Bajnoki címvédő futsalcsapatunk a Kecskemét ellen aratott 5-0-s győzelmet hazai környezetben a pontvadászat 6. fordulójában. Sikerünket ezúttal is eszményi csapatmunkával kovácsoltuk, kapunkat Alasztics Marcell őrizte, valamint öten rezgették meg a kecskeméti hálót. Az első játékrészben Luiggi Longo és Vatamaniuc-Bartha Dávid, míg a másodikban Dróth Zoltán, Vas Ádám, valamint Fehér Dániel gondoskodott arról, hogy megőrizzük makulátlan bajnoki mérlegünket.

Rangadóval folytatódott a válogatott szünet után bajnoki címvédő futsalosaink számára a honi pontvadászat, hétfő délután az a Kecskemét érkezett Szombathelyre, akit a két, nyár végi felkészülési találkozó alkalmával nem sikerült felülmúlnunk. Vezetőedzőnk, Felipe Conde kisebb sérülés miatt nem számíthatott ezen a párharcon Hajmási Milán és Gyimesi Máté játékára.

Csapatunk százszázalékos mérleggel várhatta az összecsapást, de az alföldiek is jó formában érkeztek hozzánk. A legutóbbi két fordulóban a DEAC, valamint a Magyar Futsal Akadémia ellen nyertek, ráadásul gólt sem kaptak ezeken a találkozókon.

A mérkőzés előtt a csapatok egyperces néma tiszteletadással emlékeztek Kis Jánosra, a honi futsal ikonikus alakjára. Kis János edzői pályáját még a 90-es években kezdte, a Nestlé együttesével pedig a Bajnokok Ligájában is szerepelt. Többszörös magyar bajnok volt, irányította többek között a Gödöllőt, akikkel remekelt a BL-ben hazai pályán. Több nagypályás csapatnál is tartott edzéseket, bemutatva, hogy mennyit tud segíteni a futsal a labdarúgásnak. Így járt Berlinben is a Dárdai Pál vezette Herthánál. Utolsó állomáshelye a Kistarcsa volt, ahol szakmai vezetőként dolgozott.

Derbihez méltó iramban kezdtünk, először Kovács Máté révén veszélyeztettünk, majd a kipattanót Sipos Gergő tűzte kapura, Krajcsi Bence azonban hárítani tudott. A folytatásban aztán a Kecskemét is megérkezett a mérkőzésbe, sőt mi több Alasztics Marcellnek is bravúrokat kellett bemutatnia, hogy továbbra is 0-0 maradjon az eredményjelző táblán.

Érezhető volt, hogy remekül felkészültek egymásból a csapatok, mindkét fél kereste a fogást a másikon, hogy hogyan is lehetne feltörni azt a bizonyos reteszt, ez azonban finoman fogalmazva sem ígérkezett könnyű feladatnak. A játékrész derekához érve aztán brazil légiósunk, Luiggi Longo lépett elő főszereplővé: első kísérlete még nem talált utat a kapuba, nem sokkal később azonban remekül váltott ritmust a jobb oldalon, majd egy hajszálpontos lövéssel megszerezte a vezetést csapatunknak (1-0).

A gól még a korábbinál is nagyobb lendületet adott a fiúknak, olyannyira, hogy egy minutummal később Dróth Zoltán szenzációs átadása után Vatamaniuc-Bartha Dávid szépségdíjas találatával már 2-0 volt az állás. Csapatkapitányunk másodpercekkel később egy zseniális mozdulatsor után újabb asszisztot oszthatott volna ki, Szalmás Zoltán közeli lövését azonban védte Krajcsi.

A kecskemétiek időt kértek, majd egy távoli, életerős lövéssel jelezték, hogy szeretnének hozzászólni a történésekhez, Alasztics Marcell eszén azonban nem lehetett túljárni. Minden egyes labdáért nagy csata zajlott, ebben pedig bizony benne voltak a faultok is, szűk öt minutummal a játékrész vége előtt 5-3 volt a szabálytalanságok aránya.

Fél perccel később a vendégek neve mellé felkerült a negyedik is, majd Felipe Conde mester az időkérés mellett döntött. A szünetig hátralévő időben már egyik csapat sem égett olyan magas hőfokon, inkább csak csordogált a mérkőzés, így aztán 2-0-ról következhetett a második felvonás.

