Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 2–1-es győzelmet aratott a DEAC otthonában. Az első játékrész végén Arnon Cassemiro bombájával kerültünk előnybe, majd riválisunk a második félidő derekán egalizált. Az utolsó minutumban azonban Dróth Zoltán csapatkapitányunk villanásával végül eldöntöttük a három pont sorsát.

Sűrű novemberi programunk második állomásaként, egyben tizenkét nap leforgása alatt az ötödikként Debrecenbe látogattunk. A bajnokság 11. játéknapján a DEAC gárdája ellen szálltunk harcba a pontokért, ahol ebben a szezonban mindössze a Kecskemét gárdájának sikerült elhoznia a 3 pontot.

Riválisunk egy Magyar Futsal Akadémia elleni 3–2-es győzelemmel, mi pedig a Nyíregyháza elleni 6–3-as revanssal hangoltunk az összecsapásra. Szalmás Zoltán és Hajmási Milán játékára kisebb sérülés miatt nem számíthatott mesterünk, Felipe Conde, Vas Ádám pedig öt sárgája miatti eltiltása miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére.

Szokásunkhoz híven nagy elánnal nyitottunk, Knizs Olivér helyzete után Henrique Diniz tett kapura sarokkal egy labdát, gólt érdemelt volna brazil légiósunk megmozdulása. Nem tudta megtartani a labdát a házigazda, védekezésre kényszerítettük őket, és sokat tettünk azért, hogy nekik kelljen alkalmazkodni a mi játékunkhoz.

Ahogy telt az idő, a DEAC is mutatott életjeleket, Alasztics Marcellnek résen kellett lennie, válogatott hálóőrünk azonban remekül tette a dolgát. Türelmes, tetszetős játékunk lövőkedvvel is párosult, ellenfelünk kapusának is volt alkalma bravúrokat bemutatnia.

Jó iramú, magas színvonalú mérkőzést láthattak a kilátogatók, akik minden bizonnyal nem bánták meg, hogy ezt az időtöltést választották hétfő esti elfoglaltságuknak. Így érkeztünk el a félidő végjátékához, melyben mindkét együttes igyekezett feljebb kapcsolni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy kapufákat is jegyeztek a felek.

A 19. minutumban aztán megtört a jég, méghozzá Arnon Cassemiro főszereplésével. Pazar formában lévő játékosunk remek szólója után hatalmas gólt zúdított Faragó Ádám kapujába, ezzel pedig lépéselőnybe kerültünk (0-1).

A találat után ugyan rögtön időt kért Tihanyi Csaba, de a debrecenieknek már nem sikerült ledolgozni hátrányukat a szünet előtt, 0-1-gyel fordultunk.

A második felvonás meglehetősen óvatos mezőnyjátékkal indult, ezt követően azonban kezünkbe vettük az irányítást, és nagyon felpörögtünk. Az első komoly lehetőség csapatkapitányunk, Dróth Zoltán nevéhez fűződött, majd Arnon Cassemiro labdájának volt szeme, Knizs Olivér azonban kapu fölé lőtt nagy helyzetben.

Ellenfelünk Vass Ottó lefordulásával jelezte, hogy bizony hozzászólna a történésekhez, amire rögtön válaszoltunk Vatamaniuc-Bartha Dávid révén, Faragó-kapus eszén azonban nem lehetett túljárni ebben a periódusban. A második debreceni helyzetet is Vass Ottó jegyezte, ezt követően azonban Alasztics Marcell és Vatamaniuc-Bartha Dávid is megkínálta egy életerős lövéssel a hajdúsági hálóőrt.

Rendkívül motiváltan, sikerre éhesen játszottunk, ami a fölény mellett újabb helyzetekben is megmutatkozott: Arnon Cassemiro szép egyéni akciója után Sipos Gergő lőhetett tisztán, a vendégek blokkoltak, nagyon érett az újabb találatunk. A mérkőzés forgatókönyvéhez hozzátartozik, hogy azért voltak intő jelek a házigazda részéről, egy ízben éppen brazil légiósunknak kellett hatalmasat mentenie a saját kapuja előtt.

Nem sokkal később Henrique Diniz léphetett ki üresen egy labdával, majd emelt a kapu fölé, így aztán nem változott a találkozó állása. A 38. percben aztán öt a négy elleni játékra váltott Tihanyi Csaba együttese, ez pedig nagyon hamar meghozta a gyümölcsét, Faragó Lajos góljának köszönhetően már 1-1 állt az eredményjelző táblán. Felpörögtek az események, előbb Dróth Zoltán került helyzetbe, majd időkérésre szánta el magát trénerünk.

Akkor kell gólt lőni, amikor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni – szokták mondani. Mindössze pár másodperc volt hátra az összecsapásból, amikor Dróth Zoltán pazarul lőtte ki a jobb alsó sarkot, 1–2-re módosítva ezzel az állást. Innen aztán már nem volt visszaút a hajdúságiak számára, együttesünk 2-1-es idegenbeli győzelmet könyvelhetett el, és továbbra is vezeti a tabellát.

Felipe Conde vezetőedző: „Nagyon nehéz időszak volt, rövid idő alatt rengeteg mérkőzéssel, különböző országokban. Nem könnyű itt játszani, de szerintem jól teljesítettünk. A srácok megértették, hogy ezúttal lehetetlen lesz 100%-osan teljesítsünk a hiányzó játékosok miatt, illetve a pálya felülete is előnytelen a mi játékstílusunkhoz, valamint a játékosok fizikai állapota is tényező. Jól megterveztük a játékot, nálunk volt a labda, sok helyzetünk volt, nem adtunk túl sok teret ellenfelünknek. Sajnos nem tudtunk sok gólt szerezni, a lövéseink ma nem voltak a legjobbak. Ennek ellenére szerintem megérdemeltük a pontokat, mivel mi jobban éltünk a játék közben, és ez egy nagyon fontos 3 pont volt. Beszéltünk arról, hogy számos csapat pontot vesztett itt, mi pedig most elvittük az összeset. Különösen fontos ez azért is, mert a novemberünk és a januárunk is nagyon húzós lesz; annyi pontot kell most szereznünk, amennyi csak tudunk, hogy első helyen maradjunk, mert ez a célunk!”

FÉRFI FUTSAL NB I. 11. FORDULÓ

DEAC - HALADÁS VSE 1-2 (0-1)

DEAC: Faragó Ádám - Vass Ottó, Szatmári Ákos, Thiago, Tóth Attila, Bazsányi Péter, Nyerges András, Faragó Lajos, Berecz Rafael, Harmati Tamás, Ulloa, Farkas Milán, Magyar László

Vezetőedző: Tihanyi Csaba

Haladás: Alasztics Marcell - Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Győrfy Balázs, Kovács Máté, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Faragó Lajos (39’), ill. Arnon Cassemiro (19’)., Dróth Zoltán (40’)

Sárga lapok: Arnon Cassemiro (14’), Rutai Balázs (20’), Henrique Diniz (35’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top