Egyesületünk teniszszakosztálya szeptember 4-én rendezte meg az I. Liget Kupa amatőr Grand Prix 250-es versenyt, amely egyben a Magyar Tenisz Szövetség új kezdeményezésének egyik állomása is volt. A Sportligetben reggeltől késő estig öt kategóriában 30 teniszező mérte össze tudását kiváló hangulatban a ranglistapontokért, a mezőnyben ott volt futsalcsapatunk vezetőedzője, Juanra Calvo is.

Szeptember első szombatján a tenisz szerelmesei csodálatos időben hódolhattak szenvedélyüknek az I. Liget Kupán, amelyet a Sportligetben rendezett meg egyesületünk. A Magyar Tenisz Szövetség célként tűzte ki, hogy a tenisz minden ágát és korosztályát felkarolja, ezért az amatőr versenyzőknek egy úgynevezett Grand Prix sorozatot indított el, ehhez csatlakozott szakosztályunk is. A versenyzők országszerte Grand Prix 1000, 500 és 250-es versenyek közül választhatnak, ezeken pedig ranglistapontokat gyűjthetnek. Egyesületünk első alkalommal a 250-es kategóriát rendezte meg, azzal a nem titkolt céllal, hogy fellendítse a Vas megyei szabadidős teniszéletet. A harminc főből álló mezőny tagjai kiváló körülmények között, igazi teniszidőben mérkőztek meg egymással öt kategóriában (férfi egyes, női egyes, férfi páros, női páros, valamint vegyes páros).

Bajnokok Ligája-főtáblás futsalcsapatunk vezetőedzője, Juanra Calvo is a versenyzők között volt, akit két brazil légiósunk is elkísért: Leandro Rezala és Luiggi Longo. A játékosok egész nap - még villanyfénynél is – remek hangulatban és sportszerű játékkal versengtek, ütötték a szebbnél szebb tenyereseket, fonákokat, röptéket. Akik két számban is indultak, különösen nehéz dolguk volt, mivel a verseny körmérkőzéses lebonyolításban zajlott, hat-tíz mérkőzést játszottak egy nap alatt. Ami némi könnyebbséget jelentett, hogy a mérkőzések egy nyert szettig tartottak, valamint előny nélküli játékok voltak.

A résztvevők olyannyira jól érezték magukat, hogy szeretnének akár két-háromhetente is hasonló versenynapokat. A nap végén következett az eredményhirdetés, amelyen nemcsak a dobogón állóknak volt mosoly az arcán, hiszen egy nagyszerű közösségi élménnyel lett gazdagabb mindenki.

Eredmények:

Férfi egyéni:
1. helyezett: Csonka Attila
2. helyezett: Juan Ramon Calvo
3. helyezett: Szabó Dániel
4. helyezett: Szabó Gergő

Női egyéni:
1. helyezett: Héra Gréta
2. helyezett: Hajdu Szonja
3. helyezett: Borbély-Németh Krisztina
4. helyezett: Galambos Krisztina

Férfi páros:
1. helyezett: Horváth Csaba- Pálóczi László
2. helyezett: Tancsics Tamás- Tancsics Bence
3. helyezett: Hirschbok Noel- Szabó Dániel és Kocsis Péter- Kránitz Balázs

Női páros:
1. helyezett: Varga Edina- Galambos Krisztina
2. helyezett: Borbély-Németh Krisztina- Baldauf Panka

Vegyes páros:

1. helyezett: Baldauf Panka - Pálóczi László
2. helyezett: Sitzwohl Ildikó - Őri László

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Alapszakasz tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 17 +19 33
2. Futsal Veszprém 17 +27 32
3. Újpest FC-220VOLT 17 +4 32
4. MVFC Berettyóújfalu 17 +23 30
5. DEAC 17 +4 29
6. SG Kecskeméti Futsal 16 +17 28
7. Aramis SE 17 +7 28
8. Nyírgyulaj KSE 17 -14 15
9. TFSE-Bestrong 16 -50 12
10. Kistarcsa Futsal 17 -37 5
Go to top