Címvédő futsalcsapatunk 4-2-re győzte le az Újpestet a felső-házi rájátszás második fordulójában. Az első félidőben Hajmási Milán, Vatamaniuc-Bartha Dávid és Dróth Zoltán is betalált, valamint Alasztics Marcell hálója is érintetlen maradt; a párharc végeredménye pedig csapatkapitányunk második góljával alakult ki.

Hétfő este ismét a Haladás Sportkomplexumban léptünk pályára a bajnokságban, ellenfelünk a rájátszás 2. fordulójában az Újpest gárdája volt. A két együttes mérkőzésein az alapszakaszban egygólos hazai győzelmek születtek: hazai pályán 4-3-ra nyertünk, Budapesten 3-2-es vereséget szenvedett a járvány miatt megfogyatkozott csapatunk. A felső-házat az első helyről kezdtük, és a veszprémi 2-0-s sikerrel rajtoltunk, míg a fővárosiak az 5. pozícióból kezdték meg a küzdelmeket, és az első fordulóban hazai pályán ikszeltek a DEAC-cal.

A párharcot veszélyes helyzettel nyitottuk, válogatott játékosunk, Vas Ádám lövése centikkel suhant el a kapufa mellett. Dominánsan játszottunk, és ez hamar eredményesnek is bizonyult, Dróth Zoltán pazar beívelését Hajmási Milán fejelte a kapuba, a 2. percben megszereztük a vezetést (1-0). A vendégek beszorultak, és foggal-körömmel védekeztek, mi pedig a távoli lövésekben láttuk ennek ellenszerét, bátran vállalkoztunk. A 6. minutumban Luiggi Longo adott kiváló labdát Sipos Gergőnek, a kapu előtti kavarodásban azonban nem sikerült a hálóba juttatnia a labdát; egy perccel később Vas Ádámról feledkeztek meg a jobb oldalon, de végül nem sikerült gólra váltania a helyzetet. A fővárosiaknak csak momentumaik voltak, Alasztics Marcellnek a 9. percben kellett először komolyabban játékba avatkoznia. Nagy mezőnyfölényben játszottunk, majd a 14. percben időt kértek a lilák, ám ezt nekünk sikerült jobban hasznosítani: egy minutummal később egy kipattanót Vatamaniuc-Bartha Dávid értékesített (2-0). 60 másodperc sem telt el, amikor újabb gólnak örülhettek szurkolóink: Dávid Richárd sarokrúgásából Dróth Zoltán növelte háromra előnyünket (3-0). A játékrész hátralévő részében is meggyőzően játszottunk, ám a szünetig újabb találat már nem esett, így 3-0-s vezetésről várhattuk a folytatást.

A második játékrészben egy határozottabb Újpestet láthattunk, ennek ellenére komoly lehetőség ismét előttünk adódott, azonban Vámosi hárítani tudta Hajmási Milán lövését. A 24. percben Dróth Zoltán éles szögből leadott lövésénél is Vámosi mentett, de a mérkőzés ezen szakaszában már válogatott hálóőrünknek, Alasztics Marcellnek is jóval több dolga akadt. Valamelyest átadtuk a területet riválisunknak, és labdaszerzésekből, gyors átmenetekkel szerettük volna lezárni az összecsapást. A félidő derekán jó helyről végezhettek el szabadrúgást a lila mezesek, ám gólra nem tudták váltani a lehetőséget, majd a 33. percre begyűjtötték ötödik faultjukat is. Még ugyanebben a percben Dróth Zoltán törhetett egyedül kapura, lövése azonban célt tévesztett. Ezt követően Alasztics Marcell ismét bizonyíthatta, hogy miért az ország egyik legjobb hálóőre, bravúrokkal maradt érintetlen a kapuja. A 35. percben a mi nevünk mellé is felkerült az ötödik, majd ugyanebben a minutumban a hatodik szabálytalanság is. Suscsák Máté kisbüntetőjét kivédte Alasztics Marcell, a kipattanónál azonban már tehetetlen volt, szépítettek az újpestiek (3-1). A gól után helyzet itt, helyzet ott, Sipos Gergő kapufáját két Alasztics-védés fogta közre, így érkeztünk el a találkozó hajrájához. A 39. minutumban öt a négy elleni játékra álltak át Németh Péter tanítványai, majd, ami nekünk nem ment be, az a vendégeknek igen: egy gyors kontrát sikerült megakasztania Horváth Benedeknek, aki aztán egymaga fejezte be az akciót (3-2). Az utolsó percben Juanra Calvo trénerünk időt kért, és egy Henrique, Vas Ádám, Dróth Zoltán összjátékból csapatkapitányunk visszaállította a kétgólos differenciát (4-2). Az utolsó másodpercekben már nem akadt említésre méltó momentum, így 4-2-re győztük le az Újpest csapatát, és tartottuk itthon a 3 pontot.

A következő játéknapon, február 28-án igazi rangadó vár ránk, a Berettyóújfalu otthonába utazunk.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon örülök, hogy remekül kezdtünk, és nagyon jól játszottunk az első félidőben. Az is volt a célunk, hogy ne adjunk lehetőséget kétesélyes végkimenetelnek. A második félidőben az Újpest is megmutatta, hogy jó csapat, mi pedig a magabiztos vezetésünk tudatában dekoncentráltakká váltunk, kicsit el is fáradtunk. Ezúttal is voltak olyan hibák, amelyeket ki kell javítanunk, de a felső-házban nincsenek könnyű mérkőzések, és dolgozunk azon, hogy egyre jobbak legyünk. Boldog vagyok, hogy nyertünk, és tudjuk, hogy milyen feladataink vannak a folytatásban”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS 2. FORDULÓ

HALADÁS VSE - ÚJPEST FC-220VOLT 4-2 (3-0)

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell - Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Henrique Diniz

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

ÚJPEST FC: Vámosi Marcell - Szeghy Szabolcs, Ricardo Sobral, Suscsák Máté, Harnisch Ákos, Tyukász Péter, Németh Péter, Sánta János, Horváth Benedek, Panyi Kristóf, Östör Martin, Szieber Martin

Játékos-edző: Németh Péter

Gólszerzők: Hajmási Milán (2'), Vatamaniuc-Bartha Dávid (14'), Dróth Zoltán 2 (15', 40'), ill. Suscsák Máté (35'), Horváth Benedek (39')

Sárga lapok: Vas Ádám (31’), Sipos Gergő (35’), ill. Ricardo Sobral (31’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top