A DEAC otthonában aratott 3-0-s győzelmet élvonalbeli futsalcsapatunk a Magyar Kupa-negyeddöntő párharcának odavágóján. Stabil védelmünk; fiatal kapusunk, Homlok Levente és válogatott hálóőrünk, Alasztics Marcell biztosította, hogy érintetlen maradjon a kapunk. Góljainkat pedig brazil légiósunk, Henrique Diniz egymaga szerezte.

Kilenc nappal a bajnoki találkozó után ismét a DEAC otthonában várt ránk csata, ezúttal viszont nem pontok, hanem a Magyar Kupa-negyeddöntő odavágójának megnyerése volt a tét. Helyzetünket nem könnyítette meg, hogy csapatkapitányunkra, Dróth Zoltánra még mindig nem számíhatott Felipe Conde mester. A találkozó előtt a két csapat Micskó Benivel készített közös fotót. A 4 éves tündéri kisfiúnak és családjának van szüksége segítségre, mivel Beni egy ritka és súlyos betegségben szenved. Bárki, akinek módjában áll segíteni, a „Mentsük meg Benit Alapítvány”-on keresztül ezt megteheti.

Nem rontottak ajtóstól a házba a felek, tapogatózó játékkal kezdődött az összecsapás. Hálónkat ezúttal fiatal, saját nevelésű tehetségünk, Homlok Levente őrizte. Rutai Balázs centerezése veszélyesen érkezett a kapu elé, majd Thiago révén a hazaiak is nyomatékosították céljaikat.

Sipos Gergő helyzeténél nagyot mentett Faragó-kapus, amit egy igencsak ígéretes pozícióból elvégzett szabadrúgásunk követett. A következő periódusban komoly, kidolgozott lehetőségeket nem igazán jegyezhettünk fel, majd Thiago távoli lövése után Vatamaniuc-Bartha Dávid találta el a kapufát.

A folytatásban saját kapunk előtt is izgulnunk kellett, ugyanis Hajmási Milán testéről szintén a lécre pattant a labda, Fortuna azonban velünk volt. Ez az állítás nem sokkal később is megállta a helyét, ugyanis Rutai Balás lövésénél szintén a kapufáról jött ki a játékszer, ám az éppen Henrique Diniz elé került, aki állítgatás nélkül, szépen gurított a hálóba (0-1).

Ahogy az összecsapás nagy részében, úgy a folytatásban is inkább gyűrték egymást a felek, s mivel újabb gól már nem esett az első húsz percben, 1-0-s vezetés birtokában szusszanhattunk egy kicsit. A szünetet követően nem kellett sok időnek eltelnie, hogy újabb lépést tegyünk a továbbjutás felé: a 23. percben Henrique Diniz tolta el a kapus mellett a labdát és lőtt a hálóba, már 0-2 állt az eredményjelző táblán.

A debreceniek megpróbáltak magasan, kellemetlenül letámadni, veszélyes helyeken labdákat szerezni, ebből pedig meg is volt a sanszuk arra, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. Mi Vatamaniuc-Bartha Dávid révén nyithattuk volna tovább azt a bizonyos ollót, talán nem túlzás azt írni, hogy egy újabb gólunk végleg eldöntötte volna a találkozó kimenetelét.

A végjátékhoz közeledve aztán öt a négy elleni játékra váltottak a hajdúságiak, nem volt már veszítenivalójuk, ezt viszont mi tudtuk kihasználni, miután Henrique Diniz emelt az üres kapuba megszerezve csapatunk, s saját maga harmadik gólját is (0-3).Mindeközben Alasztics Marcell váltotta Homlok Leventét, aki 32 percen át biztosította, hogy érintetlen maradjon a várunk.

Bő hat perc volt vissza, amikor időt kért a DEAC trénere, Tihanyi Csaba, majd folytatódott a hazaiak vészkapus játéka. Természetesen nem volt mindegy ellenfelünk számára, hogy milyen eredményről várhatja majd a szombathelyi visszavágót, így aztán mindent megtett azért, hogy valamelyest javítson helyzetén.

Hogy ez ne így legyen, arról brazil légiósunk, Luiggi Longo gondoskodhatott volna, aki azonban hatalmas ziccerben épphogy kapu mellé lőtt, maradt tehát a háromgólos differencia. A házigazda ugyan még próbálkozott, közelebb kerülni viszont már nem tudott hozzánk, így végül 3-0-s győzelemmel a hátunk mögött és háromgólos előnyről várhatjuk a párharc második felvonását.

A visszavágóra április 3-án, szerdán 18 óra 30 perctől kerül sor a Haladás Sportkomplexumban.

Felipe Conde vezetőedző: „A mérkőzés kulcsa a védekezésünk volt. Nagyon jól védekeztünk; tudjuk, hogy ezen a pályán nehéz támadni, a talaj típusa lassítja a tempót, ez pedig sokat segít a védekezésben. Az első félidőben kevesebb helyzetet teremtettünk, mint amennyit tudtunk volna; a másodikban egygólos előnnyel kezdtünk, aztán hamarosan rúgtunk még egyet, utána már jobban kontroll alatt tartottuk a játékot. Volt néhány kontratámadásunk, amiből több gólt is szerezhettünk volna, de úgy hiszem, idejönni és 0-3-at játszani nagy fegyvertény. Ezzel háromgólos előnnyel kezdjük a következő mérkőzést, hiszen ez egy két felvonásból álló küzdelem. Boldogok vagyunk, de a következő mérkőzésre kell fókuszálnunk, mert nem lesz könnyű. Ismerjük az erejüket, koncentráltnak kell lennünk, és ugyanolyan színvonalon kell játszanunk, mint ahogy ma tettük”

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA NEGYEDDÖNTŐ 1. MÉRKŐZÉS

DEAC - HALADÁS VSE 0-3 (0-1)

DEAC: Faragó Ádám - Berecz Rafael, Thiago, Tóth Attila, Győri Balázs, Faragó Lajos, Vass Ottó, Harmati Tamás, Szatmári Ákos, Siska Gergő, Varga Zoltán, Farkas Milán, Magyar László, Nyerges András

Vezetőedző: Tihanyi Csaba

Haladás: Homlok Levente - Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Rutai Balázs, Alasztics Marcell - Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vas Ádám

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Henrique Diniz 3 (16’, 23’, 33’)

Sárga lap: Thiago (11’), Szatmári Ákos (11’), Magyar László (32’), ill. Sipos Gergő (37’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top