Az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában 10–2-re győztük le a Rubeola együttesét a Haladás Sportcsarnokban. Kétszer is bevette riválisunk kapuját Dróth Zoltán csapatkapitányunk, Rutai Balázs és Henrique Diniz; de Nagy Kevin, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, valamint Vas Ádám is beköszönt. A honi pontvadászat első szakaszát a tabella élén zártuk, így hét pontot viszünk magunkkal a felső-házi rájátszásba.

Hazai környezetben, szurkolóink előtt zárhattuk a bajnokság első etapját, melynek utolsó találkozóján a Rubeola együttesét láttuk vendégül. A tavaly novemberi ütközetről nekünk lehetnek szebb emlékeink, akkor egy 8–0-s győzelemmel tértünk haza.

Rendkívül agilisan, motiváltan és esélyeshez méltóan kezdtük az összecsapást, fölényünk pedig már a 2. percben góllá érett: egy sarokrúgás után Nagy Kevin lőtt laposan a kapuba, megadva ezzel az összecsapás alaphangját (1-0).

A gyorsan megszerzett előnyt követően is nagy elánnal rohamoztunk, Luiggi Longo lövésénél azonban a hazai kapufa nem velünk volt, így nem tudtuk megduplázni vezetésünket. Csömöri ellenfelünk védekezésre kényszerült, egy-egy gyors támadást tudtak csak vezetni, ezek azonban a jó védekezésünknek, valamint Gyimesi Máténak köszönhetően elhaltak.

A találkozó előtti napon születésnapját ünneplő Rutai Balázs megirigyelte Luiggi Longót, ő is eltalálta a kapufát, a mozdulatsor vége azonban ezúttal egy szenzációs találat lett, a játékszer ugyanis a lécről a gólvonal mögé vágódott (2-0).

A vendégek számára nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy szerették volna, kockáztatniuk kellett, így hát Vincze-kapussal gyakorlatilag öt a négy elleni játékra álltak át.

A váltásnak köszönhetően többet is voltak térfelünkön, próbáltak helyzeteket kidolgozni, Gyimesi Máté azonban remekül állta a sarat. Így érkeztünk el a játékrész feléhez, melyet Dróth Zoltán egy óriási bombával tett emlékezetessé, így már 3-0 állt az eredményjelző táblán. Riválisunk időkérésre szánta el magát, nem sokkal később azonban újabb strigula került Rutai Balázs neve mellé, a 12. minutumban másodszor is beköszönt (4-0).

A sárgamezesek Gál Máté révén hamar szépítettek (4-1), majd mi veszélyeztettünk, Knizs Olivér léphetett ki ziccerben Dróth Zoltán passza után, a párharcot azonban a vendégkapus nyerte. Ifjú, korosztályos válogatott tehetségünk nagy kedvvel játszott, a 17. percben ismét kapura tört, végül Dróth Zoltán értékesítette szemet gyönyörködtetően a kipattanót (5-1).

A felvonás hajrájában is a mi akaratunk érvényesült, ez azonban újabb gólt nem már nem eredményezett a szünetet jelző dudaszóig, így 5-1-ről vághattunk neki a második felvonásnak.

Nem túlzás azt állítani, hogy álomszerűen kezdődött számunkra a második húsz perc, egy eladott labda után Luiggi Longo ugyanis kevesebb, mint tizenöt másodperc elteltével gondoskodott arról, hogy újabb középkezdést végezhessen el a Rubeola csapata (6-1).

Kisvártatva Kovács Máté ziccerét védte a vendégek hálóőre, majd nem csak a mérkőzés összefoglalójába bevágható momentumok gyűltek, hanem a faultokat is, két és fél perc alatt már három állt a nevünk mellett. Negyedik szabálytalanságunk után rendkívül kecsegtető szabadrúgást, s ezzel együtt esélyt tékozoltak el a csömöriek, amit Szalmás Zoltán meg is büntetett, a 25. percben 7–1-re módosítva a találkozó állását.

Ellenfelünk energiáit felemésztette a védekezés, ennek ellenére nem adták fel annak esélyét, hogy valamivel szorosabbá tegyék a mérkőzést, ehhez azonban Gyimesi Máténak is volt egy-két szava. Felszabadultan játszottunk, mentünk előre az újabb gólókért, melyekre nem is kellett sokat várni: a 28. minutumban Vas Ádám lőtt kíméletlenül a léc alá egy kipattanót (8-1), majd egy elpasszolt labdát Henrique Diniz gurított higgadtan a hálóba (9-1).

A Rubeola trénere magához hívta övéit, mi azonban továbbra sem álltunk le a gólgyártással: Kovács Máté oldalberúgásának szeme volt, Henrique Diniz pedig két percen belül másodszor volt eredményes (10-1). A mérkőzés ezen szakaszára ugyan már eldőltek a lényegi kérdések, ám a mieink ezzel mit sem törődve támadtak, újabb és újabb lehetőségeket dolgoztak ki, fiataljainkban hatalmas bizonyítási vágy égett.

A Rubeola végül a második játékrészben sem maradt gól nélkül, a 37. percben Rohrbeck Balázs alakította 10–2-re az eredményt. Luiggi Longo még forgácsolt egyet a kapufán, ez azonban már nem osztott, nem szorzott, győzelmünk egy pillanatig nem forgott veszélyben. Az összecsapás végül 10-2-es győzelmünkkel zárult, így az alapszakasz megnyerésén túl egy magabiztos sikerrel, és pozitív előjelekkel készülhetünk az előttünk álló, február 17-én sorra kerülő Újpest elleni Magyar Kupa-találkozóra.

Juanra Calvo vezetőedző: Egy olyan „problémával” is küzdök, hogy sok jó játékosunk van, akik közül viszont csak öt lehet a pályán. Pozíciónktól függetlenül minden mérkőzésen a legjobb formánkra törekszünk, és nagyon örülök, mert ma mindenki nagyon jó teljesítményt mutatott, mint a rutinos, mind a fiatalabb játékosaink. Ez azért is fontos, mert jön az Újpest elleni kupameccs, ahol mindenképpen nyerni kell a továbbjutáshoz, bízom benne, hogy hasonlóan jól fogunk akkor is játszani”

FÉRFI FUTSAL NB I. 22. FORDULÓ

HALADÁS VSE - RUBEOLA FC 10-2 (5-1)

Haladás: Gyimesi Máté – Szalmás Zoltán, Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Alasztics Marcell, Kovács Máté, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Rubeola: Vincze Szabolcs – Maruzsi Máté, Somogyi Márk, Huszty Dániel, Gál Máté, Kovács Balázs, Rohrbeck Balázs, Csikós Erik, Hadzsi Máté, Katona Noel

Edző: Jenei Ottó

Gólszerzők: Nagy Kevin (2’), Rutai Balázs 2 (5’, 12’), Dróth Zoltán 2 (9’, 17’), Luiggi Longo (21’), Szalmás Zoltán (25’), Vas Ádám (28’), Henrique Diniz 2 (29’, 31’), ill. Gál Máté (12’), Rohrbeck Balázs (37’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top