Dróth Zoltán kapásgóljával, Luiggi Longo bombájával és Alasztics Marcell káprázatos kapusteljesítményével arattunk 2-0-s győzelmet Veszprémben.

Alapszakaszgyőztesként vártuk a felső-házi rájátszás küzdelmeit, az első forduló Veszprémben várt ránk. Érdekesség, hogy az idényt szintén a bakonyiak otthonában kezdtük, akkor egygólos vereséget szenvedtünk, majd a hazai visszavágót 5-2-re nyertük meg. Juanra Calvo vezetőedzőnk Gerencsér Antal kivételével már mindenkire számíthatott az összecsapáson.

Az első komolyabb helyzet a házigazdáké volt, Tatai József kapott labdát a második hullámban, lövése alig kerülte el a bal kapufát. Érezhető volt, hogy remekül felkészültek egymásból a csapatok, hatékonyan akadályozta meg mindkét fél a veszélyes szituációk kialakítását. A 3. minutumban aztán Hajmási állt közel a gólszerzéshez, a remek felívelés utáni fejese azonban a kapu fölé szállt. Komoly harc folyt a pályán, ennek megfelelően gyűltek a faultok is, igazi rangadóhoz méltó küzdelmet élvezhettek a szurkolók. A 8. percben egy labdaszerzést követően Dávid Richárd előtt adódott nagy lehetőség, Fridrich azonban blokkolni tudta a lövését.

A játékrész derekáig egyik kapusnak sem kellett igazán nagy bravúrt bemutatnia, majd a 12. percben Luiggi alakított ki magának egy szép csellel lövőhelyzetet, életerős próbálkozását azonban Spandler védte lábbal. Nem sokat kellett várni az újabb említésre méltó eseményre: egy jobb oldalról keresztbelőtt labda Bencsik Ádámot találta meg, aki a kapu torkából hagyta ki az ordító ziccert. Egy minutummal később vezetőedzőnk, Juanra Calvo kért időt, ez azonnal hatásosnak bizonyult, Dávid Richárd oldalberúgásából Dróth Zoltán bámulatos kapásgóljával szereztük meg a vezetést (0-1).

A 17. percben a bakonyiak is az időkérés mellett döntöttek, azt követően pedig érezhetően szerették volna megnyomni a félidő hajráját. Ennek megfelelően egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak, előbb egy sarokrúgás után került nagy helyzetbe Sergio Dos Santos, ám talán maga sem számított rá, hogy eljut hozzá a labda, majd Everton lőtt távolról. Az utolsó percre még egy Henrique-lövés, valamint egy bátor Alasztics-kimozdulás maradt, ám az eredmény nem változott, így egygólos előnyről várhattuk a folytatást.

A második játékrészt két remek helyzettel kezdtük: előbb Dróth Zoltán fordult le védőjéről, majd tüzelt kapura, nem sokkal később pedig Dávid Richárd átlövését kellett védenie Spandlernek. A 26. percben aztán megdupláztuk előnyünket, méghozzá igazi brazil kooperációból: Henrique Diniz és Luiggi Longo egy labdaszerzés után kettő az egyben vihették a játékszert a veszprémi kapura, az akciót utóbbi fejezte be, 0-2-re módosítva ezzel az állást. A hazaiak nem adták fel, próbáltak nyomást helyezni a kapunkra, majd a 29. percben Dróth Zoltán faultja után egy ígéretes szabadrúgást is elvégezhettek, de nem jártak sikerrel.

A folytatást nyugodtan jellemezhetjük Tatai József és Alasztics Marcell különcsatájaként: a kékmezesek csapatkapitánya hiába sortüzelt közelről, távolról, válogatott hálóőrünk minden lövést hatástalanított. Ahogy közeledtünk a végjáték felé, úgy lett egyre feszültebb a hangulat, sok szabálytalanság, reklamálás tördelte a játékot. A 35. percben ismét komoly sanszunk adódott a gólszerzésre, a védekezésben is extázisban teljesító Vas Ádám révén. Egy minutummal később öt a négy elleni játékra váltott ellenfelünk, de ahogy az egész mérkőzés során, ezúttal is stabilak maradtunk hátul, koncentrált csapatmunkával kioltottuk az emberfölényes támadásokat. Végül a lefújás pillanatában felszabadultan örülhettünk a kétgólos győzelemünknek, és a 3 pontnak.

Csapatunk legközelebb a Magyar Kupa 3. fordulójában, február 16-án 20 órakor lép pályára a Sárvár vendégeként. A rájátszást pedig a Haladás Sportkomplexumban folytatjuk február 21-én, 18 óra 30 perces kezdettel az Újpestet fogadjuk.

Juanra Calvo vezetőedző: Gratulálok a játékosaimnak, mert végig koncentráltak, jól játszottak és nyerni akartak, a siker pedig komoly munka eredménye volt, hiszen a Veszprém egy nagyon erős csapat. Nagyon fontos, hogy ezzel a győzelemmel kezdtük a rájátszást, egy katlanban arattunk sikert.  

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZ 1. FORDULÓ

VESZPRÉM FUTSAL - HALADÁS VSE 0-2 (0-1)

VESZPRÉM FUTSAL: Spandler Mátyás - Tatai József, Fridrich Dávid, Pál Patrik, Rutai Balázs, Matyi Benjámin, Komáromi Péter, Everton, Dorogi Benjámin, Sergio Dos Santos, Ábrahám Botond, Bencsik Ádám, Fellembek Zétény, Kiss Milán

Vezetőedző: Fehér Zsolt

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell - Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Henrique Diniz

Vezetőedző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Dróth Zoltán (14'), Luiggi Longo (26')

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top