Bajnoki döntős futsalcsapatunk lehengerlő játékkal diadalmaskodott 7–1-re a DEAC felett a felső-házi rájátszás 8. játéknapján. Ezzel a sikerünkkel eldőlt az is, hogy pályaelőnnyel várhatjuk az aranycsatát, ahol idén is a Berettyóújfalu gárdája lesz ellenfelünk. Elszántságunk mértéke már a 6. percben megmutatkozott az eredményjelzőn is: Vatamaniuc-Bartha Dávid és Sipos Gergő duplájával, valamint Luiggi Longo találatával 5–0-ra vezettünk. Brazil légiósunk a második felvonásban is beköszönt, Knizs Olivér mindemellett a végeredmény kialakításáért volt felelős.

Címvédő együttesünk a felső-házi rájátszás 7. fordulójában lenyűgöző, 7–0-s győzelemmel biztosította helyét a bajnoki döntőben. Négy nappal később, a munka ünnepén pedig már várt ránk egy újabb összetett feladat: revansot venni az odavágóért a DEAC ellen, ugyanakkor a három pont megszerzésével megszerezni a felső-ház első helyét.

Sérülések is nehezítették sűrű menetrenden kívül dolgunkat, hiszen Dróth Zoltán, Rutai Balázs, Arnon Cassemiro és Homlok Levente sem állhatott Juanra Calvo rendelkezésére. Saját nevelésű, 18 éves korosztályos válogatott fiatal tehetségünknek, Kiss Patriknak ellenben első alkalommal biztosított mesterünk helyet az élvonalbeli keretben. 

Jó szokásunkat ezúttal sem adtuk fel, hatalmas elánnal kezdtük az összecsapást, már az első másodpercekben helyzeteket dolgoztunk ki. Ráadásul a vezető találatunkra sem kellett sokat várni: Luiggi Longo húzta meg remekül a bal oldalon, középre lőtt labdáját Vatamaniuc-Bartha Dávid váltotta gólra, 1-0 állt az eredményjelző táblán.

Ez meg is adta a találkozó alaphangját, olyannyira, hogy brazil légiósunk, Luiggi Longo asszisztja után szinte rögtön maga is bevette a kaput, egy hajszálpontos lövéssel módosította 2-0-ra az állást. Ellenállhatatlan kezdésünkkel szemernyi kétséget sem hagytunk, a győzelem lebegett a szemünk előtt.

A 3. minutumban pedig a 3. lépést is megtettük célunk felé: egy hatékony letámadás után riválisunk térfelén szereztünk labdát, Henrique Diniz rendkívül önzetlen volt, az akciót az immár duplánál tartó Vatamaniuc-Bartha Dávid fejezte be (3-0). Hogy a gól/perc mutatónk továbbra is 1 maradjon, arról Sipos Gergő gondoskodott, centerünk Hajmási Milán átadása után volt eredményes a 4. minutumban, már 4–0-ra vezettünk.

Elek Gergő ekkor időt kért, minden bizonnyal rendezni kívánta soraikat, de a mieinknek más terveik voltak a sorokkal. Sorminta lett a repetázásból, hiszen a 6. percben ismét Sipos Gergő zörgette meg a DEAC hálóját (5-0). Uraltuk a mérkőzést, futószalagon vezettük a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat, és minden esélyünk megvolt rá, hogy tovább növeljük a különbséget.

Mesterünk bő öt perccel a félidő vége előtt időt kért, a folytatásban pedig a debrecenieknek több kapusbravúrra is szükségük volt, hogy ne változzon az eredmény. Mindeközben a szabálytalanságok is gyűltek nevünk mellett, három és fél minutum volt vissza a játékrészből, amikor az ötödik is felkerült az eredményjelzőre, innen minden egyes ilyen eset után kisbüntetővel jöhettek volna a sötétmezesek.

