Címvédő futsalosaink 6–4-es győzelmet arattak az Aramis vendégeként, egyben négy fordulóval az alapszakasz végét megelőzően bebiztosították elsőségüket a tabellán. Csapatkapitányunk, Dróth Zoltán és Henrique Diniz kétszer vette be a budaörsi kaput; valamint Vas Ádám és Luiggi Longo is sikeres volt az idegőrlő összecsapáson.

Öt nap, három mérkőzés – meglehetősen sűrű hetet kezdett meg bajnoki címvédő futsalcsapatunk, elsőként az Aramis otthonába látogatott a pontvadászat 19. játéknapján. A két gárda októberi, szombathelyi találkozóján rendkívül magabiztos sikert arattunk, 8–0-ra múltuk felül a Pest vármegyeieket. A mieink számára mindenképpen a listavezető pozíció megerősítése, az újabb három pont megszerzése volt a cél, míg a vendégeknek a felső-házba jutásért vívott ádáz harcban volt égetően fontos, hogy győztesen hagyják el a játékteret.

Nem kellett sokat várni a találkozó első komolyabb lehetőségére, Dróth Zoltán és Vas Ádám összjátéka után utóbbi szerezhette volna meg számunkra a vezetést. Hamarosan aztán a vendéglátók is tesztelték a mi hálóőrünket, Gyimesi Mátét, akinek két ízben is életerős, veszélyes szabadrúgást kellett hárítania. A lövőkedvre mi sem panaszkodhattunk, távolról is bátran kísérleteztünk, Rutai Balázs látványos megmozdulása pedig szintén gólt érdemelt volna.

Egyre inkább kezdtük magunkhoz ragadni a kezdeményezést, kapuja elé szegeztük riválisunkat, amely ekkor főként gyors ellentámadások után próbált veszélyeztetni, és nem egy esetben pár húzásból oda is kerültek a kapunk elé. Fölényünket aztán a 8. percben tudtuk gólra váltani: csapatkapitányunkat, Dróth Zoltánt hagyták őrizetlenül a budaörsiek, ezt pedig egy ilyen kaliberű játékossal nem lehet megtenni büntetlenül: kiválóságunk tiszta lövőhelyzetbe került, remekül lőtte ki a kapu bal oldalát, ezzel pedig 1–0-ra vezettünk.

Sajnos nem örülhettünk sokáig, egy rögzített játékhelyzet után hamar egyenlített az Aramis Gellérfi Sándor révén, így aztán kezdődhetett minden elölről (1-1). A bekapott gól után igyekeztünk rátenni még egy lapáttal, magasabb fordulatszámra kapcsoltunk, a hazaiak azonban ezúttal végig tudtak vinni egy kontrát, és 2–1-nél már náluk volt az előny Lévai Dánielnek köszönhetően. Rutai Balázs és Luiggi Longo lövéseivel válaszoltunk, több alkalommal is nagyon közel jártunk hozzá, hogy egalizáljunk, az Aramis hálóőre azonban egészen remek napot fogott ki, és elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy döntetlen volt az állás.

Óriási nyomás nehezedett az Aramisra, amely ezt időkéréssel próbálta valamelyest enyhíteni. A játékmegszakítást követően aztán egy érdekes szituáció után növelte előnyét a házigazda Büki Baltazár találatával (3-1): hiába maradt lent Henrique Diniz, nem állt meg játék, a középkezdés után azonban rendkívül sportszerű módon senki sem állta útját Luiggi Longónak, aki így 3–2-re módosította az állást és be is állította a félidei eredményt.

Nagy elánnal, lendülettel jöttünk ki a második etapra, Dróth Zoltán nyitotta a lövések sorát, a hazaiak pedig foggal-körömmel védekeztek, szinte törte a hátukat a kapufa. Az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, sokkal közelebb jártunk a gólszerzéshez ellenfelünknél, az egyenlítés azonban csak nem akart összejönni. Dróth Zoltán kísérleténél a kapufa segítette ki a zöldmezeseket, hátul Gyimesi Máté fontos védései adtak stabilitást, majd jött a 28. perc, amikor egy okos visszagurítás után Vas Ádám egalizált, 3-3 állt az eredményjelző táblán.

