U20-as futsalegyüttesünk kétgólos hátrányból fordított, és tartotta itthon a három pontot; míg U17-es gárdánk nagy csatában, de végül egy góllal alulmaradt az ELTE csapatával szemben. 

Az előttünk egy hellyel előrébb álló ELTE csapatát fogadta a Haladás Sportkomplexumban U20-as futsalcsapatunk a bajnokság 14. fordulójában. Az első félidőben jól játszottunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos gólra nem tudtuk váltani ezeket. Ellenfelünknek azonban két alkalommal sikerült: először a 15., majd az utolsó percben is betalált, így kétgólos hátránnyal vonulhattunk pihenőre (0-2). A szünet után komoly erőket mozgósítottunk a fordítás érdekében, sokkal agresszívebben védekeztünk, és a támadásaink is pontosabbak voltak. A 25. minutumban aztán Horváth Zénó lőtte ki a hosszút (1-2), de sokáig nem örülhettünk a szépítésnek, mert még ugyanebben a percben visszaállították vendégeink a kétgólos különbséget (1-3). Nem szegte kedvünket az újabb bekapott találat, mentünk előre, és még nagyobb nyomást helyeztünk ellenfelünkre, két minutummal később pedig már Kárász Noel révén mattoltuk őket (2-3). A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült, és egy remek lefordulást követően Puhr Bálint egyenlített (3-3). A mieink már a vezetésért folytathatták a küzdelmet, amelyet egy minutummal később meg is szereztünk Horváth Zénó duplájával (4-3). Az ELTE emberfölényes játékra váltott, de kiválóan álltuk a sarat, hálóőrünk, Horváth Bendegúz ráadásul csak centikkel vétette el az üres kaput, amellyel már a 39. percben eldőlhetett volna a 3 pont sorsa. Végül az utolsó percben sem engedtük ki a kezünkből az előnyt, és mivel több gól már nem esett a párharcon, 4-3-as győzelmünknek örülhettünk a záró sípszó elhangzásakor.

Sziffer András vezetőedző: „Le a kalappal a játékosaim előtt, mert egy remek játékerőt képviselő csapat ellen sikerült kétgólos hátrányból fordítanunk a második félidőben. Mindenkinek gratulálok, mert egy percre sem adták fel, és nagybetűs csapatként képesek vagyunk a győzelemre”

FIÚ FUTSAL I. OSZTÁLY U20 NYUGATI CSOPORT 14. FORDULÓ

HALADÁS VSE - ELTE SE 4-3 (0-2)

HALADÁS VSE: Horváth Bendegúz, Kiss Patrik, Horváth Zénó, Horváth Félix, Kárász Noel, Németh Krisztián, Puhr Bálint, Kovács Máté Péter, Sodics Ádám

Vezetőedző: SzifferAndrás

ELTE SE: Kinics Bálint, Kralicsek Bence, Tarjáni Péter, Horváth Barnabás, Deák Botond, Luna-Szász Marlon Estuardo, Beer Bulcsú

Vezetőedző: Béni Zoltán

Gólszerzők: Horváth Zénó 2 (25’, 34’), Kárász Noel (27’), Puhr Bálint (33’), ill. Horváth Barnabás (15’), Luna-Szász Marlon Estuardo (20’)

 

U17-es gárdánk a tabella második helyén álló ELTE ellen lépett pályára a Haladás Sportkomplexumban. Az első játékrész a kemény védelemről szólt mindkét oldalon, így nagyobb helyzetek sem alakultak ki. A 16. percben aztán egy pazar egyéni megmozdulásból Körmendy Gábor révén szereztünk vezetést (1-0), de két minutummal később egy kapu előtti kavarodásból ellenfelünk jött ki jobban, és egyenlített (1-1). A szünetig nem változott az eredmény, döntetlen állással vonultunk pihenőre. A második félidőben két perc elteltével visszaszereztük a vezetést Vajda Dávid átlövésgóljával (2-1), de egy eladott labdánkból rögtön egyenlíteni tudtak a vendégek (2-2). A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon kimaradt helyzetekkel, majd a játékrész derekán két minutum alatt kétszer lepett meg minket a fővárosi gárda (2-4). Nem adtuk fel a csatát, még harcosabban mentünk előre, Novák Dániel szépségdíjas találatával pedig ismét egyre zárkóztunk (3-4). Továbbra is lendületesen játszottunk, de egy hibánkat kihasználva a fővárosiak találtak be a 36. percben, visszaállítva a kétgólos különbséget (3-5). A végjátékban is mindent megtettünk a zárkózásért, de ez csak az utolsó percben ért góllá, Kiss Márton szerezte a párharc utolsó találatát (4-5). Az ELTE így egy góllal felül tudott kerekedni, és 5-4-re nyerte meg a párharcot, ezzel pedig a három pontnak is ők örülhettek.

Sziffer András vezetőedző: Ha megtanuljuk, hogy a támadásokat be kell fejezni, és azt, hogy nem szabad könnyű gólokat ajándékozni, akkor az ilyen mérkőzéseket meg fogjuk tudni nyerni! Sajnálom, hogy vereség lett a vége, mert nagyot küzdöttek a fiúk, de ez most nem volt elég a pontszerzéshez”

FIÚ FUTSAL I. OSZTÁLY U17 NYUGATI CSOPORT 14. FORDULÓ

HALADÁS VSE - ELTE SE 4-5 (1-1)

HALADÁS VSE: Győrfy Balázs, Novák Dániel, Körmendy Gábor, Vajda Dávid, Szalóki-Varsányi Bendegúz, Baumgartner Bence, Horváth Dominik, Kiss Márton, Varga Bence

Vezetőedző: Sziffer András

ELTE SE: Porkoláb Tamás, Dajka Bence, Sohár Balázs, Oláh Domonkos, Kuti Marcell, Sólyom György

Vezetőedző: Sohár Zoltán

Gólszerzők: Körmendy Gábor (16’), Vajda Dávid (22’), Novák Dániel (33’), Kiss Márton (40’), ill. Sólyom György 4 (18’, 22’, 31’, 36’), Oláh Domonkos (30’) 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top