Élvonalbeli futsalcsapatunk a felső-házi rájátszás első felvonásában a Veszprém Futsal 1–0-s legyőzésével tartotta itthon a három pontot. A kiélezett párharc sorsát a 25. percben szédületes góljával Dróth Zoltán fordította a mi javunkra a Haladás Sportcsarnok egy emberként szurkoló közönsége előtt; Alasztics Marcell pedig védelmünkkel karöltve arról gondoskodott, hogy ez a lefújásig így is maradjon.

Csütörtök kora este új fejezetet kezdtek címvédő futsalosaink a bajnoki döntőért folytatott küzdelemben: a felső-házi rájátszás első fordulójában a Veszprém együttesét fogadták a Haladás Sportcsarnokban.

A mieink listavezetőként, hét hozott ponttal várhatták a felső-házi nyitányt, a bakonyiak neve mellett három egység állt a találkozót megelőzően.

Augusztus derekán, az alapszakasz második játéknapján ugyan 7–3-as idegenbeli vereséget szenvedtünk el a veszprémiek otthonában, azonban hazai környezetben magabiztos, 5–0-s sikerrel vettünk revansot az elrabolt pontokért.

Ezúttal is nagy elánnal vetettük bele magunkat a mérkőzésbe, másodpercekkel a kezdést jelző dudaszó után már Nagy Kevin lábában volt vezető találatunk esélye. Agilisabban játszottunk riválisunknál, többet birtokoltuk a labdát, Rutai Balázs révén pedig másodszor is nagy helyzetbe tudtunk kerülni.

A bakonyiak támadások híján minden idegszálukkal a védekezésre összpontosítottak, az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. A mezőnyfölényünk a folytatásban is megvolt, ez azonban komoly ziccerben nem bontakozott ki. A csendesebb szakasz után Hajmási Milán két veszélyeztetése csempészett színt a találkozóba, majd Rutai Balázs életerős próbálkozásánál kellett hárítania Spandler Mátyásnak.

A játék képéről sokat elárul, hogy Alasztics Marcellnek először a 13. minutumban kellett nagy védést bemutatnia – igaz, akkor gyors egymásutánban kétszer is. Jelentős erőket mozgósítottunk, hogy előnybe kerüljünk, Nagy Kevin éles szögből leadott lövésénél is a szerencse állt a veszprémiek mellé, majd remek szólója után Dróth Zoltán találta telibe a jobb kapufát.

Bő öt perccel a szünet előtt vezetőedzőnk időt kért, majd kisvártatva válogatott hálóőrünk, Alasztics Marcell egy remek helyzetfelismerésből próbálta meglepni „kollégáját”, aki azonban még kapu fölé tudta paskolni a játékszert. Kettő minutum volt hátra a játékrészből, amikor Fehér Zsolt is magához hívta övéit, a vendégek sem tettek le arról, hogy még a pihenő előtt lépéselőnybe kerüljenek. Ez végül egyik csapatnak sem sikerült, gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

A fordulás után Hajmási Milán lehetősége adta meg az alaphangot, folytattuk a nagy rohamokat, nyomás alá helyeztük ellenfelünk várát. Spandler-kapus figyelme egy pillanatra sem lankadhatott, Rutai Balázs és Dróth Zoltán kísérleteinél kellett dupláznia, Henrique Diniz higgadt mozdulatánál viszont nem rajta múlott, hogy a labda centikkel suhant el a jobb kapufa mellett.

Ami közelről nem ment, az 13 méterről igen: a 25. percben Dróth Zoltán végezhetett el szabadrúgást, melyet hatalmas erővel, kíméletlenül a hálóba bombázott, megszerezve ezzel a vezetést csapatunknak (1-0).

A folytatásban faultjaink száma négyre növekedett, erre is figyelnünk kellett, miközben a veszprémieknek egyre sürgősebbé vált a dolog, és nyíltabb játékot vállaltak fel. Szervezett játékunknak köszönhetően sikerült átvészelni a veszélyes szituációkat, azonban a 32. percben aztán egy sajnálatos esemény miatt hosszabb ideig állt a játék, Rutai Balázs ugyanis bokasérülést szenvedett, aki nem is tudta saját lábán elhagyni a pályát.

Válogatott játékosunk ápolása után nem sokkal Juanra Calvo mesterünk időt kért, és a véghajrához közeledve instrukciókkal látta el a fiúkat.

A Veszprémnek nem volt veszítenivalója, nekünk pedig százszázalékos koncentrációra és fegyelemre volt szükségünk, hogy hálónk érintetlen maradjon. No, meg hatalmas mentésre is, Bognár fejesénél ugyanis Arnon Cassemirónak a gólvonalról kellett kivágnia a labdát, mindezt másfél perccel az összecsapás vége előtt.

A hátralévő időben ugyan még próbálkoztak Fehér Zsolt tanítványai, a mérkőzést azonban lehoztuk kapott gól nélkül, és 1–0-s győzelemmel kezdtük meg a legjobb hat csapat felső-házi versenyfutását.

A felső-házi rájátszás következő fordulójára két hét múlva, a válogatott világbajnoki-selejtezőit követően kerül sor, március 10-én 18 óra 30 perckor a Berettyóújfalu otthonában lépünk pályára.

Juanra Calvo vezetőedző: „A rájátszásban minden meccs kemény, és szerintem a vezető gólunking jobban játszottunk, akár több találat is lehetett volna az előnyünk. De a futsalban sincs másként, mint bármely sportágban: jó játékkal, de kimaradt helyzetekkel biztosan szorosabbá válik a mérkőzés, és még az is benne van, hogy nem tudsz győzni. Boldog vagyok, hogy ennek ellenére megnyertük a mai párharcot, ez azt jelenti, hogy sok dolgot jól csináltunk, és természetesen a hibákon javítani próbálunk majd. Persze kemény összecsapásra számítottunk, elég csak arra gondolni, hogy a Veszprém szinte végig az első, vagy a második helyen volt az alapszakaszban, csak az utolsó fordulóban csúsztak le a negyedik pozícióba, szóval nagyon értékes három pontot tartottunk itthon”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZ 1. FORDULÓ

HALADÁS VSE - VESZPRÉM FUTSAL 1-0 (0-0)

Haladás: Alasztics Marcell - Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Arnon Santos Cassemiro, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Barta Dávid, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Veszprém: Spandler Mátyás - Fridrich Dávid, Dorogi Benjámin, Aleksandar Gavrilovic, Gerencsér Antal, Soós Benjámin, Tatai József, Molnár Raul, Boromisza Dániel, Bognár Patrik, Ábrahám Botond, Bencsik Ádám, Fellembek Zétény, Kiss Milán

Edző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Dróth Zoltán (25’)

Sárga lapok: Juan Ramón Calvo Rodríguez (31’), ill. Bencsik Ádám (25’), Fehér Zsolt (34’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top