A második félidőben nyújtott remek teljesítményének köszönhetően 5:2 arányú győzelmet aratott a Haladás VSE NB I-es futsalcsapata az FTC-Fisher Klíma együttesének otthonában és ezzel feljött a tabella harmadik helyére.

Kifejezetten nagy várakozás előzték meg Dróth Zoltánék fővárosi vendégjátékát, ugyanis a nyáron jelentős mértékben megerősített ferencvárosiak pompásan kezdték a bajnokságot: előbb a Rubeola, majd pedig az Aramis gárdáját győzték le Öreglaki Norberték, így 100 százalékos mérleggel várták a vasi zöld-fehérek elleni derbi.  Ennek megfelelően a Hali elleni meccset is jól indították és már a 3. percben megszerezték a vezetést Gergály Gyula találatával. A folytatásban viszont átvette az irányítást Juanra Calvo legénysége és Milos Simic révén az egyenlítés is összejött a vasiaknak. A 16. percben pedig Dróth Zoltán szokásosnak mondható góljának köszönhetően már a vasiak jártak előrébb. A félidő hajrájában azonban Büki Baltazár 2:2-re alakította az állást.

Térfélcserét követően sebességi fokozatott váltott a Haladás és enyhe túlzással élve átrobogott a házigazdákon. Sorrendben Dróth Zoltán, Vas Ádám végül pedig Hajmási Milán vette be a ferencvárosiak kapuját, így a 5:2 arányú győzelem lett a fővárosi kirándulás vége.

Teljesen megérdemelt sikerének köszönhetően csapatunk feljött a tabella harmadik helyére. A pontvadászat negyedik fordulójában, szeptember 16-án hétfőn 18 óra 30 perckor az utolsó előtti pozícióban állomásozó Kecskemét vendégeskedik majd a Haladás Sportkomplexumban.

FTC-Fisher Klíma-Haladás VSE 2:5 (2:2).

Gólszerzők: Gergály (3.perc), Büki (16.), illetve Dróth (16., 22.), Simic (9.), Vas (25.), Hajmási (30.)