Parádés első negyedórát produkált Debrecenben NB I-es futsal csapatunk és végül teljesen megérdemelten nyert 6:2-re a rendkívül jó erőkből álló hajdúságiak ellen. A mieink természetesen maradtak a kéthetes szünet előtt is a tabella első helyén.

A debreceni derbi előtt készített esélylatolgatásunk során Dávid Richárd úgy nyilatkozott, hogy tanulni akarnak a dunaújvárosi rossz kezdésből, és még egyszer nem fogják megengedni, hogy az ellenfél villámgyorsan kétgólos előnyre tegyen szert. Ezt pedig a DEAC otthonában már meg is tették, ugyanis szenzációs első negyedórát produkáltak.

A támadásra a jelet éppen Ricsi adta meg a derbi elején, amikor elemi erővel bombázott a keresztlécre. Ezt követően pedig beindult a Hali-gólgyár. Előbb Dróth Zoltán, majd pedig Sipos Gergő is bevette a vendéglatók kapuját. A változatosság kedvéért ezek után egy újabb hatalmas kapufa jött: ezúttal Darrieer tesztelte a keresztléc teherbíró képességét. A sorminta végett ezt ismét két szombathelyi találat követte: Vidák Balázs és Darrieer iratkozott fel a gólszerzők közé, így a 12. percben már 4:0-ra vezetett a Juanra-legénység. Mivel az első félidőben többször már nem rezdültek meg a hálók, a szünetben is négy találattal jártunk előrébb.

Térfélcsere után a DEAC mindent megtett a felzárkózás érdekében, de a Hali minden próbálkozásukat visszaverte. A hazaiak ugyan kétszer bevették a kapunkat, de Kovács Máté és Vas Ádám góljaival a különbség nem változott. A hajrában ugyan a hazaiak még az öt a négy elleni játékkal is megpróbálkoztak, ám így sem tudták elkerülni a 6:2 arányú vereséget.

Összességében az előzetes várakozásokhoz képest jóval magabiztosabban nyert listavezető együttesünk, amely természetesen így továbbra is a tabella első helyét foglalja el. Onnan várja a december 14-i hazai rendezésű csúcsrangadón közvetlen üldözőjét, a Berettyóújfalu gárdáját.

A bajnokságban a 12. fordulót követően jó kéthetes szünet jön a magyar futsal-válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt, amiken várhatóan öt játékosunk kap majd szerepet: Alasztics Marcell, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Hajmási Milán és Dávid Richárd.

 

Debreceni EAC-Haladás VSE 2:6 (0:4)

Gólszerzők: Dróth Zoltán (6.), Sipos Gergő (10.), Vidák Balázs (11.), Darrieer (12.), Kovács Máté (25.), Vas Ádám (36.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Felső-házi rájátszás tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 3 +8 15
2. MVFC Berettyóújfalu 3 +10 13
3. Debreceni Egyetemi AC 4 -5 4
4. Futsal Veszprém 3 -6 3
5. SG Kecskeméti Futsal 3 -7 1
Go to top