Kupacímvédő futsalcsapatunk 6–2-re múlta felül otthonában az Aramis együttesét. Ifjú tehetségeink oroszlánrészt vállaltak a győzelemből, Vatamaniuc-Bartha Dávid és Fehér Dániel is duplázott a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A magabiztos diadalhoz rajtuk kívül még Dróth Zoltán csapatkapitányunk, valamint Henrique Diniz járult hozzá góllal.

Alig több, mint 48 órával a bajnoki találkozó után szerda este ismét farkasszemet néztünk az Aramis gárdájával, ezúttal Budaörsön léptünk pályára a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Juanra Calvo a betegséggel bajlódó Hajmási Milán és Kovács Máté játékára nem számíthatott, a sérüléséből visszatérő Homlok Levente azonban már rendelkezésére állhatott mesterünknek.

Kezdeményezően, gólra éhesen kezdtük a találkozót, Vas Ádám mondhatni külön csatát vívott Gémesi-kapussal, rövid idő leforgása alatt háromszor is megtornáztatta. Kisvártatva Fehér Dániel lövését kellett hárítania az Aramis kapuvédőjének, majd a kimaradt lehetőségek után már a 4. percben megtörtük a jeget, Vatamaniuc-Bartha Dávid köszönt be (0-1). Továbbra sem engedtük ki a kezünk közül az irányítást, Gémesi Gergőnek pedig újabb bravúrokat kellett bemutatnia, hogy megmentse a budaörsieket a második bekapott góltól.

Ez egészen a 9. minutumig sikerült, amikor egy felpasszolt labdát Dróth Zoltán lőtt pazarul, állítgatás nélkül a jobb alsó sarokba, kettőre növelve a különbséget (0-2).

Eseménydús pillanatok voltak ezek, nem sokkal csapatkapitányunk találata után Lévai Dániel révén szépített az Aramis (1-2), örömük azonban nem tarthatott sokáig, a 11. minutumban a duplázó Vatamaniuc-Bartha Dávid elemi erejű lövése hűtötte le a kedélyeket, és állította vissza a kétgólos differenciát (1-3).

A hazaiak öt a négy elleni szerkezettel kísérleteztek, Gémesi Gergő több alkalommal is már-már mezőnyjátékosként próbálta segíteni a támadásokat, ennek ellenére igazán rizikós szituációt így sem hagytunk kialakítani.

A hazaiak időkéréssel is próbálták rendezni a sorokat, mi azonban támadásban továbbra is rendkívül veszélyesek voltunk, hátul pedig stabilan, egymást kisegítve őriztük az eredményt.

A folytatásban is a remek kapusteljesítmény tartotta életben az Aramist, a játékrész legvégén pedig mesterünk, Juanra Calvo is magához hívta a fiúkat.

A megbeszélés rendkívül hatásosnak bizonyult, az ezt követő szöglet-variációt Fehér Dániel váltotta gólra, 1–4-es állással mehettünk az öltözőbe.

A pihenő után is birtokoltuk a labdát, kézben tartottuk az összecsapást, s bár a házigazda ismét vészkapus játékkal próbálkozott zavart okozni, nem igazán jött be a számítása. Sőt mi több egy elpasszolt labdára Henrique Diniz csapott le, majd gurított az üresen álló kapuba, 1-5 állt már az eredményjelzőn.

Felszabadultan, agilisan játszottunk, és ugyan riválisunk próbált minket letámadni, minduntalan sikerült kihoznunk a labdát, és támadásba lendülni. Gémesi-kapus továbbra is csapata legjobbja volt, de nem hagytuk annyiban a dolgot, és fölényünk birtokában is igencsak komoly offenzívákat vezettünk.

Ostromunk eredményeként ahogy a hétfői bajnokin, úgy ezúttal sem volt hiány kapufából, Vatamaniuc-Bartha Dávid lövése találta telibe a lécet. Nem sokkal később Szalmás Zoltán gólját érvénytelenítette a találkozó játékvezetője, aki úgy ítélte meg, hogy a játékszer korábban már elhagyta a játékteret. Ám fiatal tehetségünket ez sem vetette vissza, a 34. percben egy remek szóló után mesterien tálalt Fehér Dániel elé, aki csapatunk hatodik, saját maga második gólját szerezte (1-6).

Jó iramú, lüktető ütközetet láthattak a nézők, Luiggi Longo dupla kapufát lőtt, egy pillanatra sem volt megállás. Kapunkba időközben Homlok Levente érkezett, aki rögtön egy nagy védéssel mutatkozott be, az ezt követő sarokrúgás utáni kavarodásból azonban a hazaiak jöttek ki jobban, és Gáspár Máté révén voltak eredményesek (2-6).

Hiába volt már csak kevesebb, mint három perc az összecsapásból, a hátralévő időben is rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, végül nem nyitottuk tovább azt a bizonyos ollót. A lefújáskor markáns és megérdemelt 6–2-es győzelmünknek örülhettek a minket szép számban elkísérő szurkolóink, valamint annak, hogy az első lépést megtettük a legjobb négy közé kerülés felé.

A párharc visszavágójára április 6-án, csütörtökön 18 óra 30 perckor kerül sor a Haladás Sportcsarnokban. Előtte azonban még egy bajnoki csata is vár ránk, április 3-án, hétfőn a Kecskemét otthonában lépünk pályára 17 óra 30 perces kezdettel.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon jól játszottunk, nem könnyű ugyanaz az ellenfél ellen játszani két nap után. Mentalitásban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak ma a fiúk, mindenki nagyon koncentrált volt. Örülök, mert előnyt dolgoztunk ki a Magyar Kupában, és úgy gondolom, hogy ilyen játékkal a visszavágón is sikeresek leszünk!”

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA 4. FORDULÓ

ARAMIS SE - HALADÁS VSE 2-6 (1-4)

Aramis: Gémesi Gergő – Moga Edvin, Szücs Barna, Lévai Dániel, Bognár Bence, Molnár Gábor, Gáspár Máté, Kövesdi Zsombor, Vattamány Dávid, Bélavári Botond, Sóvári Benedek, Korompay Ábel

Edző: Moga Flavius Lorant

Haladás: Gyimesi Máté – Luiggi Longo, Dróth Zoltán, Fehér Dániel, Vas Ádám, Alasztics Marcell, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Lévai Dániel (10’), Gáspár Máté (38’), ill. Vatamaniuc-Bartha Dávid 2 (4’, 11’), Dróth Zoltán (9’), Fehér Dániel 2 (20’, 34’), Henrique Diniz (24’)

Sárga lapok: Moga Edvin (26’), ill. Vas Ádám (35’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top