Bajnoki címvédő futsalosaink 9–2-es győzelmet arattak a Haladás Sportcsarnokban a veretlenül érkező Aramis gárdája ellen. A nagyszerű csapatmunka eredményeként hét játékosunk is betalált, és mindössze két budaörsi gólt engedtünk. Csapatkapitányunk, Dróth Zoltán triplázott, mellette Sipos Gergő, Hajmási Milán, Nagy Kevin, Henrique Diniz, Rutai Balázs, valamint Fehér Dániel.

Egy hét leforgása alatt a második mérkőzés várt NB I.-es futsalcsapatunkra, a hétfői 8–1-es Nyíregyháza elleni sikerünket követően egy kőkemény derbi várt együttesünkre a Haladás Sportcsarnokban. A Nyíregyháza elleni mérkőzést sérülése miatt Dróth Zoltán nélkül kellett megvívnia a fiúknak, válogatott klasszisunk ezúttal viszont már ott tudott lenni a keretben. Szalmás Zoltán és Homlok Levente azonban még nem állhatott Juanra Calvo mesterünk rendelkezésére.

A bemelegítés során a SPORT36-ZEUS Kft. jóvoltából a mieink rózsaszín pólót viseltek, illetve egy közös csapatkép is készült, mellyel a „Rózsaszín október” - küzdelem a mellrák elleni kampány üzenetére hívta fel közösen a figyelmet a két együttes, ezzel is támogatva az akció célját, miszerint a rendszeres önvizsgálat és szűrővizsgálat életet menthet!

A találkozón az Aramis indította útjára a labdát, majd rögtön az első perc végén Dávid Richárd egy hatalmas lökettel jelezte, hogy csak a három pont elfogadható számunkra. Természetesen a vendégek sem hagyták annyiban a dolgot, a 3. minutumban Hosszú Ádám előtt adódott nagy lehetőség a gólszerzésre.

A folytatásban a faultok kerültek előtérbe, majd a 7. minutumban időt kért az Aramis, amely a találkozó ezen szakaszában enyhe fölényben játszott, ez a sarokrúgások számában is megmutatkozott. A 9. percben Dávid Richárd megkapta második sárga lapját, így számára nem folytatódhatott az összecsapás.

Nem sokkal később Juanra Calvo vezetőedzőnk is magához hívta övéit, ezután ígéretes helyről jutottunk szabadrúgáshoz, amelyet végül oldalberúgásra cseréltünk.

Nagy nyomást gyakoroltunk riválisunk kapujára, Henrique Diniz kísérlete centikkel kerülte el a kaput, a 15. percben azonban megtört a jég: Nagy Kevin centerezésére Sipos Gergő érkezett, aki megszerezte a vezetést csapatunknak (1-0).

Vérszemet kaptunk, Rutai Balázs emelt nem sokkal kapu fölé, majd Hajmási Milánnak kellett korrigálnia egy labdavesztést a saját kapuja előtt. Kicsivel kevesebb, mint két és fél perccel a játékrész vége előtt az ötödik faultunkat is begyűjtöttük, így aztán erre is nagyon kellett figyelnünk a hátralévő időben. Szabálytalanságaink számát nem növeltük, góljainkét azonban igen, a 18. percben Dróth Zoltán duplázta meg előnyünket, így már 2-0 állt az eredményjelzőn. Talán már sokan elkönyvelték, hogy így is fog véget érni a félidő, Büki Baltazár azonban 2–1-re módosította az állást a 20. minutumban, innen várták a csapatok a folytatást.

A pihenő után mindkét együttes nagy elánnal vetette bele magát a második felvonásba: előbb Henrique Diniz okos, lapos lövése jött ki a kapufáról, majd Alasztics Marcellnek kellett nagy bravúrt bemutatnia. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, egy Alasztics Marcell, Sipos Gergő, Hajmási Milán kombináció végén hatalmasat kellett mentenie a vendégek játékosának, ezt követően viszont egy oldalberúgásból Horváth Szabolcs egyenlített (2-2).

A bekapott gól sem nem tört meg minket, rendületlenül mentünk előre, Arnon Santos Cassemiro, majd Rutai Balázs is nagyon közel járt ahhoz, hogy lépéselőnyhöz juttasson bennünket. Ebben az etapban is bőven kijutott a faultokból, kemény párharcokból, mindkét oldalon szépen gyűltek a szabálytalanságok. Így érkeztünk el a 18. perchez, amikor is Dróth Zoltán mutatott utat az egált követő történethez, újra előnybe kerültünk (3-2).

