Kupacímvédő csapatunk 8–1-es győzelemmel rajtolt a Tihanyi FC vendégeként az idei Férfi Futsal Magyar Kupában. Vas Ádám és Szalmás Zoltán duplázott, de Rutai Balázs, Sipos Gergő és Arnon Santos Cassemiro is beköszönt; valamint a saját nevelésű, 16 esztendős Körmendy Gábor megszerezte első élvonalbeli gólját.

A 2023-as évet, és egyben a Magyar Kupa-szereplésünket is megkezdtük a II. osztály Nyugati csoportjában szereplő Tihanyi FC vendégeként. Mesterünk, Juanra Calvo Dróth Zoltán játékára sérülés miatt nem számíthatott, ifjú tehetségünk, a 16 esztendős Körmendy Gábor viszont ismét ott volt a mieink keretében.

Esélyeshez méltóan nagy elánnal vetettük bele magunkat a mérkőzésbe, egy perc sem telt el, és válogatott összjátékból: Rutai Balázs és Szalmás Zoltán szép akciójának köszönhetően utóbbi találatával megszereztük a vezetést (0-1). A hazaiak nem illetődtek meg, sőt közel is jártak ahhoz, hogy gyorsan válaszoljanak, ám Gyimesi Máté remek védéssel hárította el a veszélyt.

Mezőnyfölényben játszottunk, a tihanyiak azonban stabilan, fegyelmezetten védekeztek, sokat futottak, így aztán nem volt könnyű dolgunk, ami a retesz újbóli feltörését illeti. Ez a 7. minutumban aztán összejött, Rutai Balázs egy tetszetős lefordulás után lőtt a kapuba, 0–2-re módosítva ezzel a találkozó állását.

A különbség megduplázása után még nagyobb fölényt tudtunk kialakítani, egyre fokoztuk a nyomást, majd a 8. percben Hajmási Milán oldalberúgására érkezett tankönyvbe illő módon Szalmás Zoltán, aki csapatunk harmadik, saját maga második gólját szerezte az összecsapáson (0-3).

A folytatásban is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, lábról lábra járt a labda, Sipos Gergő pedig egy formás és villámgyors támadás végén igencsak közel járt ahhoz, hogy feliratkozzon a gólszerzők közé.

Ezt követően a szabadrúgásoké lett a főszerep, amelyből mi jöttünk ki jobban, és egy okos figura és Vas Ádám remek tekerése után már 0–4-re vezettünk a 12. minutumban.

Nem sokkal később a hazaiak az időkérés mellett döntöttek, a játékrész hajráját igyekeztek is megnyomni, Kovács Máté révén viszont mi jártunk közelebb ahhoz, hogy újra megzörgessük ellenfelünk hálóját. A lehetőségek ellenére már nem esett újabb gól az első húsz percben, így a szünetben 0-4 állt az eredményjelző táblán.

A második felvonást öt a négy elleni játékkal kezdték a Balaton-partiak, a folytatásban viszont kísértetiesen hasonló forgatókönyv következett, mint az első játékrészben: egy labdaszerzés után ezúttal Vas Ádám volt eredményes az első percben, majd egy Gyimesi Máté-védésnek tapsolhattunk (0-5).

Kontrolláltuk a mérkőzést, nem hagytuk vendéglátóinkat kibontakozni, fölényünk pedig újabb találatban mutatkozott meg: a 26. minutumban Nagy Kevin átadását Sipos Gergő váltotta gólra, aki aztán szinte rögtön utána meg is tornáztatta Schmidmajer Ádámot, a tihanyiak komoly élvonalbeli tapasztalattal bíró hálóőrét (0-6).

A folytatásban ismét vészkapus szerkezetre váltottak a sötétmezesek, ám mi sem értük be ennyivel, nagy erőket mozgósítottunk az újabb találatért. A kapuban Homlok Levente váltotta Gyimesi Mátét, majd következett a 32. perc, amely minden bizonnyal emlékezetes lesz Körmendy Gábor számára.

Fiatal titánunk gyönyörűen lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát, ezzel pedig első ízben volt eredményes tétmérkőzésen az NB I.-es csapat tagjaként (0-7). A jelentős előny tudatában sem lassítottunk, jó ritmusban és látványosan játszottunk, amely impozáns támadásokban, helyzetekben is megmutatkozott. Így érkeztünk el a hajrához, amikor is szépített a Tihany, Horváth Botond értékesítette a megítélt büntetőt (1-7).

Nem volt már hátra sok idő a mérkőzésből, ám aki azt hitte, hogy már nem lesz több említésre méltó momentum, bizony tévedett: a 39. minutumban brazil légiósunk, Arnon Santos Cassemiro egy hatalmas bombával szomorította a hazai együttest, ezzel pedig ki is alakította a találkozó 1–8-as végeredményét.

Juanra Calvo vezetőedző: „Mindig nehéz az első meccsen játszani egy hosszabb pihenő után, de örülök, hogy azt láttam viszont a mérkőzésen is, amit az első héten a tréningeken, amikor is nagyon jól edzettek a fiúk. Mindenki motivált és koncentrált volt, és a hibáink is a háromhetes kihagyásból adódtak szerintem, de nagyon hasznos volt ez a találkozó. Jól támadtunk és remekül védekeztünk, bízom benne, hogy a következő bajnokin is ilyen teljesítményt mutatunk

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA 2. FORDULÓ

TIHANYI FC - HALADÁS VSE 1-8 (0-4)

Tihany: Schmidmajer Ádám - Fehér Dávid, Hoffer Dávid, Horváth Botond, Tar Tamás, László Gábor, Kovács Ádám, Petróczi Márton, Bocsev Balázs, Bencsik Áron, Rusvai László, Horváth Benjamin, Gulyás István, Illés Áron

Haladás VSE: Gyimesi Máté - Szalmás Zoltán, Nagy Kevin, Arnon Santos Cassemiro, Rutai Balázs, Homlok Levente, Kovács Máté, Luiggi Longo, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Horváth Botond (37’), ill. Szalmás Zoltán 2 (1’, 8’), Rutai Balázs (7’), Vas Ádám 2 (12’, 22’), Sipos Gergő (26’), Körmendy Gábor (32’), Arnon Santos Cassemiro (39’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top