Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 5–0-s sikert aratott a MAG-LOG Maglódi TC ellen a Haladás Sportcsarnokban.  A lényegi kérdéseket már az első játékrészben eldöntöttük, Sipos Gergő, Knizs Olivér, Henrique Diniz és Arnon Cassemiro góljaival 4–0-ra vezettünk, majd Vatamaniuc-Bartha Dávidé volt az utolsó szó, aki a 29. percben állította be a találkozó végeredményét.

Az élvonalban újonc Maglód ellen folytatódott bajnoki címvédő csapatunk novemberi menetelése, s túlzás nélkül állíthatjuk, hogy remek formában várhattuk az összecsapást. Ebben a hónapban a Nyíregyházát 6–3-ra, a DEAC-ot 2–1-re vertük, de a Magyar Futsal Akadémiának és Pécsnek sem lehetnek szép emlékei a közelmúltból: előbbi ellen 8–0-s, utóbbi ellen pedig 12–0-s diadalt arattunk. A maglódiak is pont nélkül maradtak ellenünk a 3. fordulóban, 6–1-es idegenbeli sikerrel térhettünk haza.

A mieinknél Szalmás Zoltán kisebb sérülés miatt továbbra sem állt még Felipe Conde rendelkezésére; valamint a szezon eddigi összes mérkőzésén pályára lépő csapatkapitányunk, Dróth Zoltán; valamint Gyimesi Máté és Luiggi Longo kapott pihenőt.

Rutai Balázs egészséges lökete vezette fel az eseményeket, majd épp az ő labdája ment centikkel Hajmási Milán mögé, ezúttal is korán lépéselőnybe kerülhettünk volna. Egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, a vendégek kizárólag a védekezésre összpontosítottak. Vas Ádám is megtornáztatta Bohony Bálintot, majd jött az 5. perc, amikor már góllá érett a nagy fölény: Alasztics Marcell, Henrique Diniz, Sipos Gergő, s végül a kapu volt a labda útja, mintaszerű kombináció végén szereztük meg a vezetést (1-0).

Óriási mezőnyfölényben játszottunk, könnyű dolgunk azonban egyáltalán nem volt, ellenfelünk ugyanis nagyon szervezetten, stabilan védekezett. Ezzel azonban csak a 11. percig tudták kihúzni újabb kapott gól nélkül, amikor Knizs Olivér kapott szenzációs labdát, a befejezés pedig nem kevésbé volt káprázatos (2-0).

Kétgólos hátrányban már a vendégek is érezték, hogy több kell tőlük, ha bravúrt szeretnének elérni, ennek megfelelően próbáltak váltani, és bizony ekkor már nekünk is fontos közbeavatkozásokra volt szükségünk.

Arnon Cassemiro egy kapufával azért jelezte, hogy bőven van még ebben a találkozóban, a 15. minutumban pedig honfitársa, Henrique Diniz révén már 3-0 állt az eredményjelző táblán.

Tánczos Tibor időt is kért, a visszatérés azonban nem egészen úgy sült el, ahogyan azt ő szerette volna. A 17. percben Arnon Cassemiro lőtte ki tanárian a jobb alsó sarkot, már 4–0-ra vezettünk. A hátralévő időben aztán eljutottunk az öt szabálytalanságig, ám itt meg is álltunk, s mivel már újabb gól sem esett, 4-0-val mehettünk az öltözőbe.

A fordulás után egy bátrabb, harcosabb Maglód jött ki a pályára, szigorúbban védekeztek a vendégek, az első komoly helyzet azonban így is centerünk, Sipos Gergő előtt adódott, lövése azonban a kapus kezében kötött ki.

Ahogy teltek a percek, ebben a játékrészben is kezdtük egyértelműen átvenni az irányítást, és nagyrészt a maglódiak térfelén folyt a játék. Hogy ez gólban is megnyilvánuljon, arról Vatamaniuc-Bartha Dávid gondoskodott a 29. percben, aki Henrique Diniz forintos labdáját továbbította a hálóba (5-0).

Sipos Gergő a kapu torkából szerezhetett volna újabb találatot, az előző mérkőzések forgatókönyvéhez hasonlóan ezúttal sem dőltünk hátra. Formás, szép támadásokat vezettünk, az utolsó mozzanatok, passzok azonban nem akartak összejönni.

Több ízben is kihasználtuk, hogy kitámadtak a vendégek, pár húzásból a kapu elé értünk, s komoly sanszaink voltak, hogy tovább nyissuk azt a bizonyos ollót.

Ez ugyan nem sikerült, ám ezúttal is egy olyan mérkőzést tudhatunk magunk mögött, ahol egy pillanatig sem volt kérdéses a győztes kiléte, az 5–0-s siker pedig további löketet és önbizalmat adhat a csapatnak a következő, igencsak fontos mérkőzésekhez.

Együttesünkre a Bajnokok Ligája elitköre előtt még vár egy bajnoki találkozó, november 24-én, pénteken 20 óra 45 perces kezdettel az Újpest otthonába látogatunk.

Felipe Conde vezetőedző: „Ezúttal is maximális koncentrációt, odafigyelést kértem a srácoktól, mert ezek a találkozók kulcsfontosságúak a BL-felkészülés szempontjából. Büszke vagyok a csapatra, hét nap alatt a harmadik mérkőzésünket játszottuk, valamennyit megnyertük, ráadásul egyiken sem kaptunk gólt, ez is jól mutatja, hogy mennyire koncentrál a védelmünk. Sok lehetőséget alakítottunk ki, talán ma valamivel kevesebbet, de fontos kiemelni, hogy ellenfelünk nagyon jól védekezett. Boldog vagyok, ma is tudtunk lehetőséget biztosítani fiataljainknak is. Jól haladnak a dolgk, azonban nem szabad elveszítenünk a fókuszt, van még egy meccsünk a Bajnokok Ligájáig, a cél pedig nem lehet más, csak a győzelem, hiszen a tabella élén szeretnénk maradni, és megfelelő előnyt kiharcolni a többi csapathoz képest”

FÉRFI FUTSAL NB I. 14. FORDULÓ

HALADÁS VSE - MAG-LOD MAGLÓDI TC 5-0 (4-0)

Haladás: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Hajmási Milán, Vas Ádám, Rutai Balázs, Homlok Levente, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Kiss Patrik, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Arnon Cassemiro

Vezetőedző: Felipe Conde

MAG-LOG Maglódi TC: Bohony Bálint - Vékei Nándor, Milavecz Kevin, Sallai Bence, Talabér Attila, Kovács Dávid, Hajnal Donát, Szabó Gergely, Kertész Milán, Horváth Richárd, Kalina Tamás, Seregy Tamás, Papp Richárd, Jenei Krisztián

Vezetőedző: Tánczos Tibor

Gólszerzők: Sipos Gergő (4’), Knizs Olivér (11’), Henrique Diniz (15’), Arnon Cassemiro (17’), Vatamaniuc-Bartha Dávid

Sárga lap: Henrique Diniz (35’), ill. Papp Richárd (36’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top