A vezetés ellenére maximális koncentrációra, fegyelmezettségre volt szükségünk, valamint válogatott hálóőrünk, Alasztics Marcell remeklésére, amiből létszámfölényes kontrát tudtunk vezetni. Az Aramis játékosai szögletre mentettek, melyet azonban már nem úsztak meg, Dróth Zoltán harmadik találatával 4–2-re változott az eredmény, visszaállt a kétgólos különbség a félidő derekán.

Innentől aztán az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, Nagy Kevin próbálkozott távolról, majd a 31. percben Hajmási Milán rúgott óriási gólt, már 5-2 állt az eredményjelző táblán. Ha ez nem lett volna elég a vendégek számára, a 32. percben Büki Baltazár második sárga lapját is begyűjtötte, így neki is idő előtt ért véget a mérkőzés.

Az emberelőnyös szituációt aztán kisvártatva sikerült is gólra váltanunk, Dróth Zoltán passzát Nagy Kevin lőtte közelről a kapuba (6-2). A történtek megfogták a budaörsieket, ráadásul a 33. percben Henrique Diniz is feliratkozott a góllövők közé, végleg eldőlni látszott a győzelem, valamint a három pont sorsa (7-2). Ismét időt kért az Aramis, a vendégek kapust is cseréltek, mi pedig az ötödik faultunkat is összeszedtük szűk öt perccel a vége előtt.

Nem sokkal később Horváth Szabolcs próbált kiharcolni egy szabálytalanságot, a játékvezető sípja néma maradt, Rutai Balázs pedig góllal büntetett a 36. minutumban (8-2). Kiszakadt a gólzsák, Fehér Dániel is beköszönt egy perccel később, gólja egyben a párharc végeredményét is jelentette (9-2). Csapatunk ezzel elsöprő, hétgólos győzelemmel tartotta itthon a 3 pontot.

 

A folytatásban válogatott szünet következik a bajnokságban, hiszen nemzeti csapatunk október 7-én Horvátország ellen lép pályára világbajnoki selejtezőn. A honi pontvadászat pedig október 14-én, pénteken a Nyírbátor otthonában folytatódik számunkra.

 

Juanra Calvo vezetőedző: Úgy gondolom, a végeredmény nem tükrözi hűen a mérkőzés egészét, hiszen 4–2-ig nagyon szoros párharc volt. 2-2-nél kulcsfontosságú volt, hogy melyik csapat szerzi meg a harmadik gólt, ez szerencsére nekünk sikerült. Boldog vagyok, mert mindent beleadtak a fiúk, harcoltunk, küzdöttünk és nagy szívvel játszottunk. Örülök a győzelemnek, de ha ránézünk a tabellára, láthatjuk, hogy nagyon messze vagyunk még az első helytől, ahol lenni szeretnénk, sokat kell dolgoznunk. Bízom benne, hogy ilyen intenzitással tudjuk folytatni a munkát, mert csak így tudunk előrelépni”

FÉRFI FUTSAL NB I 6. FORDULÓ

HALADÁS VSE - ARAMIS SE 9-2 (2-1) 

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Nagy Kevin, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Arnon Santos Cassemiro, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Aramis SE: Soós Arnold - Horváth Norbert, Horváth Szabolcs, Bognár Bence, Büki Baltazár, Molnár Gábor, Vattamány Dávid, Komáromi Péter, Lux Bence, Hosszú Ádám, Edvin Moga, Fekete Márk, Lévai Dániel, Sámson Zoltán

Edző: Moga Flavius Lorant

Gólszerzők: Sipos Gergő (15'), Dróth Zoltán 3 (18', 27', 29'), Hajmási Milán (31'), Nagy Kevin (32'), Henrique Diniz (33'), Rutai Balázs (36'), Fehér Dániel (37'), ill. Büki Baltazár (20'), Horváth Szabolcs (24')

Sárga lapok: Arnon Santos Cassemiro (27’), Gyimesi Máté (40’), Kovács Máté (40’), ill. Komáromi Péter (10’), Horváth Szabolcs (33’), Fekete Márk (40’)

Kiállítva: Dávid Richárd (8’), ill. Büki Baltazár (32’)

Fotó: Szabó Magdics Gábor

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top