A Bajnokok Ligája fő fordulójának harmadik, sorsdöntő összecsapásán 1–1-es döntetlent ért el a luxemburgi Differdange ellen élvonalbeli futsalcsapatunk. A vezetést riválisunk szerezte meg az első játékrész hajrájához közeledve, a fordulás után azonban Arnon Cassemiro egyenlítető gólja, valamint az elképesztő csapatmunka a továbbjutást érte számunkra. Ezzel 2021 után ismét Európa legjobb 16 csapata közé jutottunk, és a sorozat elitkörében mérkőzhetünk.

Kulcsfontosságú találkozó következett együttesünk számára a Bajnokok Ligája fő fordulójában, a luxemburgi Differdange ellen ugyanis nem kisebb volt a tét, mint az elitkörbe való továbbjutás. A mieink egy pontot szereztek a kazah sztárcsapat Kairat Almaty elleni mérkőzésen, így az utolsó összecsapáson az egál is nekünk kedvez, míg a luxemburgiak két vereséggel a hátuk mögött csak a győzelemben bízhattak.

Mindezek tudatában mindkét együttes rendkívül bátran, kezdeményezően kezdte a találkozót. A mi oldalunkon egy gyors támadás után az akciót lendületből követő Henrique Diniz lövését jegyezhettük fel, amire a luxemburgiak egy kapufával feleltek. Már az első percek alapján érezhető volt, hogy a csapatok pontosan tudták, itt már nincs hová, nincs miért tartalékolni, mindenüket ott kell hagyniuk a pályán, ha folytatni szeretnék a küzdelmeket.

Az idő előrehaladtával aztán egyre inkább mi uraltuk az eseményeket: mi is eltaláltuk a lécet, majd Henrique Diniz rövid idő leforgása alatt kétszer is nagy helyzetbe került. Csapatkapitányunk, Dróth Zoltán előtt is adódott két igencsak komoly lehetőség, a csapatok pedig óriásit küzdöttek. Ez szabálytalanságokban is megnyilvánult, négy perccel az első etapot jelző dudaszó előtt a mi nevünk mellett öt, míg riválisunk „tarsolyában” négy fault volt.

Kisvártatva mesterünk, Felipe Conde magához hívta a fiúkat, instrukciókkal látta el őket, a visszatérés után azonban hatodik szabálytalanságunkat is elkövettük, így aztán tízmétereshez jutott a Differdange. A kapuba Gyimesi Máté érkezett, ám a bajnoki döntővel ellentétben most nem tudott bravúrosan hárítani, előnybe kerültek a luxemburgiak.

Innentől kezdve már mi voltunk lépéskényszerben, Henrique Diniz lövésével próbáltunk reagálni, majd nem sokkal később a Differdange csapata kért időt. Az erőfeszítések ellenére nem sikerült eltüntetnünk hátrányunkat a szünet előtt, így az első húsz perc után 1-0 állt az eredményjelző táblán.

Dróth Zoltán óriási helyzete adta meg a második felvonás alaphangját, majd egy távoli lövésre is elszánta magát csapatkapitányunk, amit lábbal védett ellenfelünk kapuvédője. Egyértelműen rákapcsoltunk, egy kecsegtető szabadrúgást is elvégezhettünk, melyet azonban nem sikerült gólra váltani.

A luxemburgiak szinte kizárólag a védekezésre, az eredmény megőrzésére koncentráltak, egy-egy szórványos ellentámadással próbáltak veszélyeztetni. Az előny megtartása aztán csupán a 28. percig sikerült nekik: ekkor Henrique Diniz bombája még kijött a kapusról, a kipattanót azonban Arnon Cassemiro már kíméletlenül a kapuba lőtte (1-1), így már mi álltunk továbbjutásra.

Kovács Máté aztán könnyen a második találatunkat is megszerezhette volna, nagy ziccerben tudott védeni Monteiro Da Silva. Ezúttal elsősorban riválisunk izgulhatott a faultok miatt, hamar összeszedett négyet, amikor bőven volt még hátra a találkozóból. Körömrágós időszak elé néztünk, az idő ólmos lassúsággal telt, mi viszont elképesztő gyorsasággal és akarással vetettük magunkat egy-egy lövésbe.