Ez végül nem következett be, minden szempontból fegyelmezetten hoztuk le hátralévő időt, ez pedig azt jelentette, hogy kapott gól nélkül és 5–0-s előnnyel mehettünk pihenőre.

A szünet után is a mi akaratunk érvényesült, jó ritmusban járattuk a labdát, a hajdúságiak öt a négyes formációval próbálkoztak, ám amikor szükség volt rá, Gyimesi Máté remekül élt együtt a játékkal, és fontos védéseket mutatott be.

Kovács Máté remek egyéni alakításával és szépségdíjas lövésével jeleztük, hogy bizony nem szeretnénk ennyinél megállni, a sötétmezesek hálóőre ellenben ezúttal megálljt parancsolt. Szalmás Zoltán löketénél a keresztléc segítette ki a vendégeket, a debreceniek pedig a szépítés lehetőségéért küzdöttek.

Ellenfelünk kockáztatott, ez viszont kedvezőtlenül alakult számukra: a 33. percben Luiggi Longo kiváló helyzetfelismeréssel emelt az üresen álló kapuba, így ő is beállt a duplázók sorába (6-0). Trénerünk, Juanra Calvo ekkor már fiataljainknak biztosított lehetőséget, akik ezúttal is igazolták, hogy bizony lehet rájuk számítani.

A találkozó hajrájához közeledve magához hívta fiainkat mesterünk, majd nem sokkal később összejött riválisunknak a szépségtapasz, Magyar László köszönt be a 38. percben (6-1).

Az utolsó szó azonban így is a miénk volt, a 39. minutumban Knizs Olivér iratkozott fel a gólszerzők közé, és állította be a 7–1-es eredményt.

Együttesünk ezzel a győzelemmel behozhatatlan előnyre tett szert a felső-házi tabella élén, ami azt jelenti, hogy hazai pályán vívhatja majd a bajnoki címről döntő párharc első mérkőzését. Mivel a miénkkel párhuzamosan zajló találkozón a Berettyóújfalu 1–0-s idegenbeli győzelmet aratott a Kecskemét otthonában, így az is eldőlt, hogy ők lesznek az ellenfeleink a 2022/2023-as idény fináléjában.

A folytatásban csapatunkra május első hétvégéjén a Magyar Kupa debreceni négyes döntője vár, szereplésünket a Kecskemét gárdája ellen kezdjük meg szombaton 15 óra 30 perces kezdettel.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült elérnünk az első helyet a rájátszásban! Sokat ér a mai győzelmünk is, akárcsak az előző, Berettyóújfalu elleni, hiszen ez a bajnokság nagyon erős. Büszke vagyok a csapatra, mert ha megnézzük, milyen helyzetben voltunk ősszel, akkor elmondhatjuk, hogy hatalmas dolgot vittünk véghez. Jó formában vagyunk, és most jönnek a legfontosabb pillanatok a bajnokságban, valamint a Magyar Kupában is. Tudjuk, hogy kőkemény csaták várnak ránk, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy a legjobban teljesítsünk!”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 8. FORDULÓ

HALADÁS VSE – DEAC 7-1 (5-0)

Haladás: Gyimesi Máté - Kovács Máté, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Alasztics Marcell, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Kiss Patrik, Fehér Dániel, Vas Ádám

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

DEAC: Tóth Benedek - Vass Ottó, Rácz Zsolt, Sándor Krisztián, Szabó János, Krajcsi Bence, Harmati Tamás, Szatmári Ákos, Deiby, Tóth Attila, Magyar László, Tóth Barnabás

Edző: Elek Gergő

Gólszerzők: Vatamaniuc-Bartha Dávid 2 (1’, 3’), Luiggi Longo 2 (2’, 33’), Sipos Gergő 2 (4’, 6’), Knizs Olivér (39’), ill. Magyar László (38’)

Sárga lapok: Szalmás Zoltán (34’), Hajmási Milán (34’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top