Címvédő futsalcsapatunk 15–3-as győzelmet aratott a VS Dunakeszi vendégeként a Magyar Kupában, magabiztos sikerrel kezdte meg menetelését a sorozatban. Henrique Diniz háromszor volt eredményes; Luiggi Longo, Rutai Balázs, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, és Sipos Gergő duplázott, valamint Dróth Zoltán és Hajmási Milán is megzörgette a házigazda hálóját.

Az előző esztendőkhöz hasonlóan ezúttal is Magyar Kupa-összecsapás jelentette élvonalbeli futsalosaink számára az év első tétmérkőzését. A mieink ezúttal az NB II. Keleti csoportjának nyolcadik helyén álló VS Dunakeszi otthonába látogattak a sorozat második fordulójában.

Óriási elánnal, Luiggi Longo próbálkozásaival nyitottuk a találkozót, az ellentmondást nem tűrő kezdés pedig hamar megmutatkozott gólban is: egy sarokrúgást követően Henrique Diniz már a 2. percben vezetéshez juttatott minket (0-1). Az már ennyi idő elteltével is látszott, hogy egyáltalán nem bízzuk a véletlenre a dolgot, teljes erőbedobással játszottunk, egy formás akció végén pedig Dróth Zoltán elemi erejű bombájával 0–2-re módosult az állás az 5. minutumban.

Uraltuk a mérkőzést, hatalmas volt a mezőnyfölényünk, a találkozó krónikájához viszont hozzátartozik, hogy amikor a hazaiak meg tudták tartani a labdát, nem szórták el azt, igyekeztek türelmesen, tudatosan felépíteni a támadásaikat. Ennek ellenére újfent mi tudtunk beköszönni, Luiggi Longo is nagy gólt lőtt a felső sarokba, már 0-3 állt az eredményjelző táblán.

Háromgólos előny ide, háromgólos előny oda, nem vettünk vissza a tempóból: Henrique Diniz a kapufát találta el, a kipattanóból Rutai Balázs lehetett volna eredményes, Bajusz Szabolcs azonban hárítani tudott. Ezt a szituációt még megúszta a Dunakeszi, ezt követően azonban tovább szakadt az a bizonyos gólzsák: a 8. percben Rutai Balázs iratkozott fel a gólszerzők közé, a 10. minutumban pedig mindkét brazil légiósunk, Henrique Diniz és Luiggi Longo is betalált (0-6).

Időt is kértek a hazaiak, s bár a játékmegszakítás után Kovács Máté labdaszerzéséből Dróth Zoltán szerezhetett volna gólt, az ellentámadásból Závodszky Ádám vette be kapunkat, 1–6-ra változtatva ezzel az eredményt.

Magabiztosan, jó ritmusban játszottunk, amikor arra volt szükség, Alasztics Marcell remekül avatkozott játékba, Körmendy Gábor higgadt megoldása pedig azt eredményezte, hogy 7–1-es vezetéssel mehettünk az öltözőbe az első játékrész után.

A pihenőt követően aztán rögtön egy veszélyes kísérlettel tért vissza a pályára a Dunakeszi, amely ráadásul egy szerencsétlenül megpattanó labda után kozmetikázni is tudott az eredményen (2-7). Újfent felpörögtek az események, Dróth Zoltán löketénél a kapufa mentette meg a házigazdát, Sipos Gergőnek köszönhetően azonban hamarosan újabb középkezdéshez készülődhetett a zöldmezes gárda (2-8).

Továbbra is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket, adtuk le a lövéseket. Knizs Olivér is eltalálta a kapufát, majd, ami a kipattanóból nem jött össze Rutai Balázsnak, az nem sokkal később igen: válogatott kiválóságunk okosan gurított a hálóba a hazaiak kapusa mellett (2-9).

Talán nem túlzás azt írni, hogy már korábban eldöntöttük a győzelem és a továbbjutás sorsát, nyitott kérdésként az maradt, el tudunk-e jutni tíz találatig, esetleg túl tudjuk-e szárnyalni azt. A kérdés első felére Vatamaniuc-Bartha Dávid révén érkezett a válasz, aki 2–10-re módosította az állást, majd Rutai Balázs passza után Körmendy Gábor gondoskodott arról, hogy a kérdés másik részére is igennel tudjunk válaszolni (2-11).

A Dunakeszi aztán a harmadik találatát is meg tudta szerezni, ám ezt sem hagytuk felelet, vagy inkább feleletek nélkül: Hajmási Milán hathatós közreműködésével villámgyorsan visszaállt a különbség, ráadásul Henrique Diniz és Vatamaniuc-Bartha Dávid is gyarapítani tudta góljainak számát (3-14).

A kapuban az Alasztics Marcellt váltó Homlok Levente is remekül tette a dolgát, az utolsó szó pedig Sipos Gergőé volt, akit Vas Ádám hozott kihagyhatatlan helyzetbe.

Ezzel a találattal alakult ki az összecsapás 3–15-ös eredménye, a mieink rendkívül meggyőző, gólerős játékkal jutottak a Magyar Kupa következő körébe.

Felipe Conde vezetőedző:

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA 2. FORDULÓ

VS DUNAKESZI - HALADÁS VSE 3-15 (1-7)

Dunakeszi: Bajusz Szabolcs - Rezsabek Ádám, Benedek Bence, Birinyi Balázs, Gémesi Áron, Kaposi Dániel, Zelenák Máté, Horváth Olivér, Závodszky Ádám, Simon Benedek, Makk Levente, Jászberényi Péter, Atik Yusuf, Tompa Richárd

Edző: Lámpi Tibor

Haladás: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Rutai Balázs, Homlok Levente, Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám

Edző: Felipe Conde

Gólszerzők: Závodszky Ádám (12’), Fehér Dániel (21’, öngól), Birinyi Balázs (29’), ill. Henrique Diniz 3 (2’, 10’, 32’), Dróth Zoltán (5’), Luiggi Longo 2 (8’, 10’), Rutai Balázs 2 (9’, 25’), Körmendy Gábor 2 (18’, 27’), Sipos Gergő 2 (22’, 37’), Vatamaniuc-Bartha Dávid 2 (26’, 34’), Hajmási Milán (29’)

Sárga lapok: Sipos Gergő (24’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top