Klubunk öt játékosa lépett pályára a magyar futsalválogatott fehéroroszok elleni Európa-bajnoki selejtezőjén, melyet a mieink 21-re nyertek meg a fővárosi Vasas-csarnokban, így reális esélyünk van arra, hogy kijussunk a 2022-es hollandiai kontinenstornára.

Nem kevesebb, mint négy Hali-játékost jelölt a kezdőcsapatba Turzó József szövetségi kapitány: a kapus Alasztics Marcell mellett Dróth Zoltán, Hajmási Milán és Vas Ádám volt a pályán a kezdőrúgás pillanatában. Csupán a veszprémi Komáromi Péter képviselt más egyesületet.

A találkozó 5. percében már a berettyóújfalui Rábl János is a játéktéren volt, és ő szerezte meg Alasztics Marci tértölelő kidobását követően a vezetést. Ezt követően inkább a vendégek játszottak némi fölényben, ám a félidő hajrájában ismét Rábl János villant, ám lövése kipattant a kapufáról. 

Szünet után újfent a fehéroroszok diktálták a tempót. A 24. percben Alasztics Marci egy bravúros védéssel megóvta kapunkat a góltól, de nem sokkal később Silivonchyk már nem hibázott, közvetlen közelről és 1–1-re alakította az állást. Szinte azonnal válaszolhattunk is volna a vendégek találatára, ám Tatai József helyzeténél a belorusz kapus védett nagyot. A 30. percben viszont már ő is tehetetlennek bizonyult, Dróth Zoltán remek átadása után Pál Patrik bombázott a hálóba.

A mérkőzés hajrájában a fehéroroszok átálltak az öt a négy elleni játékra, de csak egy kapufáig jutottak, így a Dávid Richárdot is soraiban tudó válogatottunk 2–1-re megnyerte a rendkívül fontos összecsapást. Ennek köszönhetően nemzeti csapatunk két fordulót követően három ponttal rendelkezik az Európa-bajnoki selejtezők 5. csoportjában, melyben a fenti két együttesen kívül Kazahsztán és Izrael szerepel még.

Magyarország-Fehéroroszország 2–1 (1–0) 

Gólszerzők: Rábl (5.), Pál (30.) illetve Silivonchyk (27.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Felső-házi rájátszás tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 2 +6 12
2. MVFC Berettyóújfalu 1 +3 7
3. Futsal Veszprém 1 0 3
4. SG Kecskeméti Futsal 2 -4 1
5. Debreceni Egyetemi AC 2 -5 1
Go to top