Megyei másodosztályban szereplő csapatunkat 6-1-re múlta felül a Vas megyei Magyar Kupa döntőjében az I. osztály bajnokcsapata, a Sárvár FC. A Halmosi Zoltán nevét viselő hétfordulós versenysorozatban a második helyen végzett együttesünk.

Nem ígérkezett könnyű feladatnak a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa fináléja, amelyet semleges helyszínen, a Király Sportcentrumban rendeztek szerda este. Döntős versenytársunk már Megyei I. osztályú bajnokként készülhetett a találkozóra, míg mi a másodosztályú megyei bajnokság első helyéért vagyunk még javában versenyben. Ráadásul vezetőedzőnk, Szenczi Imre eltiltása miatt a játékosainkat ezúttal Márkus Gábor irányíthatta csak a kispadról. Minden nehézség ellenére labdarúgóink nem feltartott kézzel léptek pályára, próbálták saját játékukat játszani, de sajnos kevés sikerrel. Ellenfelünk a játékrész közepére átvette a kezdeményezést és egy védelmi megingást azonnal góllal büntettek (0-1). A folytatásban kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, de a 34. percben ismét elég volt egy apró figyelmetlenség, és már kettővel ment a Sárvár FC (0-2). A szünet után növelte előnyét tapasztalt vetélytársunk (0-3), amire az 54. percben Nemes Dávid tudott válaszolni (1-3), de ezt követően már a megyei első osztály bajnoka diktálta a tempót. Együttesünk a hátrány és a fogyatkozó játékidő miatt egyre zavartabban játszott. A hátralévő időben ellenfelünk akarata érvényesült, és több helyzetet is kidolgoztak. Ezek közül hármat értékesítettek, főként Pap Márton volt elemében, akinek játékával végül 1-6-ra nyerte meg az összecsapást és lett kupagyőztes a Sárvár FC. A második hely az egész szezon teljesítményét tekintve kiváló eredmény, vasárnap pedig már a Pecöl otthonában vár ránk nagyon fontos találkozó a bajnokságban.

Szenczi Imre, vezetőedző: - Sajnos nem jött ki a lépés, pedig nem így terveztük ezt a találkozót. Saját játékunkat szerettük volna játszani, de ez nem sikerült, megremegtek a lábak a teher alatt. Egyrészt rutintalanságunk miatt, másrészt a Sárvár komolyabb csapatok ellen mérkőzött a bajnokság során, ennek megfelelően mutatkozott meg a különbség is. Természetesen szerettünk volna nyerni, mint mindig, az adott ellenféltől függetlenül. Remélem ez a mérkőzés mindenki számára jó tanulási lehetőséget nyújtott, és jó irányba indulunk, ha magasabb szinten szeretnénk futballozni. Sajnáltam a srácokat, ráadásul testközelből még segíteni sem tudtam az ismert okok miatt. Remélem többeknél ez az "élmény" pozitív irányban hoz változást, ha magasabb szinten akarnak futballozni. Erre pedig már vasárnap lehetőség nyílik, megyünk tovább, hogy jövőre megye egyes bajnokikon bizonyíthassunk.

Zanat-Haladás VSE – Sárvár FC 1-6 (0-2)

HVSE: Szentgyörgyvári Tibor – Németh Ede (Edelényi Bálint 62.), Janek Dávid (Machinek Barnabás 85.), Berta Attila, Maráczi István (Nemes Dávid 46.) – Szőts Máté (Kiss Zoltán 79.), Perger Dániel, Varga Csaba (Bódi Bence 69.) – Németh Gábor, Szenczi Bence, Ferencz Zoltán.
Megbízott edző: Márkus Gábor.

Sárvár: Viganó Márió – Szabó Bence (Kovács Bálint 71.), Horváth András (Fülöp Kristóf 78.), Tóth Markó, Kovács Bence – Fider Ádám – Czöndör Gergő (Nagy Dániel 65.), Marsai Máté (Harkai Dániel 65.) – Csákvári Zsolt (Horváth Kevin 52.), Pap Márton, Szabó Roland
Vezetőedző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Nemes Dávid (54.), ill. Szabó Roland (20.), Tóth Markó (34.), Pap Márton (49., 58., 88.), Horváth Kevin (69.).

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top