Szinte rögtön a gól után Kinzs Olivér nagy helyzetével jeleztük, hogy nem lassítunk, ám a másik kapu előtt is akadtak történések: Luiggi Longo és a kapufa együttes közreműködésére volt szükség, hogy ne kerüljünk ismét hátrányba. Nagyon megélénkült a találkozó, egy pillanatra sem volt megállás, az adok-kapokból pedig mi jöttünk ki jobban: Henrique Diniz szenzációs találatának köszönhetően ismét lépéselőnybe kerültünk, a mi szemszögünkből 4-3 volt az állás.

Innentől kezdve már a budaörsieknek volt sürgősebb, nekik kellett kockáztatniuk a pontszerzés, netán a győzelem érdekében. A nagy igyekezetben természetesen benne volt az újabb fault, faultok lehetősége, ez nem is maradt el, s mivel már a hatodikat is begyűjtötte az Aramis, Vas Ádám végezhetett el kisbüntetőt, amit Soós-kapus védett.

Hiába jártunk már a végjátékban, a hátralévő idő is bőven tartogatott még említésre méltó eseményeket. A 37. minutumban Henrique Diniz újabb káprázatos találatot szerzett (3-5), majd vészkapus szerkezetre állt át az Aramis, amit Bognár Bence révén gyorsan gólra is váltott (4-5).

Ezzel ugyan felcsillant némi reménysugár Nagy Roland fiai előtt, de egy újabb hazai szabálytalanság után Dróth Zoltán is elvégezhetett egy tízméterest, aminél viszont már tehetetlen volt Soós Arnold (4-6). Csapatkapitányunk ezzel lezárta a nyitott kérdéseket, a mieink 6–4-es idegenbeli sikerrel és három ponttal a zsebükben utazhattak haza Budaörsről.

Győzelmünk egyben azt is jelenti, hogy négy fordulóval a bajnokság alapszakaszának vége előtt bebiztosítottuk elsőségünket a tabellán.

Együttesünkre január 17-én, szerdán nem akármilyen ütközet vár, 18 óra 30 perces kezdettel a Berettyóújfalu ellen vívunk szuperrangadót hazai környezetben.

Felipe Conde vezetőedző: „Ma a 3 pont megszerzése volt a legfontosabb, de persze tudjuk, hogy nem játszottunk jó mérkőzést. Nagyon fontos volt mindannyiunknak, hogy megszerezzük az alapszakasz első helyét, elérjük az első célkitűzésünket a bajnokságban. Az első félidő nem alakult jól a számunkra, furcsán kezdtünk, de ez valamilyen szinten érthető, nem volt sok időnk edzeni, a fiúk még nincsenek a legjobb formában, a sok edzéshez vannak szokva. Ahogy említettem, az első játékrész nagyon rossz volt, nagyon lassan kezdtünk, sok lehetőséget adtunk az ellenfelünknek. Nem vagyunk hozzászokva, hogy 3 gólt kapjunk az első félidőben, de ennyit kaptunk és megérdemelten szerezte riválisunk, még több helyzetük is lett volna. A második játékrészben más felállással jöttünk ki, ami egy kicsit jobb volt. Nem a legjobb formánk, de kicsit jobb és ez elég volt a 3 ponthoz. Gratulálok a fiúknak, mert nem könnyű megszerezni az első helyet az alapszakasz vége előtt négy fordulóval. Ez az eredmény is mutatja, hogy a srácok sokat és keményen dolgoznak. Most regenerálódni kell, hiszen szerdán újabb csata vár ránk egy nagyon jó csapat ellen, természetesen nyerni szeretnénk a derbin!”

FÉRFI FUTSAL NB I. 19. FORDULÓ

ARAMIS SE - HALADÁS VSE 4-6 (3-2)

Aramis SE: Soós Arnold - Kövesdi Zsombor, Szeghy Szabolcs, Lévai Dániel, Büki Baltazár, Enyedy Botond, Komáromi Péter, Gellérfi Sándor, Matolcsi Márton, Berkes Gábor, Szücs Barna, Bogdán Rajmond, Bognár Bence, Erdősi Soma

Vezetőedző: Nagy Roland 

Haladás VSE: Gyimesi Máté - Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Alasztics Marcell, Homlok Levente, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top