Hétfőn játszottuk az NB1-s futsal bajnokság alapszakaszának utolsó fordulóját a Rába ETO ellen. Izgalmas meccsre készülhettek a futsal rajongók, hiszen már a Magyar Kupa döntőjében is szoros meccset játszottak a fiúk. 

Sikerült megszorongattunk a címvédő győri csapatot és nem adtuk könnyen az bajnokság utolsó pontjait. Gyakorlatilag tét nélkül játszottunk, mivel már biztosítottuk helyünket a rájátszásban. Ennek ellenére mindent megtettünk a győzelem érdekében. Gyors és pörgős játékot láthattunk, bár a hazaiak lassan vették fel a meccs ritmusát. Gyors támadásokkal kezdett az ETO, de pár perc után rendezni tudtuk sorainkat és kontrákkal bombázhattuk az ellenfél kapuját. Első és egyben utolsó gólunk is egy elrontott ziccerből indult, amit Németh Péter értékesíteni tudott a vendégek hálójában. Fantasztikus első félidőt játszottak a hazaiak, Sásdi parádés védésekkel támogatta a csapatot.

A második félidőben folytatódott a hajrá, és az első perctől kezdve nyomást helyezett csapatunkra a vendég klub, aminek a 27. percben meg is lett az eredménye. Egy veszélytelennek induló szöglettel egyenlített az ETO. Majd a 29. percben jött a győriek második találta is. Ennek ellenére nem esett szét a játékunk, és többször is bravúros támadásokkal kerültünk a vendég kapu elé. A mérkőzés vége már a Magyar Kupa döntőjére kezdett hasonlítani. Sajnos ismét nem sikerült vészkapussal sem kiegyenlítenünk, sokszor a kapufa mentette meg a győri csapat plusz pontjait.

Összességében nagyon jól védekeztünk és felvettük a kesztyűt a címvédő bajnok csapat ellen. Nem látszódott a különbség a hazai és a légiósokkal, válogatottakkal tarkított együttesek között. A felsőházban még lesz lehetőség a visszavágásra, bízunk benne, hogy Turzó József továbbra is sikerre tudja vinni a zöld-fehér klub futsalosait.

 

Swietelsky-Haladás VSE – Rába ETO 1:2 (1:0)

Swietelsky-Haladás VSE- Rába ETO Győr 1-2 (1-0). - Szombathely, 600 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Gál P., Baghy Cs. (Imrő).

HVSE: Sásdi - Horváth P., Gyurcsányi, Öreglaki, Németh E. Csere: Németh P., Hajmási, Hegyesi, Sipos G., Bencsik. Edző: Turzó József.

Győr: Tóth Gy. - Davide, Constantino, Juan Ramon, Drahovszky. Csere: Harnisch, Sáhó, Vas. Edző: Marcos Angulo.

Gól: Némezt P. (10.), ill. Juan Ramon (27.), Constantino (29.).

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top