Az egyhetes sorozatterhelésünk utolsó állomása Veszprém volt. Ezúttal öt meghatározó játékosunk hiányát kellett nélkülöznie NB I.-es futsalcsapatunknak, de hősies csapatjátékkal megnyertük a mérkőzést a bakonyi gárda ellen. Ennek köszönhetően a felső-házi rájátszás utolsó fordulóját listavezető pozícióból várhatjuk.

A Kecskemét és a DEAC felett aratott sikerből kellett erőt merítenie csapatunknak, hiszen regenerációra nem volt sok ideje a mieinknek a Veszprém elleni találkozó előtt. Ráadásul a felső-házi rájátszás nyolcadik fordulójára erősen megfogyatkozott keretünk. A legutóbbi mérkőzésen Vidák Balázs begyűjtötte automatikus egy meccses eltiltást érő ötödik sárga lapját, míg sérülés miatt hiányzott Dávid Richárd, Dróth Zoltán és brazil légiósunk, Darrieer is. Alasztics Marcell bár ott volt a kispadon, még nem volt teljesen egészséges, így a kezdőcsapatban a jó formában lévő Gyimesi Máté kapott helyet. Nagy elánnal esett nekünk a Veszprém, szerette volna bebiztosítani harmadik helyét a tabellán. Ennek megfelelően Gyimesinek előbb Pál, majd Tatai kísérletét kellett bravúrral hárítania. A visszafogott kezdést követően szép lassan átvettük a kezdeményezést és tetszetős akciókat vezettünk. A szerencse ekkor még a hazaiak pártját fogta, hiszen Hajmási és Henrique Diniz is a kapufát zörgette meg. A fokozódó nyomásunk eredményeként a játékrész közepére öt a négy elleni játékra váltott a házigazda, amit Nagy Kevinnek köszönhetően mi váltottunk gólra a 13. percben, egy pontatlan átadást elcsípve térfelünk közepéről emelt az üres kapuba (0-1). A szünetig próbálta felpörgetni a találkozót a Veszprém, de védelmünk remekül zárt és a játékrész utolsó percében ismét betaláltunk. Ekkor egy szépségdíjas szólót követően Nagy Kevin duplázta meg önmaga és csapatunk góljainak számát (0-2). A második félidő elején ismét hárult bőven szerep Gyimesi Mátéra, aki a 27. percig szép védésekkel állta a sarat, azonban a 27. percben már kapusunk is tehetetlen volt Antonio Montero lövésénél (1-2). A szépítő találat után vérszemet kapott ellenfelünk, majd kisebb helyzeteket követően a 35. perc elején Tatai szerzett labdát és ugratta ki Rutait, aki kivetődő hálóőrünk mellett passzolt a hosszú sarokba (2-2). Juanra Calvo időkérését követően vészkapusra váltottunk és azonnal saját térfelére szorítottuk a hazaiakat. Két perccel a vége előtt meghozta gyümölcsét mesterünk által komponált taktikai elemünk, és megszereztük a győztes találatot. Hajmási húzta meg a bal szélt, középre passzolt, ahol menetrendszerűen érkezett Henrique Diniz, aki egy védő szorításában juttatta a játékszert a kapu közepébe (2-3). Az utolsó két percben már nem engedtük ki kezünkből a vezetést, minden erőnket bevetve tartottuk meg az előnyt a lefújás pillanatáig. Egy küzdelmes, látványos megoldásokkal tarkított mérkőzésen szereztünk nagyon fontos győzelmet. Veszprémi sikerünknek köszönhetően biztossá vált, hogy az utolsó rájátszásbeli találkozónkat, a Berettyóújfalu elleni rangadót listavezető pozícióból várhatja csapatunk.

Juanra Calvo, vezetőedző: - Egy nagyon jó csapat ellen sikerült fontos győzelmet szereznünk ma este. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz és meg kellett küzdenünk minden labdáért. Véleményem szerint az első félidőben nyújtott játékunk az idényben a legjobb volt. A második játékrészben egy kellően agresszív Veszprém esett nekünk, de nagyon örülök neki, hogy ma is megmutattuk, hogy bajnokok akarunk lenni, az utolsó másodpercekig küzdünk a győzelemért.

Balaton Bútor FC Veszprém - Haladás VSE 2-3 (0-2)

Veszprém: Spandler Mátyás - Tatai József, Pál Patrik, Boromisza Dániel, Rutai Balázs, Fridrich Dávid, Komáromi Péter, Antonio Montero, Bognár Péter, Ábrahám Botond, Bencsik Ádám, Fellembek Zétény, Klcsó Gábor, Bencsik Roland.

Vezetőedző: Fehér Zsolt

Haladás: Gyimesi Máté - Horváth Péter, Milos Simic, Sipos Gergő, Vas Ádám, Alasztics Marcell, Homlok Levente, Kovács Máté, Nagy Kevin, Hajmási Milán, V. Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Szakasics Balázs, Henrique Diniz.

Vezetőedző: Juanra Calvo

Gólszerzők: Montero (27.), Rutai Balázs (35.) illetve Nagy Kevin (13., 20.), Henrique Diniz (38.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +18 24
2. MVFC Berettyóújfalu 8 +2 21
3. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
4. A Studio Nyíregyháza 8 -5 14
5. DEAC 8 -5 8
6. Futsal Veszprém 8 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top