Alasztics Marcellnek is hatalmas védésekre volt szüksége, tüzeltek becsülettel a pirosmezesek. Hősiesen, fáradtsággal, fájdalommal mit sem törődve védekeztünk, egymást hajtották a fiúk, tudva azt, hogy minden egyes másodperccel a sikerhez kerülünk közelebb. A hajrában aztán öt a négy elleni játékra váltottak a luxemburgiak, majd bő egy perccel a vége előtt időt is kértek.

Az utolsó minutum sem telt eseménytelenül: az emberelőnyös játéknak köszönhetően még eljutott óriási ziccerig a Differdange, majd az utolsó másodpercekben sajnos egy tömegjelenetet és két piros lapot is feljegyezhettünk. A kedélyek lecsillapodása után még nem egészen két másodperc volt hátra a mérkőzésből, ellenfelünk azonban nem tudta megismételni azt a bravúrt, amire mi képesek voltunk a Kairat Almaty ellen.

A találkozó tehát 1-1-es végeredménnyel zárult, így nagybetűs csapatunk egy végletekig kiélezett, idegőrlő összecsapáson kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája elitkörébe.

Felipe Conde vezetőedző: „A meccs mindkét fél számára érzelmekkel túlfűtött volt. A csapatok nem akartak kockáztatni, ami teljesen érthető, mert hiba esetén mindkét együttes képes jól lereagálni, komoly játékerőt képvisel. Az első félidő kicsit feszült volt, sajnos a hat szabálytalanságunk miatti büntetőből gólt szerzett ellenfelünk. Amikor kijöttünk a második félidőre, a legfontosabb az volt, hogy nyugalomra bírjuk a srácokat. Úgy gondolom, hogy ebben a játékrészben jobbak voltunk egy kicsit. A végére mindkét csapat nagyon fáradt volt, sokat hiba jellemezte mindkét oldalt, szerencsés momentumok is adódtak pro és kontra. A kulcspillanat pedig a gólunk volt, mert önbizalmat adott nekünk. Nagyon boldog vagyok, rengeteget dolgoztak ezért a fiúk, de ez csak az első nagy lépés volt, folytatnunk kell a kemény munkát, és természetesen fejlődni és fejlődni. Most egy kicsit pihenniük kell a srácoknak, majd újra a bajnokságra kell koncentrálnunk!”

A Bajnokok Ligája tizenhat csapatos elitkörére november 28. és december 3. között kerül sor, méghozzá a fő fordulóhoz hasonlóan egy helyszínen lebonyolításra kerülő négyes tornák formájában. A csoportokat a november 2-án, csütörtökön 14 órakor rendezett sorsoláson alakítják ki az UEFA nyoni központjában.

A továbbjutó csapatok névsora: Sporting CP (POR), Barca (ESP), Benfica (POR), Hit Kyiv (UKR), Sporting Anderlecht Futsal (BEL), Etoile Lavalloise (FRA), Olmissium (CRO), Loznica-Grad 2018 (SRB), Haladás, Dobovec (SVN), Mallorca Palma Futsal (ESP), Kairat Almaty (KAZ), Lubawa (POL), Riga Futsal Club (LVA), Prishtina (KOS), Cittá de Eboli (ITA)

FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA FŐ FORDULÓ "A" ÁG 3. CSOPORT 3. MÉRKŐZÉS

FC DIFFERDANGE 03 - HALADÁS VSE 1-1 (1-0)

Differdange: Monteiro Da Silva - Rafael Bocum, Rúben Reis, Aldo Amarilla, Alan Rojas, Xot, André Soares, Robinho, Giló, Arana Benitez, Daniel Garrido, Djo, Juan Ignacio Claro, Papa Unjanque

Vezetőedző: Bruno Amaral

Haladás: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Rafael Bocum (18’), ill. Arnon Cassemiro (28’)

Sárga lapok: Daniel Garrido (29’), Aldo Amarilla (40’), ill. Vas Ádám (14’), Gyimesi Máté (18’), Henrique Diniz (24’), Rutai Balázs (40’)

Kiállítva: André Soares (38’), ill. Sipos Gergő (38’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top