Címvédő futsalegyüttesünk az Újpest elleni 7–1-es győzelmével biztosította helyét a Magyar Kupa legjobb nyolc csapatának mezőnyében. Az első játékrész egygólos vezetésünkkel ért véget Dróth Zoltán duplájának köszönhetően, majd a második félidőben Rutai Balázs kezdte meg a gólgyártást, Arnon Cassemiro folytatta, a hajrában pedig Luiggi Longo, Vatamaniuc-Bartha Dávid, valamint Hajmási Milán talált be a Haladás Sportcsarnokban.

Élvonalbeli futsalcsapatunk nemcsak a bajnokságban, de a Magyar Kupában is címvédőként léphet pályára, ahol péntek este a legjobb nyolc közé jutás közé volt a tét a Haladás Sportcsarnokban. Az egyenes kieséses találkozón az Újpest gárdájával kellett farkasszemet néznünk, akikkel legutóbb január 23-án, a fővárosban találkoztunk. Akkor szoros csatában, 2–0-s győzelemmel hoztuk el a bajnoki pontokat a lilamezesektől.

A találkozó előtt a tragikusan fiatalon elhunyt szurkolónkra, Molnár Tamásra emlékeztünk egyperces gyászszünettel. Nyugodj békében, Tomi!

Ha az előző, Rubeola elleni bajnoki alkalmával úgy fogalmaztunk, hogy álomszerűen kezdődött számunkra a párharc, akkor ezt ezúttal nyugodtan tovább is fokozhatjuk: alig telt el fél perc a mérkőzésből, amikor Vas Ádám remek szólója és átadása után Dróth Zoltán lőtte ki a kapu bal felső sarkát (1-0).

A hidegzuhanyból ébredve igyekeztek életjeleket mutatni a fővárosiak, megbecsülték a játékszert, és próbáltak beszorítani minket. A lilák erőfeszítését kisvártatva siker is koronázta: egy életerős távoli lövést Alasztics Marcell bravúrosan védett, ám az ezt követő rögzített játékhelyzetet követően a 3. percben Suscsák Máté egyenlített (1-1).

A bekapott gól után erősítettünk, különösen Luiggi Longo jelentett nagy veszélyt Kinics Bence kapujára, a vendégek hálóőre azonban derekasan állta a sarat. Másik brazil légiósunk, Arnon Cassemiro egy szép egyéni akcióból az oldalhálót találta el, az összecsapás ezen szakaszában egyértelműen a mi akaratunk érvényesült.

Az újpestiek trénere, Németh Péter időt kért, majd öt a négy elleni játékra álltak át. Fölényünkből ekkor sem engedtünk, Szalmás Zoltán nagy helyzeténél még hárítani tudott Kinics, azonban a 10. minutumban egy egészen káprázatos Dróth Zoltán-találattal kerültünk ismét előnybe (2-1).

A folytatásban a mezőnyjáték dominált, komoly lehetőséget nem jegyezhettünk fel, mindezek mellett azonban említésre méltó, hogy egyik csapat neve mellett sem állt fault, rendkívül sportszerű volt a találkozó. Kicsivel kevesebb, mint három perccel a szünet előtt trénerünk, Juanra Calvo is magához hívta övéit, majd Vas Ádám járt a legközelebb az eredmény módosításához, próbálkozását azonban védte Kinics-kapus, s mivel a lilák újabb vészkapusra váltása sem hozott gólt, 2-1-ről várhattuk a második felvonást.

A fordulás után aztán magasan volt a léc, már ami az első játékrész elején szerzett találat gyorsaságát illeti, Luiggi Longo hathatós közreműködésével Rutai Balázsnak azonban ezt is sikerült megugrania, 11 másodperccel a középkezdést követően 3–1-re módosította az állást. A kapuban Alasztics Marcell védései adtak biztonságot a mieinknek, akik egyre inkább elkapták a fonalat, megérezték a vérszagot.

Dróth Zoltán révén sikerült is a kapuba találnunk, ám a játékvezető érvénytelenítette a gólt, mivel a labda elhagyta előtte a játékteret, így aztán maradt a kétgólos differencia. A budapestiek nem igazán tudtak kibontakozni, a 27. percben azonban nagy lehetőség adódott előttük az egyenlítésre, a kecsegtető szabadrúgást viszont nem sikerült gólra váltaniuk.

A felvonás derekához közeledve időt kértek a lilamezesek, a játékmegszakítás után Vatamaniuc-Bartha Dávid helyzeténél Kinics védett nagyot. Nem sokkal később azonban már ő sem tudott segíteni, Arnon Cassemiro távoli bombája talált utat a kapuba, 4-1-ről folytatódhatott a találkozó.

Egyre inkább úgy tűnt, hogy felőröltük riválisunkat, Rutai Balázs a kapufát találta el, sokat tettünk azért, hogy lezárjuk az összecsapást, pár másodperccel később épp nyári szerzeményünk átadását lőtte nem sokkal a bal kapufa mellé Vas Ádám.

Ezután viszont jött a mindent eldöntő 36. perc: előbb Luiggi Longo lőtt védhetetlenül a léc alá (5-1), majd az atlétákat is ámulatba ejtő sprintjét követően Vatamaniuc-Bartha Dávid volt eredményes (6-1).

Eldőlni látszott a továbbjutás sorsa, végül ezt Vatamaniuc-Bartha Dávid passzából Hajmási Milán pecsételte meg (7-1). A lefújáskor magabiztos, 7–1-es sikerünket ünnepelhettünk népes szurkolótáborunkkal, valamint azt, hogy bejutottunk a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé.

Csapatunk jövő hét csütörtökön már a felső-házi rájátszás nyitányán száll harcba az alapszakasz első helyéről továbbvitt pontok gyarapításáért, 18 óra 30 perces kezdettel a Veszprém együttesét fogadjuk.

Juanra Calvo vezetőedző: „Mondhatom, hogy jó formában vagyunk, az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy a mérkőzés végeredménye nem feltétlenül mutatja a találkozón történtek képét. Az Újpest nagyon jól játszott, nehéz dolgunk volt ma, de boldog vagyok, hogy továbbjutottunk, és annak is, hogy remek formában kezdhetjük a rájátszást. Most veszi kezdetét a legfontosabb szakasza a bajnokságnak, remélem, hogy ezt a teljesítményt visszük tovább a felső-házba is”

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA 3. FORDULÓ

Haladás VSE - Újpest FC-220volt 7-1 (2-1)

Haladás: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Dróth Zoltán, Arnon Santos Cassemiro, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Újpest: Kinics Bálint - Klacsák Bence, Szeghy Szabolcs, Suscsák Máté, Harnisch Ákos, Tyukász Péter, Farsang Lőrinc, Szieber Martin, Horváth Benedek, Horváth Barnabás, Szabó József, Lipl Noel

Edző: Németh Péter

Gólszerzők: Dróth Zoltán 2 (1’, 10’), Rutai Balázs (21’), Arnon Cassemiro (33’), Luiggi Longo (36’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (36’), Hajmási Milán (37’), ill. Suscsák Máté (3’)

Sárga lapok: Luiggi Longo (27’), ill. Suscsák Máté (21’)

Fotó: Dénes Balázs

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top