A papírformának megfelelően Haladás VSE-MVFC Berettyóújfalu döntőt rendeznek a férfi futsal Magyar Kupában, miután a szombathelyiek 4:0-ra verték a Veszprémet, a hajdúságiak pedig arányban 6:3 győzték le az Érdet.

Sokan féltették a vasiakat az alaposan megerősített Veszprém elleni derbi előtt, ám Juanra mester tanítványai úgy kezdtek, ahogy az Aréna Savaria népes közönsége csak remélni merte, azaz góllal. A 2. percben az a Hajmási Milán talált be, aki az utóbbi időben bomba formában játszik. A folytatásban is a Hali uralta a játékot, ám a következő találatra a félidő hajrájáig kellett várni: a 16. minutumban Dávid Richard bombázott éles szögből a hálóba, így pedig 2:0-ás zöld-fehér vezetésnél vonulhattak pihenőre a küzdő felek.

A második játékrész, akárcsak az első, hazai góllal kezdődött: Vas Ádám helyezett lehelet finoman a kapuba. A 27. percben aztán a veszprémiek minden mindegy alapon átálltak az öt a négy elleni játékra, ám még helyzetet sem igen tudtak kialakítani. A 36. percben aztán Luis García csent labdát és az üresen tátongó kapuba ívelve beállította a 4:0-ás végeredményt. Kár, hogy a spanyol légiós korábban begyűjtött egy sárga lapot és így a döntőben nem léphet pályára.

A fináléban a Haladás azzal a Berettyóújfaluval találkozik, mely csak nagy nehezen tudta 6:3-ra legyőzni az NB II-es Érd együttesét, ugyanis a félidőben még a Duna-partiak vezettek 2:1-re.

A Hali-Berettyó derbi vasárnap 14.30 órakor kezdődik az Aréna Savariában

1. Futsal Club Veszprém-Haladás VSE 0:4 (0:2)

Gólszerzők: Hajmási Milán (2.), Dávid Richárd (16.), Vas Ádám (23.), Luis García (36.)

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!

Futsal NB1 Tabella

Pos Team Pts
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. Haladás VSE 46
3. Nyírgyulaj KSE 29
4. FTC Fisher Klíma 26
5. Dunaferr DueDutrade FC 25
6. Aramis SE 25
7. Debreceni Egyetemi AC 20
8. Futsal Veszprém 16
9. Rubeola FC 11
10. SG Kecskeméti Futsal 10

Következő mérkőzések

Go to top