS MEGYEI I. OSZTÁLY U19, 1. FORDULÓ

KÖRMENDI FOOTBALL CLUB –HALADÁS VSE-ZANATI SE 2-0 (1-0)