Bajnoki címvédő futsalcsapatunk az eddig hibátlan DEAC otthonából hozta el a három bajnoki pontot. A nagy csatát hozó párharcban hátrányból fordítottunk, és győztünk 3-2-re a remek játékerőt képviselő cívisvárosiak ellen.

Egy héttel a Nyírgyulaj elleni hazai siker után az újabb erőpróba Debrecenben várt futsalosainkra, hogy farkasszemet nézzenek a DEAC gárdájával. A mieinknél Luiggi Longo és Homlok Levente ezúttal az NB II.-es csapatot erősítette, Vas Ádámra pedig bokasérülése miatt nem számíthatott Juanra Calvo vezetőedzőnk.

Már az első másodpercektől kezdve igyekeztünk tudatosítani ellenfelünkben, hogy számunkra csak a három pont elfogadható, ennek szellemében nagyon agilisan kezdtük a találkozót. Nem kellett sokat várni, hogy fölényünk gólban is megmutatkozzon, Kovács Máté gólpasszát értékesítette Dávid Richárd, így a 2. percben nálunk volt az előny (0-1). A folytatásban is rendületlenül mentünk előre, előbb Dróth Zoltán, majd Nagy Kevin és Rezala került helyzetbe, de ezek az akciók csak próbálkozások maradtak. Nagy tempóban folyt a találkozó, hatalmas csatákat hozott a kapuk előterében. A 12. percben aztán egy szerencsétlenül pattanó labda az addig remekül védő Gyimesi Máté hálójában kötött ki, Szabó János találatával egalizálni tudott a DEAC (1-1). Továbbra is lüktető volt az iram, helyzet itt, helyzet ott, bőven volt dolga a kapusoknak. A 15. percben aztán ismét ellenfelünk örülhetett, Harmati Tamás szerezte meg a vezetést a hazaiaknak (2-1). Trénerünk a bekapott gól után időt kért, ezt követően pedig megpróbáltunk még nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni. Dávid Richárd előtt rögtön adódott is egy helyzet, ezt azonban nem sikerült gólra váltani. A mieink mindent megtettek azért, hogy még a szünet előtt egyenlítsünk, a 20. percben Dróth Zoltán megpattanó lövése után Thiago lábán változtatott irányt a labda (2-2), a fennmaradó 23 másodpercben pedig már nem esett gól, így döntetlennel vonulhattunk szünetre.

A pihenő jót tett a mieinknek, gyorsabban járattuk a labdát, ennek köszönhetően rögtön két helyzetünk is adódott: előbb Nagy Kevin, majd Sipos Gergő állt közel a vezető találat megszerzéséhez. A hálóőröknek nagy szerepe volt a csata ezen szakaszában is, ám mindketten parádéztak, Gyimesi Máté és Dobi Attila is elképesztő bravúrokat bemutatva mentette meg többször is csapatát az újabb találattól. A sebesség nem változott, mindkét fél rendkívül gyorsan ment át védekezésből támadásba, a szándék pedig egyértelmű volt: a három pont megszerzése. A 28. percben aztán brazil légiósunk, Henrique Diniz egy rögzített játékhelyzetet követően parádés góllal vette vissza a vezetést csapatunknak (2-3).

Továbbra is lendületben maradtunk, a mérkőzés lezárásáért mentünk előre, de finoman szólva sem volt könnyű dolgunk a találkozó elejétől fogva rendkívül stabilan, masszívan védekező hazaiakkal szemben. Elek Gergő együttese ebből a biztos védekezésből próbált kontrázni, mi viszont nagyon fegyelmezetten szűrtük meg ezeket a támadásokat, ha pedig arra volt szükség, akkor Gyimesi remekelt. A DEAC pár perccel a találkozó vége előtt előbb időt kért, majd Krajcsi Bencével átállt öt a négy elleni játékra, vállalva annak kockázatát. Koncentráltan, rengeteg munkával védekeztünk, sokat tettünk érte, hogy megőrizzük az előnyünket, talán ennek is szerepe lehetett abban, hogy pár másodperccel a találkozó lefújása előtt a kapufa is velünk volt. Együttesünk egy rendkívül jól játszó ellenfelet győzött le 3-2-re, így ezzel a komoly sikerrel a háta mögött készülhet a következő hétre, amikor is két hazai mérkőzés vár ránk. Előbb szeptember 27-én, hétfőn az Újpest látogat hozzánk, majd 30-án az elmaradt 2. fordulót pótoljuk, és az Aramist fogadjuk a Haladás Sportkomplexumban.

Juanra Calvo, vezetőedző: „Úgy gondolom, hogy ma találkoztunk az eddigi legnehezebb ellenféllel a bajnokság kezdete óta. Jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben kifejezetten jól játszottunk, a vezető találat után akár növelhettük is volna az előnyünket, ez azonban nem sikerült. A folytatásban feljavult a DEAC, fordítani is tudtak, nekünk viszont még a szünet előtt sikerült egyenlítenünk, ami nagyon fontos volt. A félidőben megbeszéltük, hogy keményen kell védekezni, és jobban kell támadni. Egyszerűbben, nem a szépségdíjas megoldásokat keresve, mert ezen a pályaborításon nem lehet azt a futsalt játszani. Gratulálok a játékosaimnak, mert mindent megtettek a győzelemért, és ez egy nagyon nehéz mérkőzésen sikerült ma”

FÉRFI FUTSAL NB I., 4. FORDULÓ

DEAC - HALADÁS VSE 2-3 (2-2)

DEAC: Dobi Attila – Harmati Tamás, Rodrigo Coito, Thiago Dos Santos, Berecz Rafael, Krajcsi Bence, Tóth Benedek, Faragó Lajos, Szentes-Bíró Tamás, Vass Ottó, Siska Gergő, Rácz Bence, Sándor Attila, Szabó Ábel

Vezetőedző: Elek Gergő

Haladás VSE: Gyimesi Máté – Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Alasztics Marcell – Szalmás Zoltán, Nagy Kevin, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Leandro Rezala, Henrique Diniz

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodirguez

Gólszerzők: Szabó 12., Harmati 15., ill. Dávid 2., Dróth 19., Henrique 28.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top