Élvonalbeli futsalcsapatunk 6–3-as győzelmet aratott az ellen a Nyíregyháza ellen, akitől egyetlen vereségünket szenvedtük el az odavágón. A gólgyártást Luiggi Longo nyitotta, majd Dróth Zoltán és Henrique Diniz is repetázott, végül pedig Rutai Balázs jegyzett bombagólt a Haladás Sportcsarnokban.

Négy nappal a Bajnokok Ligája elitkörébe jutás után már a hazai pontvadászatban várt fontos feladat futsalosainkra, akik a Nyíregyháza gárdáját látták vendégül a 18. fordulóból előrehozott találkozón. A mieink revansvágytól fűtve várták az összecsapást, ugyanis éppen a nyírségiek voltak azok, akik elvették veretlenségünket, és azóta is egyedüli csapatként begyűjtötték ellenünk a három pontot.

Szándékunkat alig pár másodperc elteltével Hajmási Milán veszélyes lövésével jeleztünk, majd Dróth Zoltán tornáztatta meg Petró Martint, bőven gondoskodtunk arról, hogy még jobban bemelegedjen a vendégek hálóőre.

Sokkal aktívabban voltunk ellenfelünknél, Luiggi Longo ezúttal is nagyon sok egy az egy elleni szituációt vállalt fel, melyek rendre életveszélyesek voltak a nyírségiekre nézve. Sőt mi több brazil légiósunk a 6. percben előnyhöz is juttatta csapatunkat, gyönyörű villanás után módosult 1–0-ra a találkozó állása.

Kisvártatva Dróth Zoltán csent szemfülesen labdát, majd egyedül vezethette a kapusra, a ziccert azonban nem sikerült gólra váltani.

Még nyolc perc sem telt el a mérkőzésből, amikor már négy faultnál jártunk, ami nem könnyítette meg a dolgunkat, ráadásul a 9. minutumban Joao Rodrigues passzolhatott az üres kapuba, egyenlített a Nyíregyháza (1-1).

A gól után nem örülhettek sokáig a vendégek: Dróth Zoltán használta ki remekül fizikai adottságait, szabálytalanság árán sem tudták megállítani, az akció végén pedig újfent középkezdéshez készülődhetett a pirosmezes alakulat (2-1).

Másodpercekkel később Henrique Diniz bombájánál kellett nagyot nyújtóznia Petró Martinnak, egyértelműen érezhető volt, hogy intő jelként szolgált számunkra a nyíregyházi egalizálás. Ami ennél a kísérletnél még nem jött össze 12-es számú játékosunknak, az a 11. minutumban már igen, jól helyezett lövésének köszönhetően már 3-1 állt az eredményjelző táblán.

Időt is kért Lovas Norbert, ám a visszatérés után is a mi pillanataink következtek: előbb egy gyönyörű kombináció után Dróth Zoltán került nagy helyzetbe, majd Kovács Máté előtt adódott hatalmas ziccer, a különbséget azonban nem sikerült növelnünk.

Öt perccel a félidő előtt vészkapus játékra váltott a Nyíregyháza, ám hiába keresték a rést a pajzson, szervezettségünknek, fegyelmezettségünknek köszönhetően nem jutottak egyről a kettőre. A 19. minutumban aztán a mérkőzés egyik, ha nem a legszebb jelenetét jegyezhettük fel: előbb Kovács Máté és Henrique Diniz együttes erővel hámozták ki a labdát a vendégjátékosok gyűrűjéből, majd utóbbi egészen káprázatos gólt szerzett, már 4–1-re vezettünk.

A felvonás utolsó perceiben aztán mindkét gárda elérte az öt-öt faultot, kisbüntetőre viszont már nem került sor, 4-1-gyel mehettek pihenőre a felek.

