Élvonalbeli futsalcsapatunk 2–2-es döntetlent ért el a Kairat Almaty ellen a Bajnokok Ligája fő fordulójának második mérkőzésén. Ahogy a tegnapi párharcon, úgy ma is gyorsan előnybe kerültünk, Dróth Zoltán az 5. mintumban vette be a kaput, a második játékrész elején azonban már a kazah gárda vezetett. Az utolsó másodpercig fegyelmezetten küzdöttünk, végül a dudaszó pillanatában Arnon Cassemiro góljával szereztünk bravúros pontot.

Kevesebb mint 24 órával a Palma Futsal elleni BL-nyitány után újra szoríthattunk bajnoki címvédő együttesünknek a nemzetközi porondon, péntek délután a kazah Kairat Almaty ellen szálltak harcba a győzelemért. Ellenfelünk sikerrel vette a fő forduló első akadályát, 4–2-re győzte le a luxemburgi FC Differdange együttesét.

A mérkőzés első helyzete Arnon Cassemiro nevéhez fűződött, aki nem várt sokat azzal, hogy tesztelje a többször is a világ legjobbjának megválasztott kapust, Leo Higuitát. A csütörtöki meccshez kísértetiesen hasonlóan aztán nekünk sikerült korán előnybe kerülnünk, az 5. percben Dróth Zoltán egy védjegyének számító lefordulás után a kapus lábai között lőtt a hálóba, és szomorította korábbi csapatát (1-0).

A bekapott gól után megrázták magukat a kazahok, és feljebb kapcsoltak. Ezúttal is masszívan, stabilan kellett védekeznünk, az összehangolt csapatmunkának köszönhetően azonban rendre sikerült elhárítanunk a veszélyes szituációkat. Villámgyors, veszélyes ellentámadásokból próbáltunk veszélyeztetni, egy mintaszerű végén pedig Arnon Cassemiro előtt adódott ígéretes lövőhelyzet. Továbbra is kitámadtak a pirosmezesek, nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, mi pedig éppen azt próbáltuk kihasználni, hogy több alkalommal is kinyíltak, és rendezetlen védelemmel találtuk magunkat szemben.

Szép megmozdulásokból és önfeláldozó, nagy mentésekből, becsúszásokból sem volt hiány, két roppant elszánt csapat küzdött a győzelemért. Szűk hét perccel a játékrész vége előtt az időkérés mellett döntöttünk, majd a korai vezetés után ismét deja vu érzésünk támadhatott: a félidő hajrájához közeledve jött riválisunk egyenlítő találata, Albert Akbalikov módosította 1–1-re a mérkőzés állását.

A vendégek hálóőre, Higuita rendkívül aktív volt, nagyon sokat volt játékban, lövéssel is bátran próbálkozott, azonban Alasztics Marcell rivális poszttársa próbálkozásait is hárította. A folytatásban a kazahok időkérése következett, majd mi erősítettünk: Dróth Zoltán egy életerős átlövéssel próbálkozott, majd nem sokkal később egy remek átvétel után Hajmási Milán bújt ki két védő közül, kísérletét azonban bravúrral hárította a Kairat Almaty portása. Az első felvonásban egy-egy gólt jegyezhettünk fel, így várhatták a csapatok a második húsz percet.

Ez aztán nem igazán úgy indult, ahogyan azt szerettük volna, ugyanis egy perc sem telt el, amikor Alex Viana volt eredményes, góljával pedig már a kazah alakulat került lépéselőnybe (1-2). Nehéz periódus elé néztünk, az Almaty egymás után dolgozta ki a helyzeteket, Alasztics Marcellnek pedig nagyon fontos védéseket kellett bemutatnia, hogy meccsben tartsa a csapatot.

Fontos volt, hogy ki tudjunk jönni a szorításból, és enyhíteni tudjunk a kazah offenzívákon, ez pedig sikerült is. Ahogy teltek a percek, mi is egyre több lehetőséget tudtunk kidolgozni, kiegyenlítettebbé vált a találkozó. Ekkor már Higuita-kapusnak is sokkal több dolga volt, és bizony semmi sem dőlt még el.

Az nem volt kérdés, hogy nekünk sürgősebb a dolog, nekünk kell kockázatot vállalnunk, ha meg szeretnénk szerezni első pontunkat, pontjainkat a sorozatban, ennek érdekében pedig mozgósítottuk is minden energiánkat.

Öt a négy elleni játékunkkal fárasztottuk ellenfelünket, s talán nem túlzás azt írni, hogy másodpercekkel az összecsapás végét jelző dudaszó előtt már a pályán kívül mindenki elkönyvelte, hogy 2-1-es kazah győzelemmel ér véget a mérkőzés, kivéve a mieinket és Arnon Cassemirót: egy másodperc volt hátra, amikor brazil légiósunk bombájával kiénekeltünk két pontot a pirosmezesek szájából, ez pedig egyben a 2–2-es végeredményt is jelentette a sorozatot már több ízben is megnyerő Kairat Almaty ellen.

Együttesünk a holnapi szünnap után vasárnap 16 óra 30 perckor a luxemburgi Differdange együttese ellen vívja a fő forduló harmadik mérkőzését, amely egyben a mindent eldöntő párharcunk lesz az elitkörért.

Felipe Conde vezetőedző: „Ismét egy jó meccset játszottunk, a srácok végig küzdöttek. Változtattunk a játékstílusunkon a dominanciát illetően, magasan feltoltuk a védekezésünket. Úgy gondolom, jó stratégiát választottunk. Megbeszéltük a srácokkal, hogy türelmesen várnunk kell a megfelelő pillanatainkra, és mindent jól csináltak. Jól támadtunk az első félidőben, a második játékrészben pedig többet kockáztattunk, az utolsó másodpercben pedig gólt szereztük, ez az eredmény nagy önbizalmat ad a csapatnak. Boldogok vagyunk. Nem csak az eredmény miatt, hanem mert egy nagyon jó csapattal tudtunk versenyben lenni. Azonban a célunk az elitkörbe jutás! Ha elveszítjük az utolsó párharcot, akkor nem jutunk tovább. Persze meg kell élnünk a mai győzelemnek az értékét, de holnaptól minden porcikánkkal a Differdangéra kell fókuszálnunk, mert egy nagyon jó csapatról van szó. Mindenre fel kell készülnünk. Az elmúlt két összecsapás jó volt, de eredményt kell felmutatnunk, ami pedig nem más, mint a továbbjutás az elitkörbe. A legjobb tudásunk szerint kell felkészülnünk a Differdange ellen, bízom a fiúkban, hogy a legjobbjukat fogják nyújtani!” 

FÉRFI FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA FŐ FORDULÓ 3. CSOPORT 2. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – KAIRAT ALMATY 2-2 (1-1)

Haladás: Alasztics Marcell – Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Kairat Almaty: Higuita – Dener Rodrigo Da Silva, Igor Martins, Alex Viana, Dennis Cavalcanti, Edson, Albert Akbalikov, Diego Favero, Dauren Tursagulov, Birzhan Orazov, Caio Ruiz, Alisson Neves De Lima

Vezetőedző: Marlon Velasco

Gólszerzők: Dróth Zoltán (5’), Arnon Cassemiro (40’), ill. Albert Akbalikov (16’), Alex Viana (21’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top