A pandémia miatt megfogyatkozott címvédő futsalcsapatunkat 3-1-re győzte le a Kecskemét gárdája a Haladás Sportkomplexumban. Csapatkapitány-helyetteseink vezérelték a fiatalokkal kiegészített együttesünket: Vas Ádám szerezte szépítő találatunkat, míg Alasztics Marcell bravúros védései között büntetőt is hárított.

Élvonalbeli futsalcsapatunk egy hét leforgása alatt a harmadik mérkőzésén lépett pályára vasárnap délután, a Kecskemét együttesét fogadtuk a Haladás Sportcsarnokban. Csütörtökön hét NB I.-es játékosunk PCR-tesztje pozitív eredményt mutatott, így fiatal futsalosainkkal egészült ki Juanra Calvo kerete. Brazil légiósunk, Henrique Diniz sérülését követően már a kispadon ült, de állapota még nem tette lehetővé a bevetését. A Kecskemét szintén annak a küzdelemnek az egyik főszereplője, amely a felső-házi helyekért zajlik, a tabella 7. helyéről várta az összecsapást, 15 fordulót követően 25 pontjukkal mindössze egy pont hátrányban vannak az aktuális dobogós csapatoktól. 

A kezdő sípszót Vas Ádám, Sipos Gergő, Kovács Máté és Vidák Balázs várta mezőnyben, Alasztics Marcell pedig a kapuban foglalta el helyét. A találkozó elején a vendégek birtokolták többet a labdát, és megpróbálták ráerőltetni akaratukat a mieinkre. Stabil, fegyelmezett védekezésünk jól állta a sarat, mint ahogyan a kapuban Alasztics Marcell is, aki fontos védéseket mutatott be már az első percekben is. A mieink részéről Vas Ádám, míg a kiskunságiaktól Mánya Szabolcs próbálkozott átlövéssel, majd hálóőrünknek ismét résen kellett lennie, ezúttal nagy ziccert tudott hárítani. Az 5. percben aztán nagyon ígéretes helyről végezhettek el szabadrúgást a vendégek, majd egy figura végén megszerezték a vezetést (0-1). Folytattuk a harcot, minden labdáért hajtottunk, mentünk előre. Vas Ádám megindulásai, lövései egyértelműen veszélyt is jelentettek Rigó kapujára, de az ifjú Knizs Olivér is nagyon agilisan, jól szállt be a mérkőzésbe.

Alasztics Marcell amellett, hogy Darko Ristic ziccerénél ismét fontos védést mutatott be, ezúttal is segítette a támadásokat, a 14. percben vezetőedzőnk időkérését követően majdhogynem klasszikus öt a négy elleni játékot játszottunk vele. A találkozó ezen periódusában az emberelőnyös szerkezetnek köszönhetően mi irányítottunk, azonban a 18. percben egy labdavesztés megbosszulta magát, Sallai Bence egyedül vezethette Alaszticsra a labdát, aki ezúttal nem tudott segíteni (0-2). A félidő hajrájában ismét Vas Ádám veszélyeztetett, szabadrúgása után a kapufa mentette meg a Kecskemétet, majd nem sokkal később ismét ő próbálkozott távolról. Újabb találatot már nem jegyezhettünk fel, így kétgólos kecskeméti előnyről várhattuk a folytatást.

A második játékrészben továbbra is Alasztics Marcell segítette támadásépítéseinket, első komolyabb helyzetünkre szűk három perc elteltével került sor, Kovács Máté járt közel a gólszerzéshez. Türelmesen, a játékszert megbecsülve kerestük a rést a pajzson, a vendégek azonban rendkívül masszívan védekeztek. Ennek ellenére is megvoltak a lehetőségeink, előbb Sipos távoli lövése révén, majd Knizs Olivér sarkazása akadt el Rigó kapusban. Egyértelműen próbáltuk fokozni a nyomást, nem sokkal később Vidák Balázs szépíthetett volna: második csapatunk kapitányát remekül találta meg egy visszagurított labda, a lövés azonban a kapufa mellé ment. A 30. percben tovább tudták növelni előnyüket a kékmezesek, egy labdaszerzést követően Bíró Attila fejezte be sikerrel Mánya Szabolcs labdafelhozatalát (0-3).

Egy perccel később viszont Vas Ádám is kapott egy szép keresztlabdát Sipostól, majd lőtt laposan a kapus lábai között a hálóba, 1-3-ra módosult az állás. Négy perccel a lefújás előtt Juanra Calvo mester ismét időt kért, majd rögtön egy sarokrúgás utáni kombinációval veszélyeztettünk, Vas Ádám labdáját Vidák Balázs pörgette veszélyesen a hosszú sarok felé. Nem sokkal később Koós Károly is magához hívta övéit, mi ezúttal Knizs Olivérrel folytattuk az öt a négy elleni játékot és rendületlenül rohamoztunk. A végjátékra is maradtak események, a 40. minutumban Hadnagy Istvánt kiállították, majd a hatodik faultunk miatt megítélt kisbüntetőt Alasztics Marcell kivédte. Az eredmény azonban már nem változott, együttesünk 3-1-es vereséget szenvedett hazai környezetben.

Legközelebb a bajnokság 17. fordulójában a Berettyóújfalu gárdáját fogadjuk a Haladás Sportkomplexumban január 23-án, vasárnap 20 órakor.

Juanra Calvo, vezetőedző: Először is szeretnék gratulálni a Kecskemétnek, mert úgy gondolom, megérdemelten nyertek a mai meccsen. És szeretnék gratulálni minden játékosomnak, aki ma a pályán volt, mert mindent beleadtak, küzdöttek az utolsó pillanatig. Nehéz dolgunk van, mert nem tudtunk közösen edzeni, de van még hátra két forduló, megteszünk mindent a győzelemért és az első helyért az alapszakaszban. Természetesen nagyon sajnáljuk, hogy nem tudtunk nyerni, de mindenkire nagyon büszke vagyok”

FÉRFI FUTSAL NB I. 16. FORDULÓ

HALADÁS VSE – SG KECSKEMÉT FUTSAL 1-3 (0-2)

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell – Kovács Máté, Vidák Balázs, Sipos Gergő, Vas Ádám, Horváth Bendegúz, Homlok Levente, Horváth Félix, Knizs Olivér, Horváth Zénó, Kárász Noel, Papp Zsombor, Volner Bence, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

SG KECSKEMÉT FUTSAL: Rigó László – Bíró Attila, Darko Ristic, Hadnagy István, Mánya Szabolcs, Halmavánszki Máté, Klacsák Bence, Bencsik Roland, Virágh Ferenc, Öreglaki Norbert, Boznánszky Gábor, Sallai Bence, Kovács Ádám, Kulcsár Gábor

Edző: Koós Gábor

Gólszerzők: Vas Ádám (31’), ill. Bíró Attila 2 (5’, 30’), Sallai Bence (18’)

Sárga lapok: Alasztics Marcell (34’), Sipos Gergő (36’), Vidák Balázs (40’), ill. Rigó László (35’)

Kiállítva: Hadnagy István (40’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top