A második etapot rögtön egy öt a négyes szerkezettel kezdte Lovas Norbert legénysége, amit viszont kis híján mi tudunk kihasználni. Továbbra is tetszetősen, közönségszórakoztatóan játszottunk, Kovács Máté is egy szép támadás végén került ismét helyzetbe, nem sokon múlt, hogy ötödször is megzörgessük a nyíregyházi hálót. Dróth Zoltán átadása után Szalmás Zoltán lőtt akrobatikus mozdulattal, félfordulatból kapura, nagyot kellett védenie Petró Martinnak.

A 27. percben aztán sikerült tovább növelnünk a különbséget, csapatkapitányunk bombázott a kapuba, már 5-1 volt az állás. A tetemes hátrány ellenére sem adta fel a Nyíregyháza, amely nem sokkal később szabadrúgásból Öreglaki Norbert révén tudott beköszönni, így aztán 5–2-ről folytatódhatott a küzdelem. Kontrolláltuk, maximálisan kézben tartottuk a találkozót, a vendégek csupán egy-egy veszélyes szituációig jutottak. „Kis gól is gól” – szokták mondani. Nos, mi ezt nem igazán vettük figyelembe ezen az összecsapáson: a 31. percben Rutai Balázs lőtt védhetetlenül a léc alá, amivel 6–2-re változott az eredmény.

Az első játékrészhez hasonlóan ezúttal is rendkívül sok volt a szabálytalanság, hat és fél perccel a találkozó vége előtt 3-5 volt az állás e tekintetben. A végjátékhoz közeledve aztán ismét öt a négy elleni játékra váltott riválisunk, aminek köszönhetően tovább tudott faragni a hátrányból és 6–3-ra zárkózott. A találat után időt kértünk, s bár a vendégek küzdöttek becsülettel, ennél szorosabbá már nem tudták tenni a mérkőzést, 6-3-nál hangzott el a találkozó végét jelző dudaszó.

A BL-továbbjutás után tehát győzelemmel folytattuk bajnoki menetelésünket, és értékes három ponttal a zsebünkben várhatjuk a november 6-ai, hétfői DEAC elleni idegenbeli összecsapást.

Felipe Conde vezetőedző: „Úgy gondolom, elsősorban mentálisan nehéz egy ilyen mérkőzés. Fizikálisan rendben vannak a srácok, nagyon sokat edzettünk az előszezonban, valamint az idény közben is. Voltak jó és kevésbé jó periódusaink a mérkőzésen belül. Nem kezdtünk olyan jól, de aztán a fiúk hozzászoktak ehhez a ritmushoz, a közepe fele már jók voltunk, majd a magabiztos előnyünknél elveszítettük a fókuszt. Azonban azt érteni kell, hogy nagyon nehéz ennyi mérkőzést játszani jó ellenfelek ellen, ezt az egészet menedzselni, de örülök, mert több szempontból is fontos győzelmet arattunk ezen az összecsapáson: mindenképpen szerettünk volna a tabella első helyén maradni, valamint visszavágni a szeptemberi vereségért”

FÉRFI FUTSAL NB I. 18. FORDULÓ

HALADÁS VSE - Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA 6-3 (4-1)

Haladás: Alasztics Marcell – Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Homlok Levente, Kovács Máté, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Á Stúdió Futsal Nyíregyháza: Petró Martin – Öreglaki Norbert, Gregory, Dávid Richárd, Joao Rodrigues, Gagyi Sándor, Szabó Lajos, Krajnyák Zsolt, Kovács Béla, Kovács Gergő, Urr Dániel, Kovács Erik, Lakatos László, Kovács Ádám

Vezetőedző: Lovas Norbert

Gólszerzők: Luiggi Longo (6’), Dróth Zoltán 2 (9’, 27’), Henrique Diniz 2 (11’, 19’), Rutai Balázs (31’), ill. Joao Rodrigues (8’), Öreglaki Norbert (28’), Kovács Máté (36’, öngól)

Sárga lap: Felipe Conde (8’), Vas Ádám (8’), Henrique Diniz (28’), ill. Gregory (24’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top