Szeretnénk, ha most magadra figyelnél! Egyesületünk idén is csatlakozik a „Rózsaszín október” kampányhoz, amely világszerte hívja fel a figyelmet arra, hogy a rendszeres önvizsgálat és szűrővizsgálat életet menthet!

A „Rózsaszín október” elnevezésű kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre. 1985 októberében az American Cancer Society és egy mellrák-ellenes hatóanyagokat fejlesztő gyógyszercég partneri együttműködéséből született az NBCAM (National Breast Cancer Awareness Month). Kezdetben még nem volt szimbóluma az akciónak, erre 1993-ig kellett várni: ekkor egy Evelyn Lauder nevű hölgy megalapította a Mellrák Kutatási Alapítványt, és jelüknek a rózsaszín szalagot választotta.

Magyarországon minden 10. nő érintett lesz élete során mellrákban, ezen esetek 95%-ában azonban a betegség a korai felismerés után gyógyítható lenne.

Hazánkban négy nagy szervezet is segíti a nőket a mellrák elleni küzdelemben: a Magyar Rákellenes Liga, a Mellrákinfó Egyesület, az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az Egészség Hídja Összefogás és az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület. Azonban minden eddig említett szervezet csak töredéke azoknak, amelyek világszerte foglalkoznak a kérdéssel, akár kutatás, akár lelki segély vagy prevenció szempontjából.

A mellrák-diagnosztikájában nagyon fontos önvizsgálatot tartani. Ehhez célszerű havonta elvégezni a vizsgálatot, melyhez a Magyar Rákellenes Liga infografikája nyújt segítséget: https://rakliga.hu/az-emlo-onvizsgalata/

Fordulj orvoshoz, ha bármi szokatlant észlelsz a melleden, és járj el az ingyenes szűrővizsgálatokra.

Október 21-én a TFSE - BESTRONG elleni hazai mérkőzésünkön gyere Te is rózsaszínben, hívjuk fel közösen a figyelmet a mellrák elleni küzdelem fontosságára!

Forrás: https://semmelweis.hu/szinapszis/2019/10/17/minden-amit-a-pink-octoberrol-tudni-erdemes/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Alapszakasz tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 17 +19 33
2. Futsal Veszprém 17 +27 32
3. Újpest FC-220VOLT 17 +4 32
4. MVFC Berettyóújfalu 17 +23 30
5. DEAC 17 +4 29
6. SG Kecskeméti Futsal 16 +17 28
7. Aramis SE 17 +7 28
8. Nyírgyulaj KSE 17 -14 15
9. TFSE-Bestrong 16 -50 12
10. Kistarcsa Futsal 17 -37 5
Go to top