Ez Vas Ádám helyzetével indult, válaszul Tomic tornáztatta meg Alasztics Marcellt, az első etaphoz hasonlóan ezúttal is bátran nyitottak a csapatok. A félidő addigi legnagyobb helyzete Luiggi Longo passza után Kovács Máté nevéhez fűződött, 4-es számú játékosunk közvetlen közelről már nem igazán tudta a kapu felé irányítani a labdát.

Mindkét részről őszinte, nyílt sisakos játékot láthattak a kilátogatók, a gólveszély viszont ebben a periódusban is a mi játékunkban volt benne inkább. Agresszív, magas letámadásunk egyáltalán nem ízlett a kecskemétieknek, akik így nem is igazán tudták megtartani, vagy éppen saját kapujuk elől kihozni a labdát. Sokat tettünk a harmadik találatunkért, távolról is bátran próbálkoztunk, majd a 28. percben egy Szalmás-Dróth kooperáció után utóbbi Zoltánunk iratkozhatott fel a gólszerzők közé, amivel már 3-0-ra vezettünk.

A mérkőzés ezen szakaszában már egyre inkább érezhető volt, hogy a vendégekben nincs meg az a plusz, az az átütő erő, amire szükség lett volna ahhoz, hogy vissza tudjanak kapaszkodni a mérkőzésbe. Bő hét perccel a találkozó vége előtt Koós Károly időt kért, majd öt a négy elleni játékra váltott a Kecskemét, ekkor már nem volt veszítenivalója. Dróth Zoltán révén közel jártunk hozzá, hogy megbüntessük ezt a formációt, mindeközben pedig most is sok volt a szabálytalanság, az alföldiek ezúttal is ötnél jártak már. Okosan, taktikusan játszottunk, ennek pedig az lett az eredménye, hogy Koós Károly együttese hatodik faultját is elkövette, kisbüntetővel nyithattuk tovább azt a bizonyos ollót. A labda mögé Vas Ádám állt, biztos lábbal értékesítette a tízméterest, 4-0 volt a találkozó állása.

A hajrában szinte teljesen bedaráltuk riválisunkat, a 40. percben Fehér Dániel is beköszönt, ifjú titánunk pedig be is állította a találkozó 5-0-s végeredményét. A mieink végig kézben tartották a mérkőzést, gólveszélyesen, sokszor látványosan is játszottak, hatodik mérkőzésükön pedig a hatodik győzelmüket szerezték a bajnokságban.

Csapatunk legközelebb szeptember 29-én, pénteken lép pályára, méghozzá 18 órakor a Nyíregyháza otthonában.

Felipe Conde vezetőedző: „Összességében úgy gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. A találkozó eleje kiegyenlítettebb volt, utána viszont sikerült átvennünk a játék irányítását. A szünetben még átbeszéltük, hogy min tudnánk javítani, és persze könnyebb volt úgy elkezdeni a második félidőt, hogy kétgólos előnyre tettünk szert, de nagyon jó etapot produkáltunk. Remek csapat volt az ellenfelünk, egy olyan együttes, amely a címért harcol. Nagyon boldog vagyok, mert mérkőzésről mérkőzésre jobbak vagyunk, ami rendkívül jót tesz az egész csapatnak. Ez nagyon fontos az előttünk álló bajnoki, valamint a Bajnokok Ligája-mérkőzések szempontjából is”

FÉRFI FUTSAL NB I. 6. FORDULÓ

HALADÁS VSE - SG KECSKEMÉT FUTSAL 5-0 (2-0)

Haladás: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Dróth Zoltán, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Kecskemét: Krajcsi Bence - Bencsik Roland, Nemanja Milosavljevic, Pál Patrik, Aleksandar Tomic, Rigó László, Hajnal Norbert, Bíró Attila, Kajtár Mátyás, Suscsák Máté, Haász Benjámin, Fekete Márk, Szabó János

Edző: Koós Károly

Gólszerzők: Luiggi Longo (11’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (12’), Dróth Zoltán (28’), Vas Ádám (38’), Fehér Dániel (40’)

Sárga lapok: Vas Ádám (12’), Rutai Balázs (27’), Kovács Máté (27’), ill. Bíró Attila (25’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top