NB I.-es futsalcsapatunk 7–3-as vereséget szenvedett a bajnokság második fordulójában a Veszprém Futsal otthonában. Öröm az ürömben, hogy új játékosaink megszerezték első találatukat szombathelyi színekben: Rutai Balázs és Arnon Santos Cassemiro is eredményes volt, de csapatkapitányunk, Dróth Zoltán is bevette a veszprémi kaput.

A Kecskemét elleni gólzáporos döntetlen után négy nappal már újabb kemény erőpróba várt csapatunkra, Veszprémbe utaztunk a pontvadászat második játéknapján. Alasztics Marcell, Luiggi Longo, Vas Ádám és Nagy Kevin a lelátóról biztatta társait, viszont Rutai Balázs már bevethető volt, így éppen korábbi csapata ellen tudott pályára lépni első alkalommal Haladás-színekben.

Nem indult jól számunkra az összecsapás, korán hátrányba kerültünk, Kártik Zsombor már az 1. percben beköszönt egy centerezést követően (1-0). A bekapott gól után aztán igyekeztünk rendezni a sorokat, főként a hazaiak térfelén zajlott a játék, Dróth Zoltán két ígéretes szabadrúgást is elvégezhetett, ám mindkettőt blokkolni tudták a veszprémi játékosok.

A 3. minutumban a hazaiak is szabadrúgáshoz jutottak, Gyimesi védett hatalmasat, nem sokkal később Spandler is megtette ugyanezt, mindkét hálóőr remek teljesítménnyel rukkolt elő. Rendületlenül mentünk előre, előbb Henrique Diniz ívelését fejelte nem sokkal a kapu mellé Dróth Zoltán, majd a 9. percben az éppen a bakonyiaktól érkező, sérülése után visszatérő Rutai Balázs fordult kapura, próbálkozása után azonban szöglet következhetett.

A játékrész derekán a Berettyóújfaluból Veszprémbe igazoló Kártik Zsombor ollózása még elkerülte a kaput, néhány másodperccel később azonban megduplázta előnyét ellenfelünk, Everton lőtt szép mozdulattal a hosszú sarokba (2-0). A kétgólos hátrány ellenére sem torpantunk meg, szinte rögtön a középkezdés után a kapufa segített a veszprémieken, maradt a 2–0-s állás.

Fehér Zsolt együttese aztán az ötödik faultját is begyűjtötte, Dróth Zoltánnal szemben szabálytalankodtak, aki ezt követően 2–1-re módosította az eredményt, egy találatra zárkóztunk. A hazaiak időt kértek, mi pedig egyértelműen magunkra találtunk, és mindent megtettünk az egyenlítésért.

Három perccel a felvonás vége előtt aztán Rutai Balázs lépett elő főszereplővé: ballábas löketét még ki tudta ütni Spandler, a szöglet után azonban már nem hibázott, első szombathelyi színekben szerzett gólját pedig rendkívül sportszerűen, visszafogottan ünnepelte (2-2). Az első játékrész hátralévő időszakában már nem változott az eredmény, így aztán 2–2-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után nagy elánnal vetettük bele magunkat a mérkőzésbe, előbb Dávid Richárd tesztelte válogatott hálóőr társát, majd Henrique Diniz találta el a kapufát Sipos Gergő centerezését követően. A másik oldalon Kártik Zsombor törte szét majdnem a lécet, ami jelzésértékű volt számunkra, ráadásul a 23. percben ismét középkezdéshez kellett felállnunk, Fridrich Dávid góljával ismét a Veszprém került lépéselőnybe (3-2). Mindkét gárda villámgyorsan ment át védekezésből támadásba, óriási mentésekre volt szükség a kapuk előtt, a hazaiak pedig egy újabb kapufával borzolták szurkolóink idegeit.

Kemény mezőnyjáték folyt a pályán a hatalmas hőségben, sokasodtak a szabálytalanságok, riválisunk pedig bánatunkra tovább tudta növelni előnyét, a 28. percben ismét Everton volt eredményes (4-2), kísértetiesen hasonló forgatókönyv zajlott, mint az első játékrészben. A 29. minutumban Juanra Calvo trénerünk úgy érezte, kockáztatnunk kell, így aztán öt a négy elleni játékra váltottunk. A szerkezetváltás aztán kis híján rosszul sült el, Kártik Zsombor kísérleténél a kapufa segített ki minket. Rendkívül töredezett volt a játék, sok volt a törlés, sérülés, ápolás, ez pedig nem feltétlenül a mi malmunkra hajtotta a vizet.

Továbbra is vészkapussal próbáltunk nyomást helyezni a veszprémi kapura, igazán komoly helyzetet azonban nem sikerült kialakítani, egy Dróth Zoltán-lövést jegyezhettünk fel, amit viszont Fridrich Dávid blokkolni tudott. A szépítésért tett erőfeszítéseinket a 34. percben aztán siker koronázta, nem csak Rutai Balázs, de Arnon Santos Cassemiro is megszerezte első találatát csapatunkban, ezzel pedig 3-4 állt az eredményjelzőn. Próbáltuk a saját játékunkat játszani, türelmesen járatni a labdát, a 37. minutumban azonban Dróth Zoltánt látták szabálytalannak a játékvezetők, ami a hatodik faultunk volt, veszprémi kisbüntető következhetett.

A tízméterest Molnár Raul értékesítette, ismét távolabb kerültünk a pontszerzéstől (5-3). Ebben a szituációban már nem volt veszítenivalónk, maradtunk az öt a négyes játéknál, egy hibánkat kihasználva azonban a 38. percben Fridrich nyargalhatott végig a pályán, majd szerezte meg csapata hatodik találatát (6-3). Eldőlni látszott a három pont sorsa, ráadásul 9 másodperccel a találkozó vége előtt egy sakk-matt akciót Gavrilovic fejezett be, kialakítva ezzel a 7–3-as végeredményt.

„3–2-ig meccsben voltunk, sok helyzetünk volt, aztán a Veszprém játéka feljavult, és sokkal jobban játszottak, mint mi. Sajnos nem tudtunk nyerni a mai mérkőzésen, remélem, hogy tanulunk belőle, és a következő fordulóban már végre tudunk nyerni” – mondta a mérkőzést követően Juan Ramón Calvo Rodríguez

Csapatunk első győzelme tehát még várat magára a szezonban, szeptember 2-án viszont mindezt hazai környezetben szerezhetjük meg, méghozzá 18 óra 30 perces kezdettel a Magyar Futball Akadémia ellen.

 FÉRFI FUTSAL NB I 2. FORDULÓ

VESZPRÉM FUTSAL - HALADÁS VSE 7-3 (2-2)

Veszprém: Spandler Mátyás - Fridrich Dávid, Kártik Zsombor, Everton, Aleksandar Gavrilovic, Molnár Raul, Dorogi Benjámin, Soós Benjámin, Ábrahám Botond, Bencsik Ádám, Fellembek Zétény, Gerencsér Antal, Koncsol Norbert, Kiss Milán

Vezetőedző: Fehér Zsolt

Haladás: Gyimesi Máté - Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Arnon Santos, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Vezetőedző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Kártik Zsombor (1'), Everton 2 (11', 28'), Fridrich Dávid 2 (23', 28'), Molnár Raul (37'), Aleksandar Gavrilovic (40'), ill. Dróth Zoltán (13'), Rutai Balázs (17'), Arnon Santos (34')

Sárga lapok: Fehér Zsolt (36’), ill. Szalmás Zoltán (25’), Henrique Diniz (27’), Dróth Zoltán (37’), Juan Ramón Calvo Rodríguez